OTS: DeepBlue Technology vyráža do ulíc miest s prvým ´inteligentným panda busom´

TASR, 21. januára 2019 10:30

Spoločnosť DeepBlue Technology predstavila na nedávnom samite rozvoja umelej inteligencie v Číne svoj inteligentný panda bus a už v tomto roku s ním plánuje preraziť aj na európskom trhu

Šanghaj 18. januára (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - V piatok 18. januára predstavila na "Samite budúceho rozvoja novej generácie umelej inteligencie" v Šanghaji spoločnosť DeepBlue Technology svoj inteligentný panda bus riadený umelou inteligenciou, ktorý je predvojom novej éry verejnej dopravy. Inteligentný panda bus je multifunkčné autonómne vozidlo na báze umelej inteligencie fungujúce pomocou ôsmich rôznych jadrových technológií od spoločnosti DeepBlue Technology, ktoré sú schopné riešiť rôzne problémy cestujúcich na celom svete.

Inteligentný panda bus využíva hneď niekoľko najnovších technológií umelej inteligencie. Medzi ne patrí: AutoPilot, rozpoznávanie žíl prstov, hlasová interakcia, cielená reklama, robot monitorujúci vozidlo, inteligentný autonómny maloobchodný systém, systém monitorovania abnormálneho správania a inteligentný systém riadenia núdzového úniku, ktorý doteraz vo verejnej doprave nebol použitý.

Do inteligentného panda busu môžu cestujúci jednoducho nastúpiť a ísť nakupovať. Jediné, čo musia urobiť, je priložiť ruky k presnému biometrickému identifikačnému systému, zatiaľ čo palubný robot sleduje a zaznamenáva akékoľvek podozrivé správanie v reálnom čase, sprostredkuje včasné hlásenia v zadnej časti autobusu a aktivuje inteligentný systém riadenia núdzového úniku. Táto novinka predstavuje veľký krok smerom k rozvoju inteligentných miest budúcnosti a práve o ňom diskutovali vrcholní predstavitelia odvetvia rozvoja umelej inteligencie a firiem s hosťami z čínskych mestských zastupiteľstiev a z krajín Iniciatívy pásu a cesty.

Inteligentný panda bus sa stretol s nadšením a podporou. V tomto roku sa objaví na ázijskom a európskom trhu a veľký záujem o neho už prejavilo Nemecko, Luxembursko, Taliansko a Grécko. Očakáva sa teda, že do Európy dorazí už v roku 2019. Mestskí úradníci v Bangkoku už schválili BRT, ďalšie autonómne vozidlo od spoločnosti DeepBlue Technology a jeho testovacie jazdy začnú približne v polovici tohto roku.

Šanghajská firma DeepBlue Technology sa usiluje stať globálnou spoločnosťou, ktorá svoje služby poskytne ľuďom na celom svete. V súčasnosti pôsobí v Európe, na Strednom východe a v juhovýchodnej Ázii a dohody o spolupráci pri budovaní inteligentných miest už podpísala s Gréckom a Talianskom.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/810281/DEEPBLUE_smart_panda.jpg

Kontakt: Wicky Wu 86-13524330813 wicky.wu@empowerasia.cn

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring