OTS: Western Union predstavuje novú vzdelávaciu iniciatívu v rámci EL

TASR, 17. septembra 2012 14:03

Londýn 17. septembra (TASR-OTS) (Business wire) — Spoločnosť Western Union Company (burzový index NYSE:WU), líder v oblasti globálnych platobných služieb a nový globálny partner súťaže UEFA Europa League a nadácia Western Union, dnes oznámila, že za každú úspešne zakončenú prihrávku v tejto sezóne prevedie finančné prostriedky na podporu jedného dňa vzdelávania pre mladých ľudí na celom svete.

Iniciatívu PASS povedie bývalá medzinárodná futbalová hviezda Patrick Vieira so začiatkom vo fáze skupín v sezóne UEFA Europa League 2012/13, ktorá začne v Európe 20. septembra. Cieľom iniciatívy je zabezpečiť milión školských dní v nasledujúcich troch sezónach a nadviazať na prácu, ktorú spoločnosť v oblasti globálnej podpory už vykonala.

„Presun peňazí na lepšie účely je jadrom toho, čo robíme a vzdelávanie je jedným z hlavných dôvodov, prečo naši zákazníci posielajú peniaze,” povedal Hikmet Ersek, prezident a generálny riaditeľ Western Union. „Podľa údajov UNESCO1 nie je 71 miliónov bystrých a pracovitých študentov na celom svete zapísaných v strednom ani odbornom vzdelávaní. Ide o obrovskú stratu ekonomického a ľudského potenciálu , keďže ďalší rok školy môže zvýšiť potenciálnu hospodársku príležitosť pre jednotlivcov. Prostredníctvom iniciatívy PASS plánujeme využiť silu futbalu na vybudovanie povedomia o tomto probléme a poskytnúť základnú podporu, ktorá pomôže mladým ľuďom a ich komunitám.”

Prostredníctvom neziskových a nevládnych organizácií (NGO) poskytne iniciatíva učiteľom školenie a študentom štipendiá. Na začiatku sa sústredí na jedenásť krajín: Brazíliu, Čínu, Kolumbiu, Jamajku, Mexiko, Maroko, Nigériu, Senegal, Rumunsko, Rusko a Turecko. „V mojej krajine sú príležitosti na kvalitné vzdelávanie vzácne,” vysvetlil Vieira, bývalý hráč tímov AS Cannes, AC Milan, Arsenal FC, Juventus, FC Internazionale Milano, Manchester City FC a francúzsky medzinárodný hráč, ktorý sa narodil v Senegale. Keď mal osem rokov, presťahoval sa do Francúzska a v súčasnosti pôsobí ako zástupca pre rozvoj futbalu v Manchester City FC.

Futbal bol mojou cestou k úspechu, ale pre drvivú väčšinu mladých ľudí je vzdelanie kľúčom, ktorý im umožňujem stať sa tým, čím chcú. Preto podporujem túto kampaň. Bude prínosom pre študentov, učiteľov a školy na celom svete, najmä na miestach, ktoré to potrebujú najviac, ako napríklad Senegal, kde som sa narodil,” povedal Vieira.

Prostredníctvom globálnej sledovanosti UEFA Europa League dostanú futbaloví fanúšikovia z Afriky, Severnej a Južnej Ameriky, Ázie a Európy možnosť prispieť do fondu počas sezóny prostredníctvom radu online nástrojov a sociálnych médií.

David Taylor, generálny riaditeľ UEFA Events S.A. poznamenal: „Vzhľadom na skutočnosť, že vysielanie sledujú fanúšikovia vo viac než 200 krajinách sveta, predstavuje európsky futbal cieľ pre mnohých hráčov na celom svete, ako aj hráčov, ktorí v uplynulej sezóne reprezentovali 113 rôznych krajín zapojených do súťaže UEFA Europa League. Prostredníctvom iniciatívy PASS spoločnosti Western Union budú môcť mnohí z týchto hráčov vrátiť niečo viac svojim rodným obciam, než len vzrušenie a zábavu, ktorú vytvárajú na ihrisku.” Iniciatíva PASS prevedie každú úspešne zakončenú prihrávku v každom zápase hranom vo fáze skupín UEFA Europa League 2012/2013 do fondov na pokrytie jedného celého školského dňa pre jedného študenta. Tieto fondy budú prideľované a distribuované na základe vzdelávacích potrieb a nákladov na každom identifikovanom trhu. Táto iniciatíva bude prebiehať počas obdobia troch rokov sponzorstva súťaže UEFA Europa League zo strany spoločnosti Western Union až do roku 2015. Na podporu iniciatívy PASS bude spoločnosť Western Union vykonávať aj komplexný marketing a komunikačný program, ktorého cieľom bude zaangažovanie zákazníkov a fanúšikov UEFA Europa League z celého sveta.

Redakčné poznámky:

Štatistiky týkajúce sa globálnej vzdelávacej výzvy:

· Pre 774 miliónov ľudí je nedostatok vzdelania prekážkou ekonomického začlenenia. Jeden z piatich dospelých na svete nevie čítať.

· Celosvetová chudoba:

o EÚ: Jeden z piatich študentov nedosiahne minimálnu kvalifikačnú úroveň , aby sa mohol zaradiť do spoločnosti

o Čína: 25 % študentov oprávnených na stredoškolské vzdelanie nechodí do školy. Kľúčovým faktorom je ekonomika

o Austrália: Do roku 2015 nastane v kľúčových odvetviach nedostatok minimálne dvoch miliónov kvalifikovaných robotníkov

o Subsaharská Afrika: 73 % študentov je vylúčených zo stredoškolského vzdelávania najmä z dôvodu nákladov

o Latinská Amerika a Stredná Afrika: 40 % študentov nedokončí stredoškolské vzdelanie z dôvodu ‘prerušenia’ alebo nedostatku zručností. Nezamestnanosť mladých ľudí v Latinskej Amerike a Strednej Afrike rastie viac než v akomkoľvek inom regióne.

o USA: 25 % študentov vyšších stredných škôl sa nezapíše do tried, pretože si nemôžu dovoliť učebnice

· 85 % ľudí na celom svete hovorí, že ich najvyšším záujmom je vytvoriť rovnaké vzdelávacie príležitosti

O spoločnosti Western Union

Western Union Company (burzový index NYSE: WU) je vedúcou spoločnosťou v oblasti platobných služieb. Spolu so svojimi brandovými platobnými službami Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil a Western Union Business Solutions ponúka spoločnosť Western Union svojím zákazníkom a firmám rýchly, spoľahlivý a pohodlný spôsob posielania a prijímania peňazí po celom svete, posielania platieb a nakupovania na platobné poukážky. K 30. júnu 2012 boli brandové služby Western Union, Vigo a Orlandi Valuta ponúkané prostredníctvom kombinovanej siete približne 510 000 pobočiek v 200 krajinách a územiach. V roku 2011 uskutočnila spoločnosť Western Union Company 226 miliónov transakcií medzi spotrebiteľmi na celom svete v hodnote 81 miliárd dolárov istiny a 425 miliónov obchodných platieb. Viac informácií nájdete na stránke www.westernunion.com.

O nadácii Western Union Foundation

Poslaním nadácie Western Union Foundation je vytvárať lepší svet, kde schopnosť realizovať sny prostredníctvom ekonomických príležitostí nie je len výsadou menšiny, ale právom pre všetkých. S podporou spoločnosti Western Union Company, jej zamestnancov, zástupcov a obchodných partnerov pracuje nadácia Western Union Foundation na realizácii tejto vízie prostredníctvom podpory vzdelávania a úsilia o pomoc pri živelných pohromách. To sú cesty k lepšej budúcnosti. Naše kombinované sociálne podniky sa snažia o lepší život pre jednotlivcov, rodiny a spoločnosti na celom svete. Od svojho vzniku venovala nadácia Western Union Foundation viac než 81,7 milióna dolárov na granty a iné dary pre viac než 2 551 nevládnych organizácií vo viac než 124 krajinách a územiach. Ak sa chcete dozvedieť viac, navštívte stránku www.westernunionfoundation.org.

O sponzorstve UEFA Europa League spoločnosťou Western Union V júli 2012 oznámila spoločnosť Western Union uzavretie trojročnej dohody o novom globálnom partnerstve a hlavnom sponzorstve súťaže UEFA Europa League. Toto sponzorstvo najväčšej svetovej klubovej súťaže zahŕňa 193 profesionálnych futbalových tímov z 53 krajín a poskytne spoločnosti Western Union jedinečnú príležitosť na celosvetové zviditeľnenie značky vďaka vysielaniu súťaže vo viac než 200 krajinách územiach a jedinečnú sledovanosť celosvetového živého vysielania súťaže pre 634 miliónov divákov na sezónu. Na základe tohto globálneho pokrytia bude môcť Western Union so svojou rozsiahlou sieťou približne 510 000 pobočiek vo viac než 200 krajinách sveta a územiach zaangažovať svojich zákazníkov a zástupcov na celom svete do vzrušenia súťaže UEFA Europa League. Dohoda stanovuje aj príležitosti na použitie videa, digitálnych a sociálnych médií a využívanie súčastí značky UEFA Europa League. Toto partnerstvo bude trvať až do finále súťaže UEFA Europa League Final v roku 2015.

Fotografie/Multimediálna galéria je k dispozícii na adrese: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50406800&lang=en

1 Zdroj: Štatistický úrad UNESCO

2 Zdroj: Globálna kampaň za vzdelávanie

3 Zdroj: Majetok a kvalita vzdelávania: Podpora znevýhodnených študentov a škôl, QECD, 2012

4 Zdroj: Nadácia Ford

5 Zdroj: OECD

6 Zdroj: UNESCO

7 Zdroj: IADB

8 Zdroj: US News & World Report

9 Zdroj: Štúdia 2009 Global Edelman goodpurpose

Kontakty

Western Union

Simon Kleine, +44 (0)7725 206 640 Viceprezident, Firemné komunikácie Simon.Kleine@westernunion.com alebo Claire Treacy, +44 (0)7808 243 380 Senior Manager, Firemné komunikácie Claire.Treacy@westernunion.com

Túto tlačovú správu a multimédiá nájdete online na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20120912007054/en

UPOZORNENIE:

Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ra

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring