OTS: Výsledky VOTUM za prvý polrok 2012

TASR, 4. septembra 2012 15:16

Bratislava 4. septembra (TASR-OTS) - VOTUM SA zverejnil polročnú správu skupiny za prvých šesť mesiacov roku 2012. Prezentované finančné výsledky potvrdzujú stabilnú pozíciu spoločností v skupine na poľskom, slovenskom a českom trhu, ktorá viedla k dosiahnutiu 47 % z príjmov plánovaných na rok 2012.

Dobrý stav spoločností v skupine, napriek neistote na trhoch, dokazuje zvýšenie počtu registrovaných prípadov VOTUM SA o 4,6 % v porovnaní s prvým polrokom 2011. Ešte výraznejší nárast možno vidieť na slovenskom trhu, kde bol nárast 21,7 %. Nárast počtu riešených prípadov mal priamy vplyv na príjmy spoločností a celej skupiny, ktoré boli 26,2 milióna PLN, a zvýšili sa tak o 7 % v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2011. Pri hodnotení spoločnosti na Slovensku bol tento nárast oveľa vyšší - približne 20 %.

Najväčším projektom skupiny spusteným v roku 2012 je založenie Poľského centra funkčnej rehabilitácie VOTUM SA v Krakove, ktorý bol hlavným dôvodom emisie akcií v roku 2010. Po podpise zmluvy sa začala v apríli výstavba, koniec ktorej je naplánovaný na koniec 1.-2. štvrťroku 2013.

PROFIL SPOLOČNOSTI VOTUM SA je najväčší subjekt v strednej a východnej Európe ponúkajúci komplexné služby pri získavaní odškodnenia za škody na zdraví, na ktoré sa vzťahuje PZP. Zastupuje klientov po dopravných nehodách vo viac ako 20 krajinách. Za 6 rokov svojej činnosti pre desiatky tisíc zákazníkov vymohla odškodnenie viac ako 137,9 mil. €. Na slovenskom trhu pôsobí dcérska spoločnosť VOTUM Centrum Odškodnenia, a.s., od roku 2007 s licenciou NBS aj ČNB. Za ten čas svojim klientom získala odškodnenia presahujúce 15,5 mil. €. V súčasnosti zastupuje niekoľko tisíc klientov, štatisticky dnes rieši každú 3. závažnejšiu dopravnú nehodu na Slovensku.

viac info: www.odskodnenie.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring