OTS: Teva Pharmaceutical Industries posiela list výkonnému riaditeľovi Mylan N.V

TASR, 4. mája 2015 13:00

April 29, 2015 20:13 UTC

Teva posiela list predstavenstvu Mylanu

Opakuje svoje odhodlanie na spojenie spoločností

Jeruzalem 4. mája (TASR/OTS/BUSINESS WIRE) - Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE a TASE: TEVA) dnes oznámila, že posiela list výkonnému riaditeľovi a predsedovi predstavenstva spoločnosti Mylan N.V. (NASDAQ: MYL) Robertovi J. Coury. Úplné znenie listu je nasledovné:  

29. Apríl, 2015

Robert J. Coury

Robert J. Coury

Executive Chairman

c/o Mylan Inc.

Mylan N.V.

Robert J. Coury Global Center

Albany Gate, Darkes Lane

1000 Mylan Blvd.

Potters Bar, Herts

Canonsburg, PA 15317

EN6 1AG, United Kingdom

Vážený Robert: S prihliadnutím na veľmi konštruktívny charakter nášho piatkového stretnutia a následného dialógu, Váš list z 27. apríla a jeho veľmi odlišný tón je pre nás veľkým sklamaním. Vo vašom liste podávate veľmi skreslený obraz spoločnosti Teva a ignorujete bohaté dedičstvo, unikátnu kultúru, dosiahnuté výsledky ktoré nás dostali na vrchol sektoru a všetky zásluhy pre pacientov a zdravotnícke systémy po celom svete; to všetko popri vytváraní dlhodobých hodnôt pre našich akcionárov.

Sme presvedčení, že žiadnej zo zainteresovaných strán nepomáha osočovanie, prekrúcanie, omieľanie histórie, či selektívna prezentácia faktov. Naopak by sme prijali návrat k dialógu o vytváraní hodnôt a možností, ktoré predstavuje spojenie spoločností Teva a Mylan pre našich akcionárov. Mojím cieľom bolo a ostáva vyjadriť odhodlanie spoločnosti Teva na uzatvorenie tejto transakcie v čo najkratšom čase. Preto sme stále pripravení spojiť sa s predstavenstvom Mylanu v konštruktívnych rozhovoroch zatiaľ čo budeme ďalej získavať protimonopolné povolenia a stavať na doterajších pozitívnych stykoch medzi akcionármi Mylanu a Tevy.

Preto by som rád využil túto príležitosť a v krátkosti zareagoval na niektoré pripomienky z Vášho listu a vysvetlil dané problémy, čím by sme predišli ďalším nedorozumeniam.

Návrh Tevy má nemalú hodnotu pre Mylan a jeho finančné vyhliadky.

Naša cash-and-stock ponuka 82 dolárov za akciu znamená celkovú hodnotu pre Mylan vo výške 43 miliárd dolárov. Toto dáva akcionárom bonus 48,3% oproti bežnej cene akcii Mylanu – 55,31 USD k 10. marcu 2015, t.j. k poslednému dňu predtým než sa rozšírili špekulácie o transakcii medzi Tevou a Mylanom. Podobný náhľad na vašu bežnú cenu akcii – a aj výhodnosť našej ponuky – má spoločnost Perrigo, firma ktorá má nezaujatý pohľad na hodnotu spoločnosti Mylan. Vieme, že ste pripravený prenechať spoločnosti Perrigo časť vlastníctva spoločnosti Mylan – vaša ponuka Perrigu je teda ešte neekonomickejšia pre akcionárov pokiaľ sa rozhodnete pokračovať v akvizícii Perriga; to je transakcia, ktorá stojí na veľmi slabých základoch nielen po finančnej stránke.

Na základe trhových cien, odhadov z Wall Street a širokej škály zaužívaných hodnotiacich metodológii, naša ponuka v hodnote 82 USD za akciu predstavuje extrémne zaujímavú, okamžitú hodnotu pre akcionárov Mylanu. Nie je „deštruktívna pre hodnotu a rast“, ako tvrdíte Vy; naopak, konsenzus je, že spojením našich spoločností by sa vytvorili nemalé hodnoty pre akcionárov a obe spoločnosti by výrazne ušetrili na synergiách – táto transakcia je teda strategicky veľmi výhodná.

Súhrnné zamietnutie našej ponuky, ktorá ponúka nesmierne výhody pre akcionárov Mylanu, nie je v súlade so zodpovednosťami a povinnosťami, ktoré má vaše predstavenstvo voči svojim akcionárom.

Protimonopolné opatrenia nie sú prekážkou pre transakciu.

Popis problémov spojených s protimonopolnými opatreniami z vášho listu veľmi zveličuje prekážky, ktoré nimi budú spôsobené pre spojenie spoločností Teva a Mylan a to z hľadiska rozsahu aj časovej náročnosti. Ako už bolo spomenuté, Teva plne očakáva že regulačné zhodnotenie akvizície Mylanu bude hotové v roku 2015. Okrem toho má Teva za to, že dokáže transakciu vykonať v tom istom termíne (t. j. 7 mesiacov) ako Mylan navrhol pre svoju ponuku Perrigu. Aj z tohto dôvodu Teva už podala oznámenie pred spojením spoločností podľa protimonopolného zákona Hart-Scott-Rodino z roku 1976 dňa 22. apríla 2015 a začala tiež notifikačný proces s Európskou komisiou. Teva má skúsenosti s úspešným a rýchlym získavaním povolení v podobných situáciách. V našich akvizíciách spoločností IVAX, Barr a Cephalon sme sa veľmi rýchlo dohodli na odpredajoch a boli sme schopní transakcie ukončiť v lehote kratšej než šesť mesiacov.

Ďalej veríme, že potenciálne odpredaje by boli zvládnuteľné. Väčšina liečiv Mylanu sa nekryjú s produktami Tevy a väčšina tých, ktoré sa prekrývajú majú veľké množstvo konkurentov a nemali by kvôli ním vzniknúť problémy s protimonopolnými ochranami. Teva je pripravená vykonať odpredaje potrebné na získanie povolení a aktívne zisťuje všetky potenciálne odpredaje a potenciálnych záujemcov o tieto produkty. Zo širšieho pohľadu – spojenie našich spoločností by na trhu nechalo približne tucet ďalších predajcov generík, s ktorými by sme súperili o miesto na rastúcom a silnejúcom trhu.

Okrem toho, Mylan a Teva predávajú len málo produktov ktoré sú na zozname nedostatkových liekov agentúry FDA, a tam kde existuje prekrytie neočakávame žiadne podstatné problémy s povoleniami vzhľadom na rozdiely v sile dávok a/alebo počet iných predajcov.

Celkovo teda Teva nevidí žiadne prekážky pri získavaní povolení a uskutočnení transakcie s Mylanom, a naopak očakávame ukončenie transakcie do konca roku 2015. Sme pripravení rokovať s vami a s vašimi poradcami a diskutovať o riešeniach a vysvetliť akékoľvek otázky, ktoré by ste na túto tému mali.

Teva a Mylan do seba zapadajú strategicky aj kultúrou.

Vaše opakované narážky na nekompatibilitu našich firemných kultúr sú pre nás nepochopiteľné.

Teva má vyše 100-ročnú históriu a je všeobecné uznávaným priekopníkom ktorý vytvoril trh generík v spojených štátoch a preniesol tento model aj na iné trhy, priniesol pacientom aj zdravotníckym systémom po celom svete nemalé výhody. Naďalej stojíme na čele evolúcie tohto priemyslu a vytvárame unikátny obchodný model a kultúru ktorá v sebe kombinuje generiká a originálne produkty. Nastolili sme tomuto priemyslu štandardy ktoré ostatní nasledujú. Vedenie, inovácie, podnikavosť a skromnosť v jednaní patria do našej DNA. Plánujeme aj naďalej tieto vlastnosti používať pri formovaní tohto priemyslu. Všetko toto sa tiež odráža v celkových návratoch pre našich akcionárov (total stockholder return -TSR)1 vo hodnote vyše 1 600 % za posledné dve desaťročia, ďaleko presahuje trojnásobok S&P 500 Indexu a dáva dôraz na dlhodobé zameranie našej spoločnosti na vytváranie hodnôt.

Máme viac než 43 000 zamestnancov a operujeme na 100 trhoch, naše produkty sa vyrábajú na 60 miestach po celom svete vrátane šiestich fabrík s tisíckami zamestnancov v Indii. Už desaťročia máme silné zastúpenie v Holandsku, kde máme naše európske sídlo a kde tiež sídli naša sekcia originálnych produktov; pracuje tu takmer tisíc zamestnancov a to v pozíciách manažérov, výskumníkov a výrobcov. Ako celosvetová spoločnosť s koreňmi v Izraeli sme hrdí na svoje dedičstvo.

Máme tiež bohaté skúsenosti s úspešnou integráciou veľkých, globálnych a rôznorodých spoločností z hľadiska operačného, geografického a kultúrneho. Naše vedenie rešpektuje získané spoločnosti a ich odkaz a zameriava sa na udržanie hlavných silných stránok spoločností, ich kompetencií a talentov. Uvedomujeme si hodnotu a dôležitosť odkazu spoločnosti Mylan a plánujeme ho zachovať. Vďaka rozsiahlej spolupráci medzi našou spoločnosťou a Mylanom a ich zamestnancami veríme, že zdieľajú zápal a vášeň pre zlepšovanie života pacientov a poskytovanie čo najširšej škály dostupných a kvalitných liekov pre svetovú populáciu.

Sme rozhodnutí zachytiť plný potenciál plynúci z tejto transakcie a poveriť najlepších ľudí z oboch spoločností budovaním silnejšej spojenej spoločnosti. Teva funguje na princípe meritokracie, férového jednania a vyhľadávania najlepších ľudí a najlepších prvkov v spoločnostiach, ktoré získa.

Naše spoločnosti však do seba veľmi dobre zapadajú aj zo strategického hľadiska. Navrhnuté spojenie Tevy a Mylanu plne zapadá do našej stratégie pokroku na farmaceutickom trhu generických a špeciálnych liečiv. Navrhnuté spojenie by vytvorilo spoločnosť na čele tohto sektora a v dobrej pozícii na pretransformovanie trhu generík a vytvorenie unikátneho a odlišného obchodného modelu postaveného na našich schopnostiach a skúsenostiach s generikami a špecializovanými liekmi. Túto transakciu nechceme vykonať len preto, aby spoločnosť rástla, ale skôr preto, že sa k sebe naše firmy hodia z finančného a strategického hľadiska a priniesli by veľké výhody všetkým zúčastneným.

Schopnosti našich dvoch spoločností, ich portfólia, komplexné technológie a marketing sa navzájom dopĺňajú. Spolu by sme sa stali omnoho efektívnejšími, vytvárali by sme nezanedbateľné hodnoty, prerazili by sme na nové trhy a vyvinuli nové možnosti. Mali by sme tiež šancu ušetriť na prekrývajúcich sa výdajoch a daniach – dohromady až 2 miliardy dolárov ročne a toto všetko do troch rokov od uzavretia transakcie. Okrem toho by zlúčená spoločnosť stála v pozícii svetového lídra, čo by malo pozitívny vplyv na pacientov a komunity, ktorým poskytujeme služby – a samozrejme by sme získali možnosť poskytovať naše služby ešte väčšiemu počtu ľudí za výhodnejšie ceny.

Osvedčené vedenie pripravené vytvárať nové hodnoty.

Naše predstavenstvo a manažérsky tím sa jednohlasne zhodujú v podpore tejto transakcie.

Naše vedenie, od riaditeľov až po vedúcich jednotlivých obchodných, operačných a vedeckých tímov, patrí k najlepším a najrešpektovanejším v tomto priemysle. Je to naozaj celosvetový tím, mimoriadne rôznorodý, skúsený v oblasti generík, špecializovaných liečiv a iných príbuzných sektorov. Sme organizáciou, ktorá je zameraná na šetrenie vo všetkých sférach. Toto platí aj pre mzdy a odmeny pre riaditeľov; preferujeme filozofiu, že výplatu si človek musí zaslúžiť svojou prácou, čo odráža snahu dodržať záväzky voči všetkým zainteresovaným stranám, a nie len niektorým.

Teva v poslednej dobe ukázala, že dáva do popredia názory akcionárov vo veciach obchodných stratégií a riadenia spoločnosti a urobila rázne zmeny v spôsobe fungovania predstavenstva spoločnosti. Predstavenstvo Tevy pod vedením nového predsedu predstavenstva, prof. Yitzhaka Peterburga, prešlo podstatnými zmenami, diverzifikovalo sa, získalo svetovú perspektívu a bohaté skúsenosti. Predstavenstvo Tevy prináša zápal pre našu spoločnosť, stratégiu a akcionárov a má mimoriadne plodný vzťah s našim manažérskym tímom.

Ako každá spoločnosť – a ako aj vaša – máme v našej histórii niekoľko okamihov, na ktoré by sme najradšej zabudli. Náš momentálny tím lídrov sa s týmito problémami plne vysporiadal a pretvoril Tevu na silnejšiu spoločnosť než akou bola v minulosti. Rozpitvávať zašlé incidenty z dávnych dôb, ktoré sa týkajú našej organizácie alebo jednotlivcov s ňou spojených rozhodne nie je férové voči našej kolektívnej snahe napraviť reputáciu trhu generík a jeho vysoko kvalitným produktom; rovnako to nie je v záujme našich spoločností v prípade, že chceme naozaj efektívne zhodnotiť túto momentálnu a vzácnu možnosť pre budúci rast našich spojených spoločností.

Teva je v dobrom postavení aby si udržala vedúce postavenie, posilnila rast a pokračovala vo výborných finančných výsledkoch

Keď som sa v roku 2014 stal výkonným riaditeľom, prisľúbil som, že prioritou pre mňa bude posilniť pozíciu tejto spoločnosti ako globálneho lídra na trhu generík a zároveň zlepšiť profitovosť, podporiť organický rast a splniť sľub o novej výrobnej reťazi pre produkciu špecializovaných liečiv. V tomto všetkom sme boli úspešní, čo dosvedčujú aj naše silné výsledky v roku 2014.

Naše výsledky z roku 2014 ukazujú silnú pozíciu obchodu s generikami a podstatný nárast profitov, popri tom sa nám podarilo spustiť niekoľko produktov v hodnote 1 miliardy dolárov a rastúcimi čistými výnosmi; v roku 2015 však očakávame ešte lepšie výsledky.

Okrem nášho rozsiahleho obchodu s generikami, naša výrobná linka na špecializované liečiva prinesie výrazné zhodnotenie našim akcionárom a lepšie služby pacientom a rozšíri budúce výnosy Tevy. Vo výrobe je momentálne 20 produktov v záverečnom štádiu. V roku 2019 očakávame ročné výnosy zohľadňujúce riziká vo výške 4,5 miliardy USD z predaja nových špecializovaných produktov (bez COPAXONE®), ktorých vývoj bol úspešne rozbehnutý v roku 2014 a v roku 2015 pokračuje podľa plánu. Nedávno sme našu výrobu ešte vylepšili akvizíciou spoločnosti Labrys, ktorá nám pomohla stať sa lídrom pri riešení problému veľkého nedostatku liekov pre chronické a epizodické migrény, ktoré by sa mali k pacientom dostať v roku 2019. V marci 2015 sme oznámili akvizíciu Auspexu, ktorá navýši príjem spoločnosti Teva na 800 miliónov USD v roku 2019 a posilní náš segment centrálneho nervového systému pridaním liečiv pre pohybové problémy do nášho portfólia. Naďalej spravujeme cyklus značky COPAXONE®, vrátane úspešného štartu COPAXONE® 40mg v USA, ktorý dosiahol 67%-nú mieru konverzie; to jasne indikuje potrebu pacientov a dopyt po tomto vylepšenom produkte. Zároveň sme tento produkt úspešne uviedli a ďalej uvádzame na trhy v európskych a iných krajinách.

Vďaka kombinácii silného rastového potenciálu pre náš obchod generík, dlhodobého programu optimalizácie nákladov a výrobnej linky špecializovaných liekov, Teva bude generovať rast silnejší než straty, ktoré predpokladáme na starších špecializovaných značkách.

Teva má rozsiahle skúsenosti so znižovaním nákladov a s operačnými vylepšeniami. V roku 2014 sme dosiahli 600 miliónové zníženie nákladov a v rokoch 2015 a 2016 predpokladáme zníženie nákladov o 500 a 250 miliónov USD – celkovo teda ušetríme vyše 1,35 miliardy dolárov.

Trh samozrejme na tieto úspechy reaguje – ročný a troj-ročný celkový výnos na akciách (TSR), ktorý sa skladá zo zhodnotenia cien akcií a bežných dividend, dosahuje hodnoty 27 % a 44 %. Za povšimnutie stojí, že od 8. januára 2014, keď bolo zverejnené, že sa stanem výkonným riaditeľom a odkedy sme spustili našu momentálnu stratégiu, TSR spoločnosti Teva dosahuje 53%, čo je podstatne vyššie než 18% podľa S&P 500 Index a 29% podľa S&P 500 – Pharmaceuticals Index predpokladané na toto obdobie.

Cesta vpred.

Plné súhlasím s tvrdením, že neverejné rokovanie o tejto transakcii by bolo výhodnejšie. Bohužiaľ ste nám však nedali na výber, keď ste našu ponuku verejne odmietli skôr, než sme ju vôbec mohli oficiálne prezentovať. Nebude ľahké toto unáhlené odmietnutie prekonať a vaša pretrvávajúca snaha o ponuku Perrigu – pri ktorej ste pred svojim predstavenstvom reagovali na návrh Tevy - ani tón Vášho listu adresovaného mne to neuľahčujú. Toto konanie určite nie je v súlade s vašimi právnymi či obchodnými záväzkami.

Sme plne odhodlaní bojovať za túto transakciu a veríme že najlepšia cesta vpred je konštruktívna a plná pozitívneho dialógu medzi našimi tímami. Žiadame Vás, aby ste za hlavnú prioritu vzali záujmy vašich akcionárov a rozbehli s nami produktívne rokovania.

Ako som povedal na našom poslednom stretnutí v piatok, sme pripravení predstaviť vášmu predstavenstvu prehľad spoločnosti Teva a zodpovedať otázky, ktoré by členovia Vášho predstavenstva mohli mať.

Rozhodne dúfame, že predstavenstvo Mylanu sa rozhodne jednať s nami konštruktívne a čo najskôr, aby sme dosiahli dohodu o spojení, ktorá ponúka neprekonateľné možnosti rastu a mnohé iné výhody pre všetkých zúčastnených, zákazníkov, pacientov a zamestnancov. Toto je správa, ktorú čoraz častejšie počujeme od akcionárov Tevy aj Mylanu.  

S pozdravom,

/s/ Erez Vigodman

Erez Vigodman

Prezident & CEO

Ako už bolo oznámené 21. apríla 2015, Teva navrhla akvizíciu Mylanu v hodnote 82 USD za akciu, z čoho polovicu chce vyplatiť finančnými prostriedkami a zvyšných 50% akciami. Návrh Tevy Mylanu dosahuje celkovú hodnotu 43 miliárd dolárov.

Transakcia by nevyžadovala žiadne finančné podmienky a ani hlasovanie akcionárov Tevy. Návrh Tevy je podmienený tým, že Mylan neuskutoční navrhovanú akvizíciu spoločnosti Perrigo ani žiadne alternatívne transakcie.

Barclays and Greenhill & Co. poskytujú finančné poradenstvo pre spoločnosť Teva. Kirkland & Ellis LLP a Tulchinsky Stern Marciano Cohen Levitski & Co poskytujú právne poradenstvo spoločnosti Teva, a De Brauw Blackstone Westbroek N.V. a Loyens & Loeff N.V. poskytujú právne poradenstvo v Holandsku.

O firme Teva.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE a TASE: TEVA) je lídrom medzi svetovými farmaceutickými spoločnosťami, ktorý poskytuje miliónom ľudí vysokokvalitné riešenia zdravotnej starostlivosti zamerané na pacienta. Teva sídli v Izraeli a je najväčším producentom generík na svete, pýšiaci sa portfóliom o viac než 1 000 molekulách a produkuje širokú škálu výrobkov v takmer každej oblasti terapie. V oblasti originálnych liekov, si Teva drží pozíciu svetového lídra v rámci inovatívnych liečebných postupov pre choroby centrálneho nervového systému a vyrába tiež rad produktov pre liečbu respiračných ochorení. Teva integruje generiká aj originály do svojho výskumu a pomocou spájania vývoja liečiv s rozvojom nástrojov, služieb a technológii nachádza nové spôsoby ako plniť potreby pacientov. Čisté príjmy spoločnosti Teva za rok 2014 dosiahli 20,3 miliardy amerických dolárov. Pre viac informácii navštívte webstránku www.tevapharm.com.

Prehlásenie o "bezpečnom prístave" (Safe Harbor Statement).

Táto správa obsahuje výhľadové vyhlásenia definované zákonom o sporoch pri obchodovaní s cennými papiermi z roku 1995, ktoré sú založené na momentálnych názoroch a očakávaniach manažmentu a obsahujú mnohé predpoklady, známe alebo neznáme riziká a neistoty, ktoré sa môžu časom zmeniť alebo môžu spôsobiť, že budúce výsledky, výkony a úspechy budú odlišné od výsledkov, výkonov a úspechov, ktoré sú uvedené v týchto výhľadových vyhláseniach. Tieto predpoklady, známe a neznáme riziká a neistoty zahŕňajú tie popísané vo Výročnej správe podľa formuláru Form 20-F za rok končiaci 31. decembrom 2014 a v našich údajoch pre Komisiu cenín a búrz Spojených Štátov Amerických (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) a tiež dáta o obchodoch spoločnosti Mylan tak ako sú uvedené v správach pre SEC, a na ktoré odkazujeme v texte. Výhľadové vyhlásenia sa vo všeobecnosti vyznačujú slovami ako "očakáva", "predpokladaný", "verí", "zamýšľa", "odhaduje", "bude", "bol by", "mohol by", "mal by", "možno", "plánuje", a podobnými vyjadreniami. Všetky vyhlásenia, okrem vyhlásení o historických faktoch, sú vyhláseniami, ktoré sa dajú označiť sa výhľadové vrátane vyhlásení o navrhnutej akvizícii Mylanu, financovaní navrhnutej transakcie, predpokladané výsledky (vrátane očakávaných výsledkov operácii a finančného poradenstva) a finančné podmienky budúcej zlúčenej spoločnosti a jej operačných výsledkov, stratégií a plánov. Dôležitými faktormi, ktoré môžu zapríčiniť zmenu výsledkov, výkonov a úspechov od výhľadových stanovísk uvedených v tomto texte sú napríklad: celkový výsledok transakcie medzi Tevou a Mylanom vrátane možnosti, že sa daná transakcia neuskutoční, alebo že sa transakcia uskutoční za odlišných podmienok; rôzne efekty zlúčenia podnikov, vrátane finančných podmienok zlúčenej spoločnosti, operačných výsledkov, stratégií a plánov; neistoty ohľadne načasovania transakcie; možnosť, že očakávané výhody transakcie a integrácia operácii Mylanu s našimi operáciami (vrátane možného prekrytia) nesplnia naše očakávania alebo sa neprejavia; nežiadúce vplyvy na trhovú hodnotu akcií Tevy a Mylanu vrátane negatívnych efektov plynúcich z tejto komunikácie alebo komunikácie v rámci možnej transakcie; schopnosť získať potrebné povolenia potrebné na vytvorenie tejto ponuky vrátane povolenia od akcionárov v rozumnom časovom úseku; schopnosť našej spoločnosti a Mylanu riadiť sa všetkými pravidlami zahrnutými v našich a ich dohodách a úveroch, ktorých porušenie môže vytvoriť ďalšie záväzky; menové fluktuácie a obmedzenia ako aj kreditové riziká; efekty reforiem v smerniciach zdravotníctva a cien farmaceutík; neistoty spojené s legislatívou a smernicami pre registráciu a schválenie liečiv na báze biotechnológie; dopad konkurencie; nežiadúce výsledky politickej a ekonomickej nestability, korupcie, konfliktov alebo terorizmu na sídla našej spoločnosti alebo Mylanu po celom svete; iné riziká, neistoty a ďalšie faktory popísané vo Výročnej správe podľa formulára Form 20-F za rok končiaci k 31. decembru 2014 a v našich správach pre SEC; a taktiež riziká, neistoty a ďalšie faktory popísané v správach Mylanu pre SEC. Všetky výhľadové vyhlásenia pripísateľné nám alebo osobám konajúcim v našom mene podliehajú tomuto varovaniu. Čitatelia sú týmto upovedomení, že sa v žiadnom prípade nemôžu plne spoliehať na tieto výhľadové vyhlásenia. Výhľadové vyhlásenia platia len k dátumu, keď boli napísané a naša spoločnosť nepovažuje za nutné ich akokoľvek aktualizovať alebo upravovať, či už na základe nových informácií, budúcich udalostí alebo z iných dôvodov.

DODATOČNÉ INFORMÁCIE.

Táto správa je určená len pre neformálnu komunikáciu a neplní funkciu oficiálnej ponuky na nákup alebo motivácie na predaj cenných papierov. Táto správa sa týka návrhu na obchodnú transakciu medzi firmami Teva a Mylan. Pri následnej realizácii tohto návrhu, spoločnosť Teva a Mylan vydajú jedno alebo viacero vyhlásení, registračných žiadostí alebo iných dokumentov pre SEC. Táto správa sa nepovažuje ani za oficiálne vyhlásenie ani za registračnú žiadosť ani iný dokument, ktorý by spoločnosť Teva alebo Mylan mali doručiť SEC v spojení s navrhnutou transakciou. Žiadna ponuka cenných papierov nebude platná, ak sa nebude držať nariadení Sekcie 10 zo zákona o cenných papierov (U.S. Securities Act) z roku 1933 a jeho noviel. INVESTORI A DRŽITELIA CENNÝCH PAPIEROV BY SI MALI PODROBNE PREČÍTAŤ OFICIÁLNE STANOVISKÁ, REGISTRAČNÉ ŽIADOSTI, PROSPEKTY A INÉ DOKUMENTY, KTORÉ MÔŽU BYŤ ZASLANÉ SEC V CELEJ ICH DĹŽKE, AK A KEĎ BUDÚ DOSTUPNÉ; TIETO BUDÚ OBSAHOVAŤ DÔLEŽITÉ INFORMÁCIE O NAVRHNUTEJ TRANSAKCII. Akékoľvek konečné oficiálne stanoviská (ak a keď budú dostupné), budú zaslané akcionárom. Investori a majitelia cenných papierov dostanú na požiadanie zdarma kópiu tejto správy, akýchkoľvek stanovísk, registračných žiadostí, prospektov a iných dokumentov (vždy až keď budú dostupné) zaslaných SEC spoločnosťou Teva a to cez webstránku SEC http://www.sec.gov. 1 Všetky údaje o TSR pochádzajú z Factset; predpokladá sa že získané dividendy budú znovu investované

Kontaktné osoby

Kontakty

Investori

Spojené štáty

Kevin C. Mannix

215-591-8912

Ran Meir

215-591-3033

alebo

D.F. King & Co., Inc.

Jordan Kovler / Tom Germinario

212- 269-5550

alebo

Izrael

Tomer Amitai

972 (3) 926-7656

alebo

Médiá

Teva United States

Denise Bradley

215-591-8974

alebo

United States

Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher

Joele Frank / Tim Lynch / Meaghan Repko

212-355-4449

alebo

Teva Israel

Iris Beck Codner

972 (3) 926-7687

alebo

Holandsko

Citigate First Financial

Uneke Dekkers / Petra Jager / Suzanne Bakker

+ 31 20 575 40 10

Zdroj: Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

Prečítajte si túto správu online na:

http://www.businesswire.com/news/home/20150429006747/en

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

TASR/OTS

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring