Spoločnosť Goodman expanduje do Škandinávie

TASR, 29. októbra 2012 19:23

Spoločnosť Goodman expanduje do Škandinávie
- Centrála spoločnosti pre Škandináviu bude v Štokholme

BRUSEL, 29.října 2012 /PRNewswire/ -- Skupina Goodman oznámila, že v rámci svojich plánov expandovať do Škandinávie uzavrela zmluvu o spolupráci so spoločnosťou Svensk Fastighetsfond AB (SFF) so sídlom v Štokholme. Táto spoločnosť sa zameriava na investície do nehnuteľností a na správu majetku. Skupina vo Švédsku zriadi stálu platformu a na hlavných logistických trhoch v regióne bude aktívne vyhľadávať príležitosti na ďalší rozvoj.

Skupina Goodman je jednotkou medzi developermi logistických priestorov v Európe a jednou z popredných svetových skupín zameriavajúcich sa na vlastníctvo, stavbu a správu logistických a obchodných priestorov. Skupina navyše ponúka celý rad kótovaných aj nekótovaných investičných fondov.

„Spoločnosť Goodman v súčasnosti pôsobí už v jedenástich európskych štátoch. Náš vstup na škandinávsky trh je logickým krokom pre rozširovanie služieb zákazníkom a investorom v Európe. Je nám potešením, že je naším partnerom práve spoločnosť SFF. Nepochybujem o tom, že spojenie jej znalosti miestnych pomerov a našich skúseností z celého sveta bude úspešné,“ povedal generálny riaditeľ pre kontinentálnu Európu Danny Peeters.

„Celej skupine aj jej európskej divízie sa po finančnej stránke darí veľmi dobre. Tešíme sa, že budeme vychádzať v ústrety dopytu našich súčasných aj nových zákazníkov po nových logistických priestoroch v Škandinávii,“ uviedol Peeters.

Skupina Goodman bude svoju činnosť v Škandinávii riadiť zo Štokholmu a čoskoro vyberie country manažéra pre túto oblasť. V súčasnosti riadi región Roger P. Peters, regionálny riaditeľ pre severnú a východnú Európu. Ten je presvedčený, že developerské skúsenosti, ktoré skupina Goodman vo Švédsku získa, pomôžu rozvoju príležitostí ako pre súčasných zákazníkov, medzi ktorých patrí napríklad spoločnosti Oriflame, Starco a DSV, tak pre zákazníkov nových.

Aktivity spoločnosti v poslednom čase
V auguste oznámila skupina Goodman svoje hospodárske výsledky za hospodársky rok končiaci 30. júna 2012. Spoločnosť dosiahla prevádzkový zisk 374 miliónov eur, čo znamenalo 21 % nárast oproti hospodárskemu roku 2011. Na celom svete spravuje spoločnosť približne 14 miliónov štvorcových metrov obchodných priestorov.
„Vybudovali sme si silné konkurencieschopné postavenie, vďaka ktorému máme v nasledujúcom roku veľký priestor na skúmanie nových príležitostí, medzi ktoré patrí napríklad rozšírenie nášho pôsobenia do Škandinávie,“ doplnil Danny Peeters.
V marcovom vydaní časopisu PropertyEU bola skupina Goodman vyhlásená za európsku priemyselnú developerskú jednotku. Rebríček je zostavovaný na základe plochy dokončených priemyselných projektov medzi rokmi 2009 a 2011.

O skupine Goodman
Skupina Goodman je integrovanou developerskou spoločnosťou, ktorá vlastní, stavia a riadi logistické a komerčné objekty v kontinentálnej Európe, Veľkej Británii, Severnej Amerike a v Ázii a Tichomorí. Investuje do obchodných parkov, kancelárskych budov, priemyselných objektov a tiež do skladových a distribučných centier.
Skupina Goodman takisto prevádzkuje celý rad kótovaných aj nekótovaných investičných fondov, ktoré investorom ponúkajú celý rad špecializovaných služieb v oblasti investícií do nehnuteľností. Skupina sa neustále snaží zvyšovať hodnotu nehnuteľností vo svojom portfóliu, ktoré stále rozširuje o nové budovy ako komerčného, tak investičného charakteru.
Skupina Goodman je najväčšou developerskou spoločnosťou kótovanou na austrálskej burze cenných papierov a spravuje majetok v hodnote 16,2 miliardy eur, čo predstavuje viac než 380 budov v správe skupiny Goodman. Vďaka svojim znalostiam trhu a zapáleným miestnym tímom tak skupina Goodman vytvára nové investičné príležitosti a buduje priestory a centrá, ktoré spĺňajú individuálne nároky a požiadavky zákazníkov.
Skupina Goodman má viac než 900 zamestnancov, ktorí pôsobia v 34 pobočkách v 17 krajinách celého sveta a pomáhajú zákazníkom uspokojovať ich potreby súvisiace s expanziou či rozširovaním ich podnikania. V Európe má skupina Goodman pobočky v Nemecku, Holandsku, Belgicku, Luxembursku, Francúzsku, Španielsku, Taliansku, Poľsku, Českej republike, Maďarsku, Slovensku a vo Veľkej Británii. Viac informácií nájdete na www.goodman.com

O spoločnosti SFF
Spoločnosť Svensk Fastighetsfond AB, sídliaca vo švédskom Štokholme, je nezávislou spoločnosťou zaoberajúcou sa investíciami do nehnuteľností a správou majetku. Ako súkromným, tak inštitucionálnym investorom ponúka spoločnosť SFF investičné príležitosti a správu nehnuteľností so zameraním na logistické a kancelárske priestory. Spoločnosť SFF je na trhu s nehnuteľnosťami dobre etablovaná a vo Švédsku dosahuje jej logistické portfólio až 170 000 štvorcových metrov.

Ak máte záujem o ďalšie informácie, kontaktujte prosím spoločnosť Goodman:
Majella O Doherty
Manažérka pre komunikáciu
+32 2 263 4068
Majella.odoherty@goodman.com


Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring