OTS: Živé vysielanie v HD kedykoľvek a kdekoľvek - spoločnosť miniCAST

TASR, 5. septembra 2012 8:52

Živé vysielanie v HD kedykoľvek a kdekoľvek - spoločnosť miniCASTER® uvedie na výstave IBC 2012 revolučné riešenie na prenos dát pomocou satelitu

Unterföhring 5. septembra(TASR-OTS)(PRNewswire) - Okrem kódovacích zariadení HD H.264 s veľkosťou vrecka a možnosťou pripojenia ku kamere predstaví spoločnosť miniCASTER® na veľtrhu IBC 2012 dve mobilné zostavy na prenos kódovaných signálov z LIVE kamery priamo do klaudu. Zakódovaný signál sa odkóduje v klaude a môže sa buď zverejniť naživo na akejkoľvek webovej stránke alebo prijať na oddelení spravodajstva.      (Fotografia: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120905/559272) miniCASTER® predstaví nasledujúce dva modely: 1) Zostavu na prenos prostredníctvom satelitu dodávanú s masívnou a prenosnou skrinkou na použitie pri letoch (http://ots.de/s0IId) – je možné ju riadiť cez aplikácie dostupné v smartphonoch. Zostava má aktivované automatické zameranie, preto je schopná sa samostatne nastaviť do správnej polohy bez ohľadu na družicu Eutelsat. 2) Zostavu na prenos prostredníctvom satelitu na použitie vo vozidlách (http://ots.de/X6uSj) je možné namontovať na akékoľvek vozidlo. Táto zostava má tiež aktivované automatické zameranie.

Obe zostavy uskutočňujú prenos s rýchlosťou 10 Mbit/s pomocou pásma Ka na družici Eutelsat. Ich signál je možné prijímať a používať v celej Európe, severnej Afrike a niektorých častiach Stredného východu. Balíky predplateného objemu dát na prenos (AIRTime) je možné objednať a zakúpiť online v elektronickom obchode spoločnosti miniCASTER®.

V porovnaní so zariadeniami pre 3G/4G úplne nové riešenia miniCASTER® na prenos pomocou satelitu poskytujú vyhradenú, nezdieľanú šírku pásma. Bonding alebo multiplexing funguje správne, ak sa nepoužíva v príliš preplnených miestach. Pri živom vysielaní počas hlavných udalostí každý používateľ smartphonu odovzdáva obrázky na sociálnej sieti Facebook a používa rovnaký článok mobilného telefónu. Jediným spoľahlivým a masívnym spôsobom prenosu kvalitného vysielacieho signálu z ktoréhokoľvek miesta v Európe sú nové riešenia spoločnosti miniCASTER® na prenos pomocou satelitu.

Michael Westphal, generálny riaditeľ spoločnosti miniCASTER® hovorí: "Naše nové riešenia prenosu dát pomocou satelitu umožňujú každému človeku kedykoľvek a kdekoľvek v Európe uskutočniť vysielanie naživo. V kombinácii s našimi mobilnými kódovacími zariadeniami H.264 môžeme teraz pre odvetvie vysielania ponúknuť revolučné riešenie. Sme na to nesmierne hrdí a sme šťastní, že tieto nové riešenia môžeme predviesť na výstave IBC 2012."

Unterföhring, 3. september 2012 Ďalšie informácie vám poskytne: Michael Westphal TV1 GmbH / miniCASTER® Telefón +49-89-96-05-70-0 E-mail: m.westphal@minicaster.com

Zdroj: TV1 GmbH

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lus pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring