OTS: V Pekingu sa s úspechom skončil Samit fóra globálneho zdieľaného...

TASR, 21. januára 2020 10:19

OTS: V Pekingu sa s úspechom skončil Samit fóra globálneho zdieľaného hospodárstva! Diskusiu opäť roznietila "Iniciatíva dvojnásobného 50-percentného zníženia 2030".

Peking, 21. januára (TASR-OTS)(PRNewswire) - 16. januára sa v Čínskom národnom kongresovom centre konal "Pekinský samit fóra globálneho zdieľaného hospodárstva - Veľké zdieľanie, nová ekonomika". Podujatie sponzorovala Všeobecná obchodná komora Číny a Združenie Číny na podporu priemyselného rozvoja, jeho organizátorom bola spoločnosť ToJoy so strategickou podporou a pomocou Globálnej aliancie zdieľaného hospodárstva (GLASE) a Inštitútu priemyselnej ekonomiky Čínskej akadémie vied, Školy humanitných vied a sociálnych vied univerzity Tsinghua, obchodnej školy Renmin a Školy manažmentu univerzity Xi'an Jiaotong atď.

Samit, okrem účastníkov, podporil aj Zhenghua Jiang, podpredseda stáleho výboru 10. Národného ľudového kongresu, Hengshan Fan, bývalý generálny tajomník Komisie pre národný rozvoj a reformu, Xinhong Zhang, vedúci informačného oddelenia Národného informačného centra a riaditeľ Výskumného ústavu zdieľanej ekonomiky, Min Wang, výkonný podpredseda Čínskej obchodnej komory a Xiaojun Li, viceprezident čínskeho združenia na podporu a propagáciu priemyselného rozvoja. Zúčastnili sa ho aj ďalší významní predstavitelia ako Junqing Lu, výkonný predseda organizácie GLASE a predseda predstavenstva ToJoy, Jun Ge, generálny tajomník GLASE a výkonný riaditeľ a globálny generálny riaditeľ organizácie ToJoy, Boris Tadić, výkonný predseda GLASE a bývalý prezident Srbska, Jose Maria Figueres, výkonný predseda organizácie GLASE a bývalý prezident Kostariky, Enrico Letta, spolupredseda organizácie GLASE a bývalý taliansky premiér, Werner Faymann, predseda organizácie GLASE pre západnú Európu a bývalý rakúsky kancelár a Yves Leterme, hlavný poradca spoločnosti GLASE a bývalý predseda vlády Belgicka. Kevin Rudd, predseda organizácie GLASE a bývalý austrálsky premiér, vystúpil na samite prostredníctvom video prezentácie.

Na samit boli prizvaní aj odborníci a vedci, vrátane Zhanbin Zhanga, dekana marxistickej školy strany školy Ústredného výboru C.P.C. (Národná akadémia riadenia), Xiaoqiu Wua, viceprezidenta čínskej univerzity Renmin, Dezhi Lua, šéfa nadácie Huamin a Yuminga Zhanga, profesora školy manažmentu na univerzite Shandong ako aj hostia z rôznych oblastí vrátane predstaviteľov zahraničných a domácich podnikov a spravodajcov médií. Hostia viedli diskusie na dve hlavné témy: "Veľká zdieľaná ekonomika a rozvoj jednorožcov" a "veľká éra zdieľania a zložitejšie témy teórie zdieľaného hospodárstva".

Strategický štart do roku 2030 

Podľa mnohých prieskumov verejnej mienky realizovaných v ostatnom období sa očakáva, že Čína okolo roku 2030 dosiahne vyššie HDP ako USA a stane sa najväčšou ekonomikou na svete. Čínska reakcia na program OSN pre trvalo udržateľný rozvoj do roku 2030 sa odvíja od filozofie "rozsiahlych konzultácií, spoločného prispievania a zdieľaných výhod" presadzovanej v rámci Iniciatívy pásu a cesty a javí sa ako účinný nástroj aj na realizáciu tohto programu OSN. Na začiatku roku 2020 bol na Pekinskom samite fóra o globálnom zdieľanom hospodárstve stanovený ďalší historický míľnik do roku 2030.

Na summite Jun Ge, generálny tajomník GLASE, výkonný riaditeľ a globálny generálny riaditeľ spoločnosti ToJoy, spolu s mnohými zahraničnými a domácimi odborníkmi oznámil novú strednodobú a dlhodobú iniciatívu - strategickú víziu "dvojitého zníženia". Ide o zníženie globálnej spotreby nových zdrojov a pracovného času o 50 %, ktoré sa očakáva do roku 2030.

Okrem obrovského prelomu a medzníka vo veku veľkého zdieľaného hospodárstva, ktoré predstavuje táto koncepcia, si táto iniciatíva vyslúžila aj prívlastok jednej z hnacích síl vzostupu čínskej ekonomiky.

V pozadí zdanlivo jednoduchého hesla "dvojité zníženie" je množstvo návrhov, ako je trvalo udržateľný rozvoj a Iniciatíva pásu a cesty posilňujúce spojenectvo založené na spoločnej budúcnosti ľudstva a novej ére globálnych inovácií. Koncept dvojitého znižovania je výsledkom rôznych politík, ktoré sa navzájom dopĺňajú.

"Dvojité zníženie" je strategická vízia po prvýkrát navrhnutá na základe poznatkov o trendoch ľudskej komerčnej civilizácie na prvom fóre o globálnom zdieľanom hospodárstve, ktoré sa konalo vo Viedni 29. novembra 2019. V modeli veľkého zdieľaného hospodárstva sa bude nová globálna spotreba zdrojov a pracovného času postupne znižovať až o 50%, a to prostredníctvom zdieľania a účinného využívania globálnych zdrojov.

Jun Ge vyjadril svoj názor, keď uviedol: "Sme presvedčení, že inovačné hospodárstvo založené na posilňovaní platformy výrazne zvýši efektívnosť využívania globálnych zdrojov a významne ušetrí pracovný čas zamestnancov. Dá sa povedať, že realizácia dvojitého zníženia bude hlavným zámerom nasledujúceho desaťročia. Toto obdobie sa tiež bude vyznačovať snahou podnikov o koncentrovaný spôsob vyjadrenia svojho inovatívneho potenciálu."

Čína sa transformuje z tradičného hospodárstva na hospodárstvo založené na inováciách. Národná stratégia "China Sci-Tech Innovation 2030" bude obrovským stimulom pre urýchlenú realizáciu "dvojitého zníženia".

Hengshan Fan, bývalý generálny tajomník Národnej komisie pre rozvoj a reformu, vo svojom hlavnom príhovore tiež presvedčil o inovačnom potenciáli Číny. Vyjadril vieru, že veľká zdieľaná ekonomika môže urýchliť proces reformy na strane ponuky a pomôcť čínskemu HDP transformovať sa z vysokého na vysoko kvalitné. Vysoká kvalita sa odvíja od inovačného potenciálu, čo znamená, že Čína bude mať množstvo príležitostí k inováciám. Niektorí odborníci a vedci na fóre sa okrem vyspelého vonkajšieho prostredia zmienili aj o tom, že: „Čínska ekonomika sa musí naliehavo zamýšľať aj nad otázkami životného prostredia a dvojité zníženie práve túto oblasť zdôrazňuje. Vytvorí príležitosti na podporu harmonického a udržateľného rozvoja všetkých oblastí."

Podporovať rozvoj veľkého zdieľaného hospodárstva a umožňovať celému svetu využívať dividendy trvalo udržateľného rozvoja, ktoré prináša. V deň konania sa samitu bola vyhlásená "Cena globálnej aliancie zdieľanej ekonomiky" ("cena organizácie GLASE"). GLASE vyhodnocuje kandidátov troch ocenení: ceny za najlepší teoretický výskum v oblasti zdieľanej ekonomiky, ceny za najlepší obchodný model v oblasti zdieľanej ekonomiky a ceny za národné hodnotenie v oblasti zdieľanej ekonomiky. Ide o podnietenie a podporu rozvoja spoločnosti, projektovej inovácie, teoretického výskumu, akademického štúdia a prieskumu modelov atď. v oblasti zdieľanej ekonomiky. V neposlednom rade je potrebné uviesť, že spoločnosť ToJoy investovala 100 miliónov juanov ako sponzorský dar pre víťazov ocenení GLASE.

V podskupine "Veľké zdieľané hospodárstvo a rozvoj spoločností - jednorožcov" priamo súvisiacej s rozvojom podnikov a novej ekonomiky Yong'an Sun, spolupredseda ToJoy Aviation Service Consulting Group, Xuliang Hu, zakladateľ 365 internetu ľudí, Weikai Jin, zakladateľ platformy www.ilvdo.com a ďalší hostia zdieľali informácie o svojich inovačných postupoch pre novú ekonomiku. Svoje vlastné skúsenosti využili ako príklady osvedčených postupov v oblasti "zdieľanej ekonomiky" a "spoločností jednorožcov". Podľa ich názoru je veľká zdieľaná ekonomika rozhodujúcou hnacou silou rozsiahleho a výrazného rozvoja jednorožcov. Úspech jednorožcov je zase overením účinnosti veľkej zdieľanej ekonomiky.

Diskusií sa zúčastnil aj Yves Leterme, hlavný poradca organizácie GLASE a bývalý predseda vlády Belgicka, ktorý vysoko ocenil výsledok fóra. "Tí, ktorí ovládajú hospodárstvo zdieľania, budú mať zvládnutú aj podstatu tvorby jednorožcov. Žijeme v najlepšom období pre každého podnikateľa."

Boris Tadić, výkonný predseda organizácie GLASE a bývalý prezident Srbska, tiež súhlasil s tým, že "nikto nemohol očakávať, že budúcnosť zdieľaného hospodárstva bude raz v rukách Číny a čínskych podnikov. Bude to výhoda, ktorú nemožno ignorovať."

Pekinský samit fóra globálnej ekonomiky zdieľania vytvoril podrobnejšiu a konkrétnejšiu mapu budúcnosti, od teórie po prax, od vízie k modelu, od minulosti do budúcnosti. Čína bude nepochybne hlavným pilierom globalizácie veľkého zdieľaného hospodárstva a fórum globálneho zdieľaného hospodárstva bude stavať na výsledkoch a úspechoch pekinského samitu, ktoré sa budú prehlbovať na celom svete a pomôžu všetkým krajinám získať prístup k bezhraničnému zdieľaniu.

Peking bude ako medzinárodná metropola smerovať vývoj veľkého zdieľaného hospodárstva a bude inovovať v oblasti internetu, internetu vecí, inteligencie a ďalších oblastí. Čína prechádza novým obdobím reforiem a otvárania a bude ďalej čerpať a naberať zo skúsenosti iných krajín a popri tom zdieľať svoje vlastné globálne zdroje. Veľké zdieľané hospodárstvo podporované zdrojmi a trhom super ekonomiky Číny zaznamená obrovský rozvoj a čoskoro prinesie úžitok celému svetu.

V súvislosti s dlhodobou realizáciou vízie dvojitého zníženia je potrebné spomenúť aj to, že výmena potrebného tovaru medzi podnikmi, trhmi a kontinentmi v nasledujúcom desaťročí zvýši efektívnosť využívania zdrojov a účinnosť inovácií pre ľudstvo.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1078879/Foreign_and_domestic_elites.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1078880/Speech_by_Jun_Ge.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1078881/The_Chinese_Edition.jpg

Kontakt:

Xiaoyu Guo

+86-18611740095

guoxiaoyu@tojoy.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring