OTS: Zverejnili výsledky experimentu transplantácie srdca PROCEED II

TASR, 15. apríla 2015 19:04

Výsledky medzinárodného experimentu transplantácie srdca PROCEED II so systémom Organ Care System (OCS™) boli dnes zverejnené v prestížnom časopise The Lancet

ANDOVER, Massachusetts, 15. apríla 2015 (TASR/OTS) /PRNewswire/ -- Klinické výsledky medzinárodného experimentu transplantácie srdca PROCEED II s platformou OCS™ Heart boli dnes zverejnené v časopise The Lancet. Manuskript bol zverejnený online zároveň so zahájením 35. výročnej schôdze a vedeckého zasadania Medzinárodnej spoločnosti pre transplantáciu srdca a pľúc -  The International Society for Heart and Lung Transplantation (ISHLT) v Nice vo Francúzsku.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20130425/NE01744LOGO-b

Kľúčový experiment OCS Heart PROCEED II FDA bol úspešný tak v primárnej efektívnosti ako aj v konečnej bezpečnosti a preukázal, že pri konzervácii štandardných transplantovaných sŕdc od darcov je OCS rovnako bezpečný a efektívny ako je aj súčasná štandardná starostlivosť (standard of care) (SOC). Tieto výsledky boli dosiahnuté napriek tomu, že pri použití systému OCS bol totálny čas uzavretia ciev svorkami takmer dvojnásobný v porovnaní s časom uvedeným v SOC. Okrem toho dáta z experimentu PROCEED II preukázali, že cirkulačná úroveň laktátu pri OCS Heart perfúzii by mohla byť užitočným parametrom na ohodnotenie stavu srdca darcu ex-vivo (mimo tela).

"Ľudské srdce nebolo stvorené tak, aby bolo na ľade " povedal Dr. Abbas Ardehali, chirurgický riaditeľ programu transplantácie srdca a pľúc pri Kalifornskej univerzite – University of California (UCLA) a hlavný výskumník experimentu. "Ukončenie tohto experimentu a zverejnenie výsledkov v časopise The Lancet je dôležitým fundamentálnym krokom na uvedenie tlčúcich transplantovaných sŕdc do našich rutinných klinických praktík v USA."

"Úspešné ukončenie kľúčového experimentu OCS Heart PROCEED II je kritickým medzníkom na podporu našej žiadosti na FDA PMA (Food and Drug Administration) aby sme túto životy zachraňujúcu technológiu - OCS Heart - mohli ponúknuť na trhu v USA. Tento veľký medzinárodný experiment je dôležitým základným kameňom v rastúcom globálnom množstve dôkazov, ktoré podporujú koncept srdcovej perfúzie ex vivo (EVHP) ako realizovateľnú klinickú možnosť konzervovania transplantovaných sŕdc od darcov a na prekonanie problémov s hypotermickým ischemickým konzervovaním" povedal Dr. Waleed Hassanein, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti TransMedics, Inc.

O spoločnosti TransMedics, Inc.

TransMedics Inc. je popredný svetový špecialista na prenosné prístroje na perfúziu ex-vivo a na ohodnotenie vhodnosti darcových orgánov pre transplantáciu. Riaditeľstvo je umiestnené v Andover v Massachusetts, spoločnosť bola založená, aby pomohla riešiť nenasýtenú potrebu väčšieho množstva a vhodnejších orgánov na transplantácie. Ak potrebujete viac informácií, navštívte prosím www.TransMedics.com.

KONTAKT: TransMedics, Inc., Neal Beswick, nbeswick@transmedics.com, Tel: 001 (978) 289-2615, www.transmedics.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring