OTS: Strategická investícia spoločnosti Venus Medtech do firmy Keystone...

TASR, 24. mája 2018 10:18

Strategická investícia spoločnosti Venus Medtech do firmy Keystone Heart prehlbuje technické možnosti v oblasti ochrany pred mozgovou embóliou

CHANG-ČOU, Čína, 24. mája 2018 /PRNewswire/ -- Spoločnosť China Venus Medtech (Hangzhou) Inc. ohlásila uzavretie dohody o strategickej investícii a autorizácii s firmou Keystone Heart. Táto zmluva garantuje spoločnosti Venus Medtech právo na výlučný vývoj, výrobu a predaj tretej generácie zariadenia TriGUARD 3™ a ďalšej generácie ochrannej pomôcky pred mozgovou embóliou pre čínsky a ďalšie ázijské trhy. V marci 2017 oznámila spoločnosť Venus Medtech svoje partnerstvo v súvislosti s podporou systému transkatétrovej náhrady aortálnej chlopne (TAVR) VenusA-Valve z dielne Venus Medtech v spolupráci s prvou generáciou ochrannej pomôcky pred mozgovou embóliou TriGuard™ od spoločnosti Keystone Heart, ktorú distribuuje na čínsky aj ostatné ázijské trhy. Táto nová zmluva je dôkazom prehlbovania technických možností spoločnosti Venus Medtech v oblasti ochrany pred embóliou mozgu a posilnenia strategickej spolupráce s firmou Keystone Heart.

Vo februári 2017 vydala Asociácia výskumu v oblasti neurovedy (NeuroARC) oficiálne usmernenia stanovujúce štandardizované neurologické konečné ukazovatele pri vaskulárnych klinických skúšaniach. Usmernenia sú publikované v časopisoch Journal of the American Cardiology aj European Heart Journal a uvádza sa v nich, že existuje stále viac dôkazov o "recesívnom" poškodení mozgu u pacientov podstupujúcich implantáciu transkatétrovej náhrady aortálnej chlopne (TAVR) a iné kardiovaskulárne zákroky. Táto otázka vyvstáva do popredia ešte viac v ostatných piatich rokoch, keď až 13 štúdií realizovaných v USA a v Európe dokázalo, že u približne 80% pacientov sa vyvinie nový druh poškodenia mozgu po absolvovaní TAVR. Štúdia NeuroTAVR dokázala, že 94% pacientov malo po absolvovaní TAVR mozgové lézie, u 22,6% z nich sa po absolvovaní TAVR objavili nové nervové poškodenia a 41% pacientov si do 30 dní vyvinulo neurokognitívne poškodenie.

Eric Zi, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Venus Medtech pri tejto príležitosti povedal: "Venus Medtech sa nesústredí len na transkatétrové náhrady aortálnej chlopne. Zaujímame sa o celý zákrok TAVR, s ním spojené možné komplikácie a celkovú kvalitu života pacientov. Vďaka partnerstvu so spoločnosťou Keystone Heart sa Venus Medtech stane jediným poskytovateľom holistického prístupu zahŕňajúceho 'ochranu mozgu pred embóliou - balóna s chlopňou' na globálnom poli TAVR. Ďalšia spolupráca našich dvoch spoločností potvrdzuje odhodlanie poskytovať celkové riešenia a zdôrazňuje dôveru v aplikáciu inovatívnych technológií."

Chris Richardson, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Keystone Heart, LTD dodal: "Prehĺbením partnerstva s poprednou čínskou spoločnosťou v oblasti náhrad srdcových chlopní budú mať pacienti na tomto dôležitom geografickom trhu zabezpečený prístup k inovatívnym technológiám ochrany pred mozgovou embóliou ďalšej generácie z dielne Keystone Heart."

Transkatétrová náhrada aortálnej chlopne (TAVR) je minimálne invazívny zákrok, ktorého cieľom je náprava poškodenej aortálnej chlopne. S narastajúcim výskytom degeneratívnych lézií na chlopniach starších ľudí sa kalcifikovaná stenóza aortálnych chlopní stala bežným chlopňovým ochorením u staršej populácie. Títo pacienti majú vážne symptómy, trpia dlhou rekonvalescenciou po zákroku a vyskytuje sa u nich vysoká miera úmrtnosti. Pre pacientov s vysokou/strednou mierou rizika alebo s kontraindikovaným zákrokom môže byť TAVR účinnou liečbou s jasnými výhodami minimálnej traumy a rýchleho zotavenia. TAVR nepredstavuje riziko tradičného chirurgického zákroku s otvorením hrudného koša a kardiopulmonárnym bypassom, a tak môže predstavovať nádej na znovuzrodenie pre túto skupinu pacientov.

Čína je novovznikajúci trh pre TAVR prístup. Pomôcka VenusA-Valve, nezávisle vyvinutá spoločnosťou Venus Medtech, získala registračný certifikát od Čínskeho úradu pre potraviny a lieky v apríli 2017. Ide o historický míľnik, v rámci ktorého bol v Číne schválený prvý transkatétrový aortálny chlopňový implantát pre komerčné použitie. Odborníci odhadujú, že do roku 2020 bude realizovaných viac ako 10 000 TAVR zákrokov. Globálny trh v tejto oblasti porastie každoročne pravdepodobne o 30 % až 50 %.

O spoločnosti Venus Medtech (Hangzhou) Inc:

Spoločnosť Venus Medtech vznikla v roku 2009 so sídlom v meste Chang-čou. Zameriava sa na technologický vývoj a komerčnú aplikáciu minimálne invazívnych riešení náhrad srdcových chlopní. Jej hlavným poslaním je výskum a vývoj a na konte má už dve popredné technológie: predimplementačný transkatétrový chlopňový systém a samo-expandujúcu transkatétrovú pľúcnu chlopňu (VenusP-Valve). Spoločnosť realizovala niekoľko inovatívnych štúdií a experimentov a je pionierom klinického výskumu v oblasti transkatétrových pľúcnych chlopní, implantuje a testuje čínske srdcové chlopne v Európe a v Číne založila Inštitút srdcovej chlopne. Viac informácií nájdete na: http://en.venusmedtech.com

KONTAKT: Elizabeth, +86-10-5272-3096

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring