OTS: Xinhua Silk Road: autonómny okres Chuan-ťiang Mao-nan na juhu Číny ...

TASR, 26. júla 2021 15:35

Xinhua Silk Road: autonómny okres Chuan-ťiang Mao-nan na juhu Číny sa zameriava na tradičnú etnickú kultúru a zdroje cestovného ruchu použije na vybudovanie medzinárodného turistického mesta

PEKING 26. júla (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - Autonómny okres Chuan-ťiang Mao-nan, jediný autonómny okres etnickej skupiny Mao-nan v Číne, ktorý sa nachádza v juhočínskej autonómnej oblasti Kuang-si Čuang, sa snaží o vybudovanie medzinárodného turistického mesta, pričom sa opiera o svoju tradičnú etnickú kultúru a bohaté zdroje cestovného ruchu.

Etnická skupina Mao-nan je jednou z 28 čínskych etnických skupín s malým počtom obyvateľov. V okrese Chuan-ťiang žije približne 70 % obyvateľov tejto skupiny, teda 64 500 ľudí.

Toto etnikum sa môže pochváliť dlhou históriou a jedinečnou kultúrou. Tkáčske umenie maonanských kvetinových bambusových klobúkov a "Fej-tchao", druh rituálu pre požehnanie, ktorý spája ľudové piesne, drámu, tanec a ďalšie umelecké prvky, boli zapísané na zoznam národného nehmotného kultúrneho dedičstva.

Sviatok Fen-lung, jeden z desiatich najvýznamnejších sviatkov v Kuang-si, je najstarším a najveľkolepejším sviatkom pre ľud Mao-nan. Koná sa každoročne a zvyčajne trvá tri až päť dní a predstavuje modlitbu za dobrú úrodu.

Tohtoročný sviatok Fen-lung sa začal 25. júna a v rámci neho sa konali aj aktivity z oblasti svetového prírodného dedičstva a kultúrnej turistiky. Návštevníci tak mali možnosť zažiť tradičné športové súťaže, šachové súťaže a projekty nehmotného kultúrneho dedičstva, ako je tkanie kvetinových bambusových klobúkov, vyrezávanie masiek etnickéj skupiny Mao-nan a podobne.

Okres Chuan-ťiang sa môže pochváliť aj jedinečnými zdrojmi cestovného ruchu s dobre zachovaným ekosystémom krasových lesov. Jeho krasová krajina bola v roku 2014 zapísaná na Zoznam svetového prírodného dedičstva.

V posledných rokoch kraj intenzívne rozvíja ekologické poľnohospodárstvo a podporuje ekologickú turistiku a zájazdy za etnickou a ľudovou kultúrou, čo priťahuje čoraz viac návštevníkov, ktorí chcú spoznať prírodnú i kultúrnu krajinu.

Okres Chuan-ťiang je tiež známy svojou chutnou a obľúbenou stravou, pričom najznámejšie sú miestne ošípané, kravy, kačice, ryža a huby.

V budúcnosti sa bude kraj aj naďalej integrovať do okolitých ekonomických kruhov, usilovať o vybudovanie medzinárodného turistického mesta, ktoré bude ekologické, rekreačné a kultúrne veľkolepé, a propagovať svoju kultúru svetového prírodného dedičstva a pestrú maonanskou kultúru v celej krajine i vo svete.

Zobraziť pôvodný link: https://en.imsilkroad.com/p/322794.html

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1578511/image.jpg

KONTAKT: Gao Jingyan, +86-135-5290-5167

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring