OTS: Suning dokončuje akvizíciu Carrefour China a urýchľuje nástup maloobchodu...

TASR, 27. septembra 2019 16:13

OTS: Suning dokončuje akvizíciu Carrefour China a urýchľuje nástup maloobchodu s tovarom všetkých kategórií 

Sekcia domácich spotrebičov Suning sa tento víkend objaví vo viac ako 200 obchodoch Carrefour

Čínska značka a prevádzky v Carrefour zostanú nezávislé

Carrefour China má nového generálneho riaditeľa

Nanjing, Čína, 27. septembra (TASR-OTS)(PRNewswire) - Suning.com (002024.SZ) dnes oznámil ukončenie akvizície Carrefour China a začiatok éry Suning pre Carrefour China.

Táto správa nadväzuje na dohodu oznámenú začiatkom tohto roka (23. júna), keď spoločnosť Suning.com odhalila, že má v úmysle získať 80-percentný podiel v spoločnosti Carrefour China za 620 miliónov EUR (4,8 miliardy RMB). Transakcia dokončená dnes predstavuje najnovšiu akvizíciu spoločnosti Suning po zisku obchodných spoločností Dia China a Wanda Department Stores v rámci stratégie urýchľovania rozširovania portfólia kamenných obchodov firmy Suning a rozvoja modelu maloobchodu s tovarom všetkých kategórií.

Zhang Jindong, prezident spoločnosti Suning Holdings Group, uviedol: „Jedná sa o kľúčový krok v pláne inteligentného maloobchodu spoločnosti Suning. Skúsenosti spoločnosti Carrefour s rýchloobrátkovým tovarom a možnosti dodávateľského reťazca je možné zaintegrovať do maloobchodného modelu spoločnosti Suning ponúkajúcim tovar všetkých kategórií, spoľahlivú logistickú sieť a vyspelé technológie. Vďaka inteligentným maloobchodným funkciám môže spoločnosť Suning transformovať obchody Carrefour na plne integrované supermarkety online a offline, ktoré budú schopné uspokojiť vyvíjajúce sa požiadavky spotrebiteľov."

V ten istý deň, keď bola transakcia oficiálne dokončená, sa k Zhang Jindongovi pripojilo v Nanjingu viac ako 20 vedúcich pracovníkov z ústredia a kľúčových regiónov Carrefour China. Na zvláštnom zasadnutí načrtol plán rozvoja podnikania spoločnosti Carrefour China a oznámil menovanie jej nového generálneho riaditeľa, pričom túto úlohu prevzal Tian Rui, viceprezident spoločnosti Suning.com.

Zhang Jindong potvrdil, že spoločnosť Carrefour China otvorí v nasledujúcich piatich rokoch 300 nových obchodov v čínskych mestách 1. až 3. stupňa. Taktiež oznámil, že čínska značka a prevádzky Carrefour zostanú nezávislé a budú môcť navyše využívať maloobchodný cloudový model spoločnosti Suning, jej otvorené technológie, logistiku a dodávateľský reťazec, aby mali lepší prístup na trhy nižších úrovní.

28. septembra bude sekcia domácich spotrebičov Suning integrovaná do viac ako 200 obchodov Carrefour. Podľa dnes oznámených plánov budú obchody Carrefour v Číne obsahovať aj ďalšie sekcie spoločnosti Suning vrátane materských a detských produktov, športového oblečenia a kín. Suning má tiež v pláne vytvoriť komunitné centrum ponúkajúce mnohé služby na jednom mieste, medziiným tovar, služby, zážitky a voľný čas.

Nadchádzajúci štátny sviatok, ktorý pripadá na 11. novembra, sa stane prvým míľnikom spoločnej podpory predaja spoločnosti Suning a Carrefour China a tohtoročný Deň nezadaných, obľúbený sviatok mladých čínskych spotrebiteľov, bude obohatený o ďalšie ponuky.

Carrefour China sa v tejto krajine etabloval už pred 24. rokmi a dnes prevádzkuje sieť 210 hypermarketov a 24 obchodov so zmiešaným tovarom, ktoré pokrývajú 22 provincií a 51 veľkých a stredne veľkých miest, s asi 30 miliónmi členov. V roku 2018 vygeneroval čistý výnos takmer 30 miliárd RMB.

Integrácia spoločností elektronického obchodu (online) a supermarketov (offline) je novým trendom vo vývoji maloobchodného odvetvia. Rôzne obchodné modely sa môžu navzájom dopĺňať a rozširovať možnosti služieb v dodávateľskom reťazci. Viacerí komentátori odvetvia sa pozitívne vyjadrujú o synergii, ktorú priniesla akvizícia, nakoľko môže zvýšiť konkurencieschopnosť spoločnosti Suning zrýchlením jej rozvoja v kategórii rýchloobrátkového tovaru, obohatením jej inteligentného maloobchodného portfólia a znížením nákladov na obstarávanie a logistiku.

Poznámka pre redaktorov

O spoločnosti Suning Holdings Group

Spoločnosť Suning vznikla v roku 1990 a je jedným z popredných obchodných podnikov v Číne s dvoma verejnými spoločnosťami v Číne a Japonsku. V roku 2019 sa spoločnosť Suning Holdings umiestnila na medzi troma špičkovými firmami v rámci rebríčka 500 najvýznamnejších neštátnych podnikov v Číne s ročným výnosom 602,5 miliárd RMB (77,24 miliárd EUR) a dostala sa tiež na samý vrchol zoznamu v kategórii internetových maloobchodov. S ambíciou „dostať sa na čelo ekosystému v rôznych odvetviach podporovaním vysokej kvality života pre všetkých" posilnila a rozšírila spoločnosť Suning svoju základnú činnosť prostredníctvom rôznorodých vertikálnych priemyselných odvetví, vrátane komerčných nehnuteľností, finančných služieb a športu. Suning.com, hlavná dcérska spoločnosť, ktorá je priekopníkom v maloobchode online a offline, bola uvedená na zozname Fortune Global 500 tri razy za sebou od roku 2017 do roku 2019.

Kontakt:

Edd Ross

+44-2079734470

edd.ross@hkstrategies.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring