Vyjadrenie: MCRŠ: Minister ocenil najvýznamnejších kuchárov a cukrárov...
včera 13:46
Vyjadrenie: Minister ocenil najvýznamnejších kuchárov a cukrárov Slovenska za ich mimoriadny prínos k rozvoju gastronómie
Bratislava 11. decembra (TASR) - Minister cestovného ruchu a športu SR Rudolf Huliak dnes slávnostne prijal
najvýznamnejších slovenských kuchárov a cukrárov, ktorým odovzdal ďakovné listy za mimoriadny prínos k rozvoju slovenskej gastronómie, profesionálnu excelenciu a tvorivý
prístup. Ocenení odborníci dlhodobo a výrazne reprezentujú slovenský gastrosektor doma aj v zahraničí.
Minister vo svojom príhovore vyzdvihol, že gastronómia je dnes jednou z kľúčových súčastí cestovného ruchu a významným prvkom národnej identity. „Vy ste tí, ktorí dokážu Slovensko predstaviť svetu cez chuť - cez poctivé recepty, kvalitné suroviny a kuchárske umenie, ktoré nesie v sebe našu tradíciu aj moderného ducha.
Ste ambasádormi našej krajiny a svojou prácou posilňujete dobré meno Slovenska,“ uviedol minister.
Ocenení kuchári a cukrári pôsobia v špičkových prevádzkach, venujú sa reprezentácii na domácich aj medzinárodných gastronomických súťažiach a dlhodobo prispievajú k rozvoju odbornej úrovne celého odvetvia. Mnohí z nich sa okrem vlastnej tvorivej práce aktívne venujú aj výchove novej generácie kuchárskych talentov.
Minister zároveň zdôraznil, že práve gastronomický sektor má rastúci vplyv na rozvoj regiónov a posilňuje atraktivitu Slovenska ako turistickej destinácie. Úcta k tradícii, práca s lokálnymi surovinami a moderné spracovanie jedál sú podľa neho tým, čo dnes vyhľadávajú domáci aj zahraniční návštevníci.
Podujatie bolo venované poďakovaniu odborníkom, ktorí dlhodobo posúvajú slovenskú gastronómiu dopredu, a zároveň zdôrazneniu jej významu pre celkový rozvoj cestovného ruchu na Slovensku. Minister ocenil ich prácu, nasadenie i kreatívny prístup a vyjadril presvedčenie, že budú aj naďalej inšpiráciou pre celú gastronomickú komunitu.
Ocenení za Slovenský zväz kuchárov a cukrárov: Vojtech Artz - Prezident SZKC
Peter Duranský – prezident Bocuse d ´Or Slovensko
Peter Vajgel
Márk Janák
Marek Minarič
Andrej Róth
Jozef Hromják
Patrik Pokrývka
Tomáš Ševčík
Jozef Baránek
Lukáš Guzman
Jozefína Zaukolcová
Stanislav Opold
Marek Mažec
Daniel Melicherík
Marek Mruz – prezident Kuchári bez hraníc
Martin Repaský
Branislav Michalčík
Michal Kulík
Štefan Meszaroš
Štefan Szršen
Ján Duda
TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR
UPOZORNENIE: TASR zverejňuje vyhlásenia, stanoviská, oznámenia v pôvodnom znení, dodanom zadávateľom, bez redakčnej úpravy. Zverejňovanie vyhlásení, stanovísk a oznámení orgánov verejnej moci vykonáva TASR v zmysle § 3, ods. 5 zákona č. 385/2008 Z. z. o Tlačovej agentúre Slovenskej republiky ako službu vo verejnom záujme.
dah