Vyjadrenie: MCRŠ: Minister ocenil najvýznamnejších kuchárov a cukrárov...

včera 13:46
Vyjadrenie: Minister ocenil najvýznamnejších kuchárov a cukrárov Slovenska za ich mimoriadny prínos k rozvoju gastronómie Bratislava 11. decembra (TASR) - Minister cestovného ruchu a športu SR Rudolf Huliak dnes slávnostne prijal najvýznamnejších slovenských kuchárov a cukrárov, ktorým odovzdal ďakovné listy za mimoriadny prínos k rozvoju slovenskej gastronómie, profesionálnu excelenciu a tvorivý prístup. Ocenení odborníci dlhodobo a výrazne reprezentujú slovenský gastrosektor doma aj v zahraničí. Minister vo svojom príhovore vyzdvihol, že gastronómia je dnes jednou z kľúčových súčastí cestovného ruchu a významným prvkom národnej identity. „Vy ste tí, ktorí dokážu Slovensko predstaviť svetu cez chuť - cez poctivé recepty, kvalitné suroviny a kuchárske umenie, ktoré nesie v sebe našu tradíciu aj moderného ducha. Ste ambasádormi našej krajiny a svojou prácou posilňujete dobré meno Slovenska,“ uviedol minister. Ocenení kuchári a cukrári pôsobia v špičkových prevádzkach, venujú sa reprezentácii na domácich aj medzinárodných gastronomických súťažiach a dlhodobo prispievajú k rozvoju odbornej úrovne celého odvetvia. Mnohí z nich sa okrem vlastnej tvorivej práce aktívne venujú aj výchove novej generácie kuchárskych talentov. Minister zároveň zdôraznil, že práve gastronomický sektor má rastúci vplyv na rozvoj regiónov a posilňuje atraktivitu Slovenska ako turistickej destinácie. Úcta k tradícii, práca s lokálnymi surovinami a moderné spracovanie jedál sú podľa neho tým, čo dnes vyhľadávajú domáci aj zahraniční návštevníci. Podujatie bolo venované poďakovaniu odborníkom, ktorí dlhodobo posúvajú slovenskú gastronómiu dopredu, a zároveň zdôrazneniu jej významu pre celkový rozvoj cestovného ruchu na Slovensku. Minister ocenil ich prácu, nasadenie i kreatívny prístup a vyjadril presvedčenie, že budú aj naďalej inšpiráciou pre celú gastronomickú komunitu. Ocenení za Slovenský zväz kuchárov a cukrárov: Vojtech Artz - Prezident SZKC Peter Duranský – prezident Bocuse d ´Or Slovensko Peter Vajgel Márk Janák Marek Minarič Andrej Róth Jozef Hromják Patrik Pokrývka Tomáš Ševčík Jozef Baránek Lukáš Guzman Jozefína Zaukolcová Stanislav Opold Marek Mažec Daniel Melicherík Marek Mruz – prezident Kuchári bez hraníc Martin Repaský Branislav Michalčík Michal Kulík Štefan Meszaroš Štefan Szršen Ján Duda TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR UPOZORNENIE: TASR zverejňuje vyhlásenia, stanoviská, oznámenia v pôvodnom znení, dodanom zadávateľom, bez redakčnej úpravy. Zverejňovanie vyhlásení, stanovísk a oznámení orgánov verejnej moci vykonáva TASR v zmysle § 3, ods. 5 zákona č. 385/2008 Z. z. o Tlačovej agentúre Slovenskej republiky ako službu vo verejnom záujme. dah
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring