OTS: Zomrel D. Gary Young, zakladateľ spoločnosti Young Living

TASR, 16. mája 2018 10:53

Podnik bude ďalej viesť jeho generálna riaditeľka Mary Youngová a prezident a prevádzkový riaditeľ Jared Turner   

Lehi, Utah 16. mája /PRNewswire/ (TASR-OTS) - D. Gary Young (11. júla 1949 - 12. mája 2018), zakladateľ a predseda správnej rady spoločnosti Young Living Essential Oils, zomrel vo veku 68 rokov v Salt Lake City na následky komplikácií po sérii cievnych mozgových príhod.

Spoločnosť Young Living tiež oznámila, že jej generálna riaditeľka Mary Youngová a Jared Turner, prezident a prevádzkový riaditeľ, budú ďalej viesť túto korporáciu s miliardovou hodnotou.

„Pre mňa a našich chlapcov je to veľmi zložité obdobie, ale celá rodina Young Living sa s tým musí vyrovnávať tiež," povedala Mary Youngová. „Možnosť zdieľať priaznivé účinky éterických olejov s mnohými ľuďmi na celom svete bola pre Garyho vášňou, ktorú sme prežívali spolu. Práve preto sme podnik s názvom Young Living založili. Chceli sme touto cestou kráčať ďalej, aj preto sme v ostatných rokoch najímali nových ľudí a vytvárali naozaj svetový tím lídrov. Gary najviac dôveroval Jaredovi ako talentovanému manažérovi a odchádzal s pokojom v duši, že bude spoločnosť pod jeho vedením a s jeho víziou v dobrých rukách."

Young ako jednoznačne schopný líder v oblasti predaja esenciálnych olejov strávil 35 rokov štúdiom prínosov a zdokonaľovaním procesu extrakcie éterických olejov, čo nakoniec viedlo k vybudovaniu miliardového globálneho impéria zameraného na zdieľanie „daru" esenciálnych olejov s miliónmi ľudí na planéte.

Young bol sčasti inovátorom aj historikom, ale najvýstižnejšia je asi nálepka „moderný priekopník". Objavoval blahodarné účinky skryté v starodávnych praktikách používania esenciálnych olejov z byliniek, rastlín a stromov. Pri výskume sa dostal do vzdialených miest planéty, kde sa snažil pochopiť čaro a prínosy prírodných esenciálnych olejov prehliadané modernou spoločnosťou. 

Po tom, čo sa v osemdesiatych rokoch dozvedel o éterických olejoch, vybral sa Young do Francúzska, kde študoval všetko, čo sa o nich dalo v tom čase dozvedieť, od pestovania rastlín cez destiláciu až po výrobu samotných olejov. 

Po návrate do Spojených štátov vysial levanduľové semienka z Francúzska na svojom prvom poli hneď za budovou, v ktorej pracoval v Spokane, Washington. Potom začala jeho éra farmárčenia v St. Maries, Idaho v roku 1992. Gary sa rozhodol pestovať rôzne aromatické rastliny, aby čo najlepšie porozumel zákonitostiam rastu, kultivácie a extrakcie olejov. Potom vybudoval dva malé destilátory na extrakciu priamo na farme a nakoniec v roku 1994 vznikol prvý parný destilátor z nehrdzavejúcej ocele. Gary chcel učiť a vzdelávať, a tak založil spoločnosť Young Living Essential Oils v roku 1993 a následne ju v roku 1994 začlenil do svojho podnikania v Utahu. 

Vďaka Youngovej vášni pre kvalitu, odovzdanosti svojim zákazníkom a inovácii v oblasti esenciálnych olejov sa spoločnosť Young Living vypracovala z malého podniku pred skoro dvadsiatimi piatimi rokmi na celosvetové impérium s viac ako 16 korporátnymi a partnerskými farmami, s 3 000 zamestnancami a viac ako 4 miliónmi zákazníkov na celom svete.

„Spoločnosť Young Living bude ctiť pamiatku Garyho života naplneného zdieľaním éterických olejov a ich priaznivých účinkov s ľuďmi na celom svete," povedal pri tejto príležitosti Jared Turner. „Počas mnohých rokov spolupráce sme často diskutovali o jeho víziách do budúcnosti a sme odhodlaní dnes pokračovať v smere, ktorý Gary pre spoločnosť Young Living vytýčil." 

Young vytvoril v spoločnosti kultúru zmysluplnej práce, ktorá motivuje ľudí v službe globálnej komunite a inšpiruje zamestnancov a zákazníkov na celom svete. 

Prostredníctvom nadácie D. Gary Young, Young Living Foundation môžu členovia a zamestnanci spoločnosti cestovať po svete a pracovať ruka v ruke s miestnymi komunitami. Gary Young bol obzvlášť hrdý na svoju školu v ekvádorskom meste Chongon s názvom Young Living Academy. Tu sa vzdelávajú deti z vidieckej oblasti na okraji džungle spolu s deťmi zamestnancov pracujúcich na farme. 

Pohreb sa bude konať v piatok 18. mája o 13.00 miestneho času na farme Whispering Springs Lavender Farm and Distillery, jednom z Garyho najobľúbenejších miest na svete. Farma sa nachádza na adrese: 3700 Old Highway 91, Mona, UT 84645.

Posledná rozlúčka sa bude konať na farme pred pohrebom od 9.00 do 12.00 miestneho času.

Spoločnosť Young Living onedlho oznámi svoje plány súvisiace s ceremoniálom na oslavu života svojho zakladateľa.

Dary v mene Garryho Younga môžete zasielať nadácii D. Gary Young, Young Living Foundation, ktorá bude pokračovať v jeho celoživotnom diele a službe celosvetovej komunite.

O spoločnosti Young Living Essential Oils

Young Living Essential Oils, LC, je svetovým lídrom v oblasti éterických olejov s prísnym procesom Seed to Seal®, ktorý vyrába čisté esenciálne oleje pre každého jednotlivca, rodinu a životný štýl. Tento proces zaručuje, že všetky výrobky sú originálne, bez syntetických chemikálií a čisté. Tento záväzok vyplýva z viac ako dvadsaťštyriročnej histórie výroby zodpovednej voči Zemi a jej obyvateľom. Ďalšie informácie nájdete na stránke YoungLiving.com. Viac informácií nájdete na: YoungLiving.com.

Kontakt pre médiá:

Tlačové informácie získate na

adrese: prinquiries@youngliving.com.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/691906/Young_Living_Essential_Oils_Gary_Young.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/323110/Young_Living_Essential_Oils_Logo.jpg    

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring