Spoločnosť NTT Communications si vybrala platformu spoločnosti Cloudian® S3 kompatibilnú s platformou S3 určenou na objektové clou

TASR, 30. októbra 2012 15:00

Spoločnosť NTT Communications si vybrala platformu spoločnosti Cloudian® S3 kompatibilnú s platformou S3 určenou na objektové cloudové ukladanie údajov s kapacitou niekoľko petabytov

Platforma Cloudian sa stane súčasťou globálnej cloudovej služby spoločnosti NTT Communications „Biz Hosting Cloud^n“

FOSTER CITY, Kalifornia, 30. októbra 2012 /PRNewswire/ -- Cloudian, popredná spoločnosť v poskytovaní softvérových riešení kompatibilných s platformou S3 pre cloudové ukladanie údajov dnes oznámila, že si spoločnosť NTT Communications vybrala vedúcu platformu spoločnosti Cloudian na poskytovanie svojej služby „Biz Hosting Cloud^n Object Storage“. Spoločnosť NTT Communications poskytne túto službu najskôr vo svojich dátových centrách v Japonsku, potom v USA a nakoniec aj v ostatných krajinách. NTT Communications je dcérskou pobočkou spoločnosti NTT Corporation, ktorá je jedným z najväčších poskytovateľov telekomunikačných služieb na svete a jednotkou medzi telekomunikačnými spoločnosťami podľa Fortune Global 500.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120918/SF75609LOGO)

Po dôkladnom preskúmaní všetkých riešení na trhu si spoločnosť NTT vybrala riešenie spoločnosti Cloudian, pretože práve táto spoločnosť zabezpečuje najväčšiu mieru kompatibility s platformou S3 a zároveň ponúka najlepšie možnosti z hľadiska rozšíriteľnosti, poskytuje možnosti architektúry s viacerými klientmi a možnosť využívať niekoľko dátových centier naraz. Okrem toho je Cloudian prvý systém na trhu plne kompatibilný s platformou S3 pre objektové ukladanie údajov a už viac ako rok dokazuje svoju spoľahlivosť, jednoduchosť použitia a špičkovú podporu pri komerčnom využití. Keďže si spoločnosť NTT už predtým vybrala pre svoje cloudové riešenie platformu Citrix Cloud Platform, ďalším dôležitým faktorom pri výbere riešení spoločnosti Cloudian bolo aj partnerstvo medzi spoločnosťami Cloudian a Citrix a úzka integrácia týchto platforiem.

Susumu Okuhira, riaditeľ spoločnosti NTT Communications pre hostingové, platformové a cloudové služby, uviedol: „Spoločnosť NTT Communications zahájila obchodnú hostingovú službu „Biz Hosting Cloud^n“ 30. marca 2012. Naším cieľom je poskytovať inovatívne, vysoko spoľahlivé služby v oblasti informačných a komunikačných technológií (IKT) po celom svete v rámci našej vízie tzv. Global Cloud Vision (Globálna cloudová vízia). Týmto cieľom sme takisto hľadali službu objektového ukladania údajov, ktorá by bola ľahko rozšíriteľná s neobmedzenou kapacitou pre ukladanie údajov. Riešenie spoločnosti Cloudian je overené na globálnych trhoch a poskytuje spoľahlivú a silnú architektúru ukladania údajov s API rozhraním kompatibilným s platformou S3 od Amazonu, pričom sme presvedčení, že sa táto technológia optimálne hodí do našej služby v oblasti objektového ukladania údajov.”

„Táto inštalácia je pre platformu Cloudian Platform dôležitým medzníkom a veľmi nás teší, že si nás spoločnosť NTT Communications vybrala,” povedal Michael Tso, prevádzkový riaditeľ spoločnosti Cloudian, Inc. „Vzhľadom na náročnosť výberového konania a hodnotenia jednotlivých systémov zo strany spoločnosti NTT Communications a takisto vzhľadom na rozsah služby Cloud^n Storage as a Service sme presvedčení, že riešenie Cloudian je oddnes možné považovať za jedno z mála dokázaných riešení pre cloudové ukladanie údajov, ktoré je pripravené pre zákazníkov s najvyššími nárokmi a najväčšími systémami na svete.”

Cloudian je ideálny pre spoločnosti a poskytovateľov služieb, ktorí hľadajú systém Staas (Storage as a Service – ukladanie údajov ako služba) kompatibilný s technológiou Amazon S3 a/alebo potrebujú sekundárne zálohové systémy pre ukladanie údajov na platformách, ako je napríklad Citrix Cloud Platform, Apache CloudStack a OpenStack. Spoločnosť nedávno zahájila bezplatnú verziu Cloudian Community Edition, ktorá poskytuje až 100 TB voľného priestoru pre ukladanie údajov a fórum používateľskej podpory, jednoduchú rozšíriteľnosť, spoľahlivosť a výkon objektového ukladania údajov pre všetkých, ktorí potrebujú vytvárať cloudové riešenia na platforme kompatibilnej s Amazon S3, ktorá je vhodná pre verejné, súkromné či kombinované subjekty. Program Cloudian Community Edition si môžete stiahnuť z webovej stránky http://www.cloudian.com/get-started.html.

O platforme Cloudian® Cloud Storage Platform
Cloudian je platforma cloudového ukladania kompatibilná s platformou Amazon S3, ktorá umožňuje poskytovateľom služieb a podnikom vybudovať spoľahlivé, dostupné cloudové systémy ukladania údajov pre viac vlastníkov použitím komoditných počítačových serverov. Platforma Cloudian má plne distribuovanú peer-to-peer architektúru bez akéhokoľvek zlyhania. Systém Cloudian je možné jednoducho škálovať od dvoch až po tisíce uzlov v rámci niekoľkých dátových centier podporujúcich petabajty údajov. Cloudian poskytuje kompletné a flexibilné rozhranie pre správu, ktoré sa dokáže prispôsobiť širokej škále modelov účtovania, kontrole prístupu a kvalite spôsobilosti služieb.

O spoločnosti Cloudian®
Softvérová spoločnosť Cloudian, Inc. sídli v meste Foster City v Kalifornii a špecializuje sa na softvér pre cloudové ukladanie. Jej hlavným produktom je Cloudian®, platforma ukladania cloudových objektov kompatibilná s Amazon S3, ktorá umožňuje poskytovateľom služieb a podnikom vybudovať spoľahlivé, cenovo dostupné a škálovateľné riešenia cloudového ukladania. Cloudian aktívne spolupracuje s hlavnými prostrediami cloudového computingu vrátane Citrix Cloud Platform a OpenStack, poskytovateľmi on-ramp cloudu, a s rozsiahlym prostredím nástrojov a aplikácií, ktoré sú poskytované prostredníctvom skutočnej kompatibility s S3. K zákazníkom spoločnosti Cloudian patrí Vodafone, Nextel, NTT, SoftBank, Nifty a Lunacloud. Spoločnosť má pobočky v Číne a Japonsku. Ďalšie informácie alebo najnovšie správy nájdete na stránkach www.cloudian.com.

Ak máte záujem o ďalšie informácie, kontaktujte:
Eileen Conway
Scout PR
650-245-9015
Eileen@scoutprsf.com

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring