OTS: Teva navrhuje odkúpenie Mylanu za $82.00 za akciu v hotovosti ...

TASR, 23. apríla 2015 12:42

Teva navrhuje odkúpenie Mylanu za $82.00 za akciu v hotovosti a v cenných papieroch

Ich spojením by vznikla špičková spoločnosť v dobrej pozícii na transformáciu globálneho trhu generík a vytvorenie jedinečného obchodného modelu postaveného na značných aktívach a kvalifikáciách v priestore generík a originálnych liekov

Veľmi lákavé strategické a finančné bonusy pre akcionárov Tevy a Mylanu

Návrh spoločnosti Teva poskytuje značné prémie a okamžité hodnoty pre akcionárov Mylanu ako aj možnosti zúčastniť sa na potenciálnom raste novovzniknutej spoločnosti

Jedná sa o atraktívnejšiu možnosť pre akcionárov Mylanu než návrh Mylanu na odkúpenie spoločnosti Perrigo

Zvýšený finančný profil, vytváranie možností pre dlhové investície, financovanie budúceho rastu a zvyšovanie investícií v kľúčových terapeutických oblastiach

Silná pozícia na zabezpečenie udržateľného rastu hrubého a čistého zisku, okamžite aj dlhodobo

Možnosť nezanedbateľného šetrenia na spoločných nákladoch a daniach, odhadom až 2 miliardy dolárov ročne

Očakávaný podstatný nárast pre zisk z akcie spoločnosti TEVA mimo GAAP (Generally Accepted Accounting Principles – bežné účtovnícke praktiky), od približne 15% v prvom roku až do 30% v treťom roku.

Jeruzalem 23. apríla (TASR-OTS) (BUSINESS WIRE) — Spoločnosť Teva Pharmaceutical Industries (NYSE a TASE: TEVA) dnes zverejnila návrh na zakúpenie všetkých nesplatených akcií spoločnosti Mylan N.V. (NASDAQ: MYL) za 82 USD za akciu Mylanu, z toho približne 50% vyplatí v hotovosti a 50% cennými papiermi. Tento návrh by priniesol akcionárom Mylanu značné výhody a okamžité finančné zhodnotenie a tiež nemalý potenciál pre tvorbu nových hodnôt vo finančne a obchodne silnejšej novej spoločnosti.

Návrh firmy Teva tiež poskytuje akcionárom Mylanu zaujímavejšiu alternatívu voči návrhu Mylanu na odkúpenie spoločnosti Perrigo Company plc (NYSE a TASE: PRGO), ktorý bol zverejnený 8. apríla 2015 a tiež voči Mylanu ako samostatnej spoločnosti. Návrh Tevy by akcionárom Mylanu priniesol zhodnotenie o 37,7 % vyššie než je bežná cena akcií k 7. aprílu 2015, t. j. k poslednému dňu než Mylan vydal tlačovú správu o možnom odkúpení Perriga alebo o 48,3 % vyššie než je bežná cena akcií Mylanu k 10. marcu 2015, t. j. k poslednému dňu než sa začali šíriť špekulácie o transakcii medzi Tevou a Mylanom.

Navrhnuté spojenie Tevy a Mylanu by vytvorilo špičkovú spoločnosť vo farmaceutickom priemysle s dobrým postavením na svetovom trhu generík. Spojená spoločnosť by mohla operovať s omnoho efektívnejšou a pokročilou infraštruktúrou, produkčnou sieťou, širokým portfóliom produktov, predajnými možnosťami a lepším geografickým dosahom. Na tejto platforme by sa spoločnosť mohla sústrediť na komplexné technológie a trvanlivejšie výrobky pri jej značných možnostiach výroby originálnych liekov a komercializácie. Výsledkom by bolo, že spoločnosť by mala unikátny obchodný model, ktorý by reagoval na významné trendy a špecifiká, ktoré sa objavujú medzi pacientmi či v systémoch zdravotnej starostlivosti všeobecne na celom svete. Spojená spoločnosť by mala tiež posilnený finančný profil a vytvorila by sa možnosť rýchlych dlhových investícií a financovania budúceho rastu – a to v oblasti generík, originálnych liekov a ich kombinácií.

"Náš návrh je pozoruhodný pre akcionárov Tevy aj Mylanu ako aj všetkých zainteresovaných," vyjadril sa k návrhu Erez Vigodman, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Teva. "Náš návrh ponúka akcionárom Tevy veľmi atraktívne strategické a finančné benefity a akcionárom Mylanu ponúka výhodné prémie a okamžité zhodnotenie ich akcií ako aj možnosť podieľať sa na nemalom rastovom potenciáli novovzniknutej spoločnosti – spoločnosti, ktorá by pretransformovala trh generík a stála by na čele farmaceutického priemyslu. Spoločnosť Mylan rešpektujeme už dlhú dobu a veríme, že predstavenstvo a akcionári Mylanu sa zhodnú, že naša ponuka predstavuje podstatne zaujímavejšiu alternatívu pre spoločnosť Mylan a jej akcionárov než navrhnuté odkúpenie spoločnosti Perrigo spoločnosťou Mylan."

"Sme veľmi spokojní s pokrokom, ktorý spoločnosť Teva urobila za posledný rok, keď sa posilnili základy spoločnosti, ochránili sa hlavné originálne licencie a vytvorili sa nové motory pre jej organický rast. Veríme vo svetlú budúcnosť Tevy postavenej na našich ľuďoch, výrobných systémoch a schopnostiach v oblasti generík aj originálov. Spojenie Tevy a Mylanu je vskutku jedinečná možnosť stavať na pevných základoch oboch spoločností. Ich zlúčením by sa vytvorila omnoho silnejšia a efektívnejšia platforma na dosiahnutie našich cieľov. Ako jedna firma by sme mali k dispozícii potrebnú infraštruktúru a know-how na dosiahnutie a rozšírenie nášho obchodného modelu a plnú integráciu originálov a generík do produktov, zariadení, služieb a technológií, ktoré si vyžadujú rýchlo sa vyvíjajúce potreby pacientov a zákazníkov."

Erez Vigodman tiež povedal: "Navyše, táto navrhnutá transakcia ladí so záujmami akcionárov Mylanu. Spojená firma by ďalej napredovala podľa vízie Mylanu o stanovení nových štandardov v zdravotníctve a rozšíri možnosti poskytovať svetovej populácii prístup k najširšej ponuke vysoko kvalitnej a finančne dostupnej zdravotnej starostlivosti. Podstatná súčasť návrhu je že aj zamestnanci by profitovali z možného rastu a vývoja spoločnosti. Na túto svetlú budúcnosť našich zamestnancov a široký výber služieb pre našich zákazníkov sa už teraz tešíme."

Na záver Vigodman dodal: "Naše spoločnosti zdieľajú roky skúseností z úspešného vedenia priemyslu generík a z budovania silných spoločenstiev v oblasti originálov a biologík. Teva aj Mylan dosiahli svoje ciele skrz inováciu, jasnú víziu a zápal pre kvalitu. Podnikanie Mylanu sa prirodzene hodí k nášmu vlastnému a skvelo ho dopĺňa – a spojenie našich spoločností by nielen prinieslo najlepšie riešenie pre našich finančných partnerov, ale tiež by nám dovolilo podávať lepšie výkony pre pacientov, zákazníkov a zdravotnícke systémy po celom svete. Veríme, že regulačné podmienky nutné pre spojenie našich spoločností budú splnené v krátkom čase, čo nám dovolí splniť záväzky dané akcionárom Tevy aj Mylanu."

Profesor Yitzhak Peterburg, predseda predstavenstva spoločnosti Teva, vyhlásil: "Návrh na odkúpenie Mylanu je jednohlasne schválený a má plnú podporu nášho predstavenstva. Stratégiou firmy Teva je agresívne sa usilovať o rast, ktorý nám pomôže dosiahnuť naše ciele – tými sú silnejšia, rôznorodejšia organizácia využívajúca svoje značné zdroje na ďalšie rozširovanie svojho podnikania. Návrh na spojenie týchto firiem sleduje tieto ciele a priniesol by značné výhody pre akcionárov Tevy."

Teva a Mylan spolu: Strategické zdôvodnenie

Vytvorí sa vrcholová spoločnosť v dobrej pozícii na transformáciu trhu generík: Transakcia vytvorí spoločnosť s výrazne rozšíreným a efektívnejším svetovým dosahom, vrátane vedúcich pozícií a posilnených operácií, predajov a rozvojových platforiem na atraktívnych trhoch po celom svete. Spojená spoločnosť by mala úžitok z robustnej a bezkonkurenčnej predajnej infraštruktúry a silných vzťahov so zákazníkmi a poskytovateľmi naprieč celou rozšírenou sieťou. Výsledkom by bola ešte efektívnejšia, flexibilnejšia a konkurencieschopnejšia svetová platforma so špičkovými možnosťami špecifickými pre jednotlivé trhy.

Produkty spoločností Teva a Mylan sa navzájom dopĺňajú a spolu by vytvorili najširšie portfólio v tomto priemysle spolu vyše 400 liekov čakajúcich na skrátené schválenie (ANDA) a 80 produktov, ktoré registrujeme ako prví v USA.

Navyše, spojená spoločnosť bude mať technológiu a schopnosť zamerať sa na komplexné, ťažko produkovateľné trvanlivé produkty, ktoré prinášajú lepšiu hodnotu a dostupnosť a zároveň lepšie spĺňajú regulačné predpisy. Schopnosť spoločnosti Teva na tomto poli sa výrazne rozšíri s prísunom oftalmologických produktov Mylanu či softgelových kapsúl, topických a inhalačných technológii, "Wave 2" biosimilárov, injekcií a alternatívnych foriem a antiretrovirálnych produktov.

Zjednotená spoločnosť by tiež zužitkovala výhody najpokrokovejších možností R&D na poli generík a špičkovej integrovanej API divízie.

Vytvorí sa unikátny a diferencovaný obchodný model využívajúci značný majetok a možnosti v oblasti generík a originálov a ich kombinácie: Teva je pripravená investovať a podporovať rast 10 miliardového obchodu so špeciálnymi farmaceutikami; predpokladáme, že ten bude rásť ešte rýchlejšie, ak sa skombinujú prínosy oboch spoločností na trh. Spojená firma by tiež ťažila z pozície lídra v oblasti liečenia roztrúsenej sklerózy, dýchacích problémov, migrén, pohybových problémov a alergii; toto ťaženie by navyše bolo podporené vylepšenou globálnou infraštruktúrou pre okamžitú aj budúcu komercializáciu.

Navyše by spojená spoločnosť výrazne posilnila svoju finančnú pozíciu a jej zdroje by umožnili ďalšie investície do rozvojových programov originálnych liekov a tým zabezpečili rozvoj obchodných príležitostí pre krátkodobý aj dlhodobý rast.

Podstatné finančné výhody pre kombinovanú spoločnosť Tevy a Mylanu

Silný finančný profil naštartuje budúci rast: Kombinovaná spoločnosť by mala silnejší finančný profil čo by vytvorilo príležitosti pre investície do budúceho rastu. Spojená spoločnosť Tevy a Mylanu by mala pro forma výnosy za rok 2015 vo výške približne 30 miliárd USD a pro forma EBITDA príjmy (príjmy pred zúročením, zdanením, znehodnotením a amortizáciou) vo výške približne 9 miliárd USD.

Zlúčená spoločnosť by mala predpoklady pre silný dlhodobý rast; nárast hrubého zisku by sa pohyboval okolo 4 - 7 % a cena za akciu by takisto stúpla. V roku 2016 by spojená spoločnosť mohla očakávať cash-flow zo svojich operácii – bez jednorazových nákladov na reštrukturalizáciu – vyšší než 10 miliárd USD. V roku 2018 by zlúčená spoločnosť očakávala cash-flow v hodnote viac než 8,5 miliárd, zisk okolo 33 miliárd a EBITDA príjmy v hodnote 13 miliárd dolárov.

Spojenie zachová finančnú silu a flexibilitu: Zlúčená spoločnosť by mala značnú dlhovú a investičnú kapacitu. Navyše by generovala cash-flow, ktorý by dovoľoval dlhové investície od až trojnásobnej hodnoty hrubého dlhu po EBITDA zisk po 24 mesiacoch a nižšie pri čistom dlhu na základe EBITDA ziskov. Výsledkom toho by bolo, že zjednotená spoločnosť by bola v dobrej pozícii, aby od prvého dňa pracovala na ďalších akvizíciách a expanzii svojho portfólia v oblasti originálov a generík, čo je v súlade so stratégiou spoločnosti Teva pre rast na základe zvyšovania hodnôt a komplementárnych akvizícií.

Podstatné znižovanie spoločných nákladov a vytváranie budúcich hodnôt v súlade s kritériami pre obchodný rozvoj spoločnosti Teva: Akcionári Tevy a Mylanu by ťažili z možnosti podieľať sa na značnom krátkodobom a dlhodobom náraste hodnôt v zjednotenej spoločnosti. Dosiahlo by sa značné zníženie nákladov na synergii a daniach - v predpokladanej výške až 2 miliardy dolárov – a toto už do tretieho roku od uzavretia transakcie. Teva očakáva úspory z efektivity operácií, SG&A výroby a R&D ako aj úspory daňové.

Teva verí že spojením spoločností by sa dosiahol prírastok pre cenu za akciu (mimo GAAP), vrátane očakávaného nárastu tejto ceny za akciu v hodnote okolo 15 % za prvý rok a až do 30% počas tretieho roka.

Pretrvávajúca návratnosť kapitálu akcionárom: Teva predpokladá, že sa bude naďalej držať svojej politiky dividend a bude naďalej zhodnocovať príležitostí na návrat kapitálu akcionárom.

Načasovanie a schválenie

Tento návrh bol jednohlasne odsúhlasený predstavenstvom spoločnosti Teva.

Tento návrh sa riadi bežnými podmienkami. Transakcia by nevyžadovala žiadne finančné podmienky a ani hlasovanie akcionárov Tevy. Návrh Tevy je podmienený tým, že Mylan neuskutoční navrhovanú akvizíciu spoločnosti Perrigo ani žiadne alternatívne transakcie.

Teva podrobne naštudovala nariadenia pre spojenie spoločností Teva a Mylan spolu s poradcami. Teva verí, že bude schopná vytvoriť transakciu, ktorá nebude mať žiadne materiálne prekážky a bude schopná urýchlene spustiť odpredaj, aby splnila potrebné regulačné podmienky.

Teva predpokladá, že navrhnutá transakcia by mohla byť ukončená do konca roku 2015. Dodáva, že neručí za to, že transakcia medzi Tevou a Mylanom bude úspešne skompletizovaná.

List spoločnosti Mylan

Toto je obsah listu odoslaný výkonnému predsedovi predstavenstva spoločnosti Mylan 21. apríla 2015.

Robert J. Coury

Executive Chairman

c/o Mylan Inc.

Mylan N.V.

Robert J. Coury Global Center

Albany Gate, Darkes Lane

1000 Mylan Blvd.

Potters Bar, Herts

Canonsburg, PA 15317

EN6 1AG, United Kingdom

Vážený Robert:

Píšem Vám, aby som sa s Vami podelil o mienku, že spojenie spoločností Teva a Mylan má presvedčivé strategické a finančné výhody pre obe spoločnosti a vytvorilo by nezanedbateľné hodnoty pre našich akcionárov. Spojením firiem Teva a Mylan by vznikla špičková spoločnosť v dobrej pozícii na transformáciu globálneho trhu generík a vytvorenie jedinečného obchodného modelu postaveného na značných aktívach a kvalifikáciách v priestore generík a originálnych farmaceutík. Veríme, že naša ponuka predstavuje podstatne zaujímavejšiu alternatívu pre spoločnosť Mylan a jej akcionárov než navrhnuté odkúpenie spoločnosti Perrigo spoločnosťou Mylan.

Aj keď sú obe spoločnosti uznávané ako lídri v poskytovaní vysokokvalitných medicínskych prípravkov po celom svete, spojenie našich firiem by túto pozíciu ešte dramaticky posilnilo. Prepojenie spoločností Teva a Mylan by nám dovolilo operovať s omnoho efektívnejšou a pokročilejšou infraštruktúrou, produkčnou sieťou, širokým portfóliom produktov, predajnými možnosťami a lepším geografickým dosahom. Spolu by sme mali unikátny a diferencovaný obchodný model so zameraním na komplexné technológie a trvanlivejšie výrobky pri jej značných možnostiach výroby originálnych liekov a komercializácie. Nová firma by lepšie reagovala na potreby pacientov či systémov zdravotnej starostlivosti po celom svete. Navyše, zjednotená spoločnosť by mala tiež posilnený finančný profil a vytvorila by sa možnosť rýchlych dlhových investícií a financovania budúceho rastu – a to v oblasti generík, originálnych liekov a ich kombinácií. Výsledkom by bola organizácia veľkosti a dosahu, ktoré by jej zabezpečili úspech v dnešných podmienkach, čo určite oceníte.

Výsledkom je náš názor, že obe naše spoločnosti by sa mali pokúsiť o spojenie práve teraz. Podľa našej analýzy verejne dostupných informácii navrhujeme transakciu na akvizíciu Mylanu za 82 USD za akciu, z toho približne 50 % vyplatíme v hotovosti a 50 % cennými papiermi spoločnosti Teva. Návrh by akcionárom Mylanu priniesol zhodnotenie o 37,7 % vyššie než je bežná cena akcií k 7. aprílu 2015, t. j. k poslednému dňu než Mylan vydal tlačovú správu o možnom odkúpení Perriga alebo o 48,3 % vyššie než je bežná cena akcií Mylanu k 10. marcu 2015, t. j. k poslednému dňu než sa začali šíriť špekulácie o transakcii medzi Tevou a Mylanom.

Táto transakcia je unikátnou vo svojich cieľoch pre akcionárov Mylanu: ponúka bonus vopred, podstatné a okamžité finančné výhody a likviditu a tiež vlastníctvo vo vedúcej spoločnosti na farmaceutickom trhu, kde budú naďalej ťažiť z nášho spojenia. Tieto benefity nie sú dostupné pre akcionárov Mylanu v navrhovanej akvizícii Perriga, a ani ak firma ostane samostatná.

Máme za sebou množstvo integrácii spoločností, ktoré boli od nás odlišné či už z hľadiska obchodného, geografického alebo kultúrneho. Nepredpokladáme žiadne prekážky pri úspešnej integrácii Mylanu a pri zachovaní najlepších prvkov oboch našich spoločností, hlavne berúc do úvahy naše zdieľané atribúty ako zameranie na generiká, komplementárne geografické umiestnenie a kultúru úspechu. Spojenie našich spoločností by vytvorilo nové zaujímavé príležitosti pre zamestnancov oboch našich firiem.

Táto navrhnutá transakcia tiež sleduje záujmy zainteresovaných partnerov Mylanu a komunít, v ktorých operujú. Pokračuje v stratégii Mylanu a zlepšuje príležitosti na poskytovanie širokého radu kvalitných a finančné dostupných liekov pre svetovú populáciu. Okrem toho Teva si ponechala svoje európske sídlo v Holandsku a investovala do miestnej komunity.

Táto transakcia sa dá spustiť okamžite a dokončiť rýchlo. Naša spoločnosť ako aj naši poradcovia sme dôkladne preštudovali regulácie pre spojenie spoločností Teva a Mylan a veríme že budeme schopní vytvoriť transakciu, ktorá nebude mať žiadne materiálne prekážky a bude schopná urýchlene spustiť odpredaj aby splnila potrebné regulačné podmienky čo najskôr. Plánujeme žiadať o povolenie podľa Hart-Scott-Rodino protimonopolného zákona z roku 1976 a začať notifikačný proces pre Európsku komisiu.

Sklamala nás Vaša predčasná reakcia na otázku potenciálneho spojenia našich firiem v tlačovej správe zo 17. apríla 2015. Radi by sme sa s Vami stretli a vyjadrili sa k prípadným otázkam a bližšie vysvetlili dôvody návrhu na spojenie, jeho ekonomické lákadlá a výhody, ktoré by toto spojenie prinieslo obom stranám.

Tento návrh bol jednohlasne odsúhlasený predstavenstvom spoločnosti Teva a sme plne pripravení na spojenie našich firiem. S prihliadnutím na výhody transakcie a príležitosť vykonať ju teraz veríme, že je vhodné, aby naše firmy túto otázku prediskutovali čo najskôr. Veríme, že rýchlo dohodnutá transakcia je v záujme Mylanu aj Tevy a ich akcionárov a ostatných zainteresovaných partnerov. Aj preto sme pripravení začať s vami okamžite spolupracovať a venovať zdroje a čas potrebné na rýchly priebeh transakcie. Najali sme firmu Barclays and Greenhill & Co. ako finančných poradcov a Kirkland & Ellis LLP ako právnych poradcov pre túto transakciu.

Tento nezáväzný návrh sa podriaďuje bežným podmienkam vrátane získania potrebných povolení. Transakcia nebude podmienená finančnými podmienkami ani nebude vyžadovať schválenie akcionármi Tevy. Okrem toho sa táto transakcia podmieňuje tým, že Mylan neuskutoční navrhnutú akvizíciu spoločnosti Perrigo ani iné alternatívy k tejto transakcii.

Sme veľmi nadšení z príležitosti vykonať takúto transakciu s Vašou spoločnosťou a tešíme sa na Vašu skorú odpoveď. Sme neustále k dispozícii Vám a aj Vášmu predstavenstvu a radi odpovieme na všetky otázky, ktoré sa z Vašej strany vyskytnú.

So srdečným pozdravom,

Erez Vigodman

Prezident a výkonný riaditeľ

Poradcovia

Barclays and Greenhill & Co. poskytujú finančné poradenstvo pre spoločnosť Teva. Kirkland & Ellis LLP a Tulchinsky Stern Marciano Cohen Levitski & Co poskytujú právne poradenstvo spoločnosti Teva, a De Brauw Blackstone Westbroek N.V. a Loyens & Loeff N.V. poskytujú právne poradenstvo v Holandsku.

O firme Teva

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE a TASE: TEVA) je lídrom medzi svetovými farmaceutickými spoločnosťami ktorý poskytuje miliónom ľudí vysokokvalitné riešenia zdravotnej starostlivosti zamerané na pacienta. Teva sídli v Izraeli a je najväčším producentom generík na svete, pýšiaci sa portfóliom o viac než 1 000 molekulách a produkuje širokú škálu výrobkov v takmer každej oblasti terapie. V oblasti originálnych liekov Teva si drží pozíciu svetového lídra v rámci inovatívnych liečebných postupov pre choroby centrálneho nervového systému a vyrába tiež rad produktov pre liečbu respiračných ochorení. Teva integruje generiká aj originály do svojho výskumu a pomocou spájania vývoja liečiv s rozvojom nástrojov, služieb a technológií nachádza nové spôsoby ako plniť potreby pacientov. Čisté príjmy spoločnosti Teva za rok 2014 dosiahli 20,3 miliardy amerických dolárov. Pre viac informácii navštívte webstránku www.tevapharm.com.

Prehlásenie o "bezpečnom prístave"

Táto správa obsahuje výhľadové vyhlásenia definované zákonom o sporoch pri obchodovaní s cennými papiermi z roku 1995, ktoré sú založené na momentálnych názoroch a očakávaniach manažmentu a obsahujú mnohé predpoklady, známe alebo neznáme riziká a neistoty, ktoré sa môžu časom zmeniť alebo môžu spôsobiť, že budúce výsledky, výkony a úspechy budú odlišné od výsledkov, výkonov a úspechov, ktoré sú uvedené v týchto výhľadových vyhláseniach. Tieto predpoklady, známe a neznáme riziká a neistoty zahŕňajú tie popísané vo Výročnej správe podľa formuláru Form 20-F za rok končiaci 31. decembrom 2014 a v našich údajoch pre Komisiu cenín a búrz Spojených Štátov Amerických (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) a tiež dáta o obchodoch spoločnosti Mylan tak ako sú uvedené v správach pre SEC a na ktoré odkazujeme v texte. Výhľadové vyhlásenia sa vo všeobecnosti vyznačujú slovami ako "očakáva", "predpokladaný", "verí", "zamýšľa", "odhaduje", "bude", "bol by", "mohol by", "mal by", "možno", "plánuje" a podobnými vyjadreniami. Všetky vyhlásenia, okrem vyhlásení o historických faktoch, sú vyhláseniami, ktoré sa dajú označiť ako výhľadové vrátane vyhlásení o navrhnutej akvizícii Mylanu, financovaní navrhnutej transakcie, predpokladané výsledky (vrátane očakávaných výsledkov operácií a finančného poradenstva) a finančné podmienky budúcej zlúčenej spoločnosti a jej operačných výsledkov, stratégií a plánov. Dôležitými faktormi, ktoré môžu zapríčiniť zmenu výsledkov, výkonov a úspechov od výhľadových stanovísk uvedených v tomto texte, sú napríklad: celkový výsledok transakcie medzi Tevou a Mylanom vrátane možnosti, že sa daná transakcia neuskutoční alebo, že sa transakcia uskutoční za odlišných podmienok; rôzne efekty zlúčenia podnikov, vrátane finančných podmienok zlúčenej spoločnosti, operačných výsledkov, stratégii a plánov; neistoty ohľadne načasovania transakcie; možnosť, že očakávané výhody transakcie a integrácia operácií Mylanu s našimi operáciami (vrátane možného prekrytia) nesplnia naše očakávania alebo sa neprejavia; nežiaduce vplyvy na trhovú hodnotu akcii Tevy a Mylanu vrátane negatívnych efektov plynúcich z tejto komunikácie alebo komunikácie v rámci možnej transakcie; schopnosť získať potrebné povolenia potrebné na vytvorenie tejto ponuky vrátane povolenia od akcionárov v rozumnom časovom úseku; schopnosť našej spoločnosti a Mylanu riadiť sa všetkými pravidlami zahrnutými v našich a ich dohodách a úveroch, ktorých porušenie môže vytvoriť ďalšie záväzky; menové fluktuácie a obmedzenia ako aj kreditové riziká; efekty reforiem v smerniciach zdravotníctva a cien farmaceutík; neistoty spojené s legislatívou a smernicami pre registráciu a schválenie liečiv na báze biotechnológie; dopad konkurencie; nežiaduce výsledky politickej a ekonomickej nestability, korupcie, konfliktov alebo terorizmu na sídla našej spoločnosti alebo Mylanu po celom svete; iné riziká, neistoty a ďalšie faktory popísané vo Výročnej správe podľa formulára Form 20-F za rok končiaci k 31. decembru 2014 a v našich správach pre SEC; a taktiež riziká, neistoty a ďalšie faktory popísané v správach Mylanu pre SEC. Všetky výhľadové vyhlásenia pripísateľné nám alebo osobám konajúcim v našom menej podliehajú tomuto varovaniu. Čitatelia sú týmto upovedomení, že sa v žiadnom prípade nemôžu plne spoliehať na tieto výhľadové vyhlásenia. Výhľadové vyhlásenia platia len k dátumu keď boli napísané a naša spoločnosť nepovažuje za nutné ich akokoľvek aktualizovať alebo upravovať či už na základe nových informácii, budúcich udalostí alebo z iných dôvodov.

DODATOČNÉ INFORMÁCIE

Táto správa je určená len pre neformálnu komunikáciu a neplní funkciu oficiálnej ponuky na nákup alebo motivácie na predaj cenných papierov. Táto správa sa týka návrhu na obchodnú transakciu medzi firmami Teva a Mylan. Pri následnej realizácii tohto návrhu, spoločnosť Teva a Mylan vydajú jedno alebo viacero vyhlásení, registračných žiadostí alebo iných dokumentov pre SEC. Táto správa sa nepovažuje ani za oficiálne vyhlásenie ani za registračnú žiadosť ani iný dokument, ktorý by spoločnosť Teva alebo Mylan mali doručiť SEC v spojení s navrhnutou transakciou. Žiadna ponuka cenných papierov nebude platná ak sa nebude držať nariadení Sekcie 10 zo zákona o cenných papierov (U.S. Securities Act) z roku 1933 a jeho noviel. INVESTORI A DRŽITELIA CENNÝCH PAPIEROV BY SI MALI PODROBNE PREČÍTAŤ OFICIÁLNE STANOVISKÁ, REGISTRAČNÉ ŽIADOSTI, PROSPEKTY A INÉ DOKUMENTY, KTORÉ MÔŽU BYŤ ZASLANÉ SEC V CELEJ ICH DĹŽKE AK A KEĎ BUDÚ DOSTUPNÉ; TIETO BUDÚ OBSAHOVAŤ DÔLEŽITÉ INFORMÁCIE O NAVRHNUTEJ TRANSAKCII. Akékoľvek konečné oficiálne stanoviská (ak a keď budú dostupné) budú zaslané akcionárom. Investori a majitelia cenných papierov dostanú na požiadanie zdarma kópiu tejto správy, akýchkoľvek stanovísk, registračných žiadostí, prospektov a iných dokumentov (vždy až keď budú dostupné) zaslaných SEC spoločnosťou Teva a to cez webstránku SEC http://www.sec.gov.

Kontaktné osoby

Investičné vzťahy

Teva United States

Kevin C. Mannix, 215-591-8912

Ran Meir, 215-591-3033

alebo

D.F. King & Co., Inc.

Jordan Kovler, 212-493-6990

alebo

Teva Israel

Tomer Amitai, 972 (3) 926-7656

Média

Teva United States

Denise Bradley, 215-591-8974

alebo

United States

Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher

Joele Frank / Tim Lynch / Meaghan Repko / Alyssa Cass

212-355-4449

alebo

Teva Israel

Iris Beck Codner, 972 (3) 926-7687

alebo

The Netherlands

Citigate First Financial

Uneke Dekkers / Petra Jager / Suzanne Bakker

+ 31 20 575 40 10

Zdroj: Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

Prečítajte si túto správu online na: http://www.businesswire.com/news/home/20150421005892/en

UPOZORNENIE:

Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednos zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring