OTS: Čínsky Yiwu debutuje na newyorskom Times Square prezentujúc otvorenosť svetu

TASR, 28. novembra 2018 10:38

Hangzhou, Čína, 28. novembra (TASR-OTS)(PRNewswire) - Reklama „Zázraky v Číne, obchod v Yiwu" sa nedávno objavila na newyorskom Times Square ako prezentácia čínskeho Yiwu na „križovatke sveta".

Spolu s reformou a otvorením krajiny sa krajské mesto v centre provincie Zhejiang vo východnej Číne rozhodlo využiť príležitosť na rozvoj a oživenie svojej ekonomiky.

V roku 2017 sa malý komoditný trh v Yiwu umiestnil na prvom mieste na národnom profesionálnom trhu už 26. raz za sebou. Jeho plocha zaberá viac ako 6,4 milióna štvorcových metrov, má 75 000 predajní a predáva sa na ňom viac ako 1,8 milióna výrobkov do 210 krajín a regiónov sveta.

Dokonca aj keď sa objavil elektronický obchod považovaný za hrozbu trhov, Yiwu sa podarilo situáciu zvrátiť vo svoj prospech a využiť elektronický obchod ako motor ďalšej úrovne transformácie.

Mesto začalo s dvojročným programom odbornej prípravy 300 000 talentov v oblasti elektronického obchodu, vytvorilo poradenský fond pre elektronický obchod, zriadilo parky elektronického obchodu a pracovalo na vytvorení platforiem elektronického obchodu, ktoré by mohli spájať platformy tretích strán ako je Alibaba, Amazon a eBay.

V roku 2017 dosiahli transakcie Yiwu v oblasti elektronického obchodu hodnotu 222 miliárd juanov, čo predstavuje nárast o 25,3 percenta. Z toho cezhraničný elektronický obchod dosiahol 22,1 miliárd juanov, čo znamená nárast o 38,2 percenta.

Yiwu sa stretáva s uznaním aj za svoju aktívnu účasť na budovaní Iniciatívy pásu a cesty v ostatnom období. Doteraz bolo spustených deväť nákladných železničných tratí z Yiwu do Strednej Ázie, Londýna a Španielska dovážajúcich približne 2 000 druhov komodít a hardvérových nástrojov vyrobených v Číne do 34 krajín a regiónov.

Len v roku 2017 zabezpečilo železničné spojenie medzi Yiwu a Madridom vývoz čínskeho tovaru do 35 krajín. Linka Yiwu-Xinjiang-Európa, dlhá 13 052 kilometrov, je najdlhšou vlakovou trasou na svete.

Yiwu sa stal svetovou bránou komoditného obchodu s Čínou, ktorý dokázal zaistiť rovnováhu medzi dovozom a vývozom a stať sa medzinárodným predajcom aj nákupcom.

Yiwu priviezol v prvých deviatich mesiacoch roku 2018 už 1 854 druhov tovaru zo 121 krajín a regiónov celého sveta, čo predstavuje medziročný nárast o 35,23 %.

Kontakt:

Wu Shuang

86-10-63073498

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring