OTS: Vyskúšali ste už ekologické pranie

OTS, 26. apríla 2020 18:09

Bratislava 26. apríla (TASR/OTS) - Od klasického prania sa odlišuje najmä voľbou a zložením pracích prostriedkov, ale aj samotným postupom. Táto ekologickejšia alternatíva je nielen šetrná k našej pokožke, ale aj k životnému prostrediu. Nebude teda prekvapením, že si ju volí čoraz viac domácností.

Tento prírodný variant si získava čoraz viac priaznivcov, ktorí túžia zmierniť dopad prania na prírodu. Ekologické pranie bielizne si vyžaduje okrem správneho výberu bio produktov aj dodržanie postupu a voľbu kvalitnej práčky. Tie najlepšie práčky vám totiž ušetria nielen vodu, ale aj energiu a čas. Čo je v prípade tejto formy prania ale nevyhnutné?

Prvotný ukazovateľ
Ešte pred samotným aplikovaním pracieho prostriedku je nutné vedieť, aká je tvrdosť vody. Čím v tvrdšej vode periete, tým viac musíte dať pracieho prostriedku. Na úpravu tvrdosti vody bude najefektívnejším riešením použitie zmäkčovača vody, no zabúdať by sa nemalo ani na pravidelné čistenie práčky od vodného kameňa, zbytočne ju neprepĺňať a nevynechať ani časté vetranie.

Pozornosť venovaná škvrnám
Kľúčové pri ekologickom praní je upriamenie sa na škvrny. Na tie odolnejšie je nutné priamo aplikovať prípravok na odstránenie škvŕn a nechať ich určitý čas odmočiť či pri niektorých typoch voliť po aplikovaní formu predprania. Až potom špinavú a namočenú bielizeň môžete prať s vhodným výberom prostriedkov. Prací gél, aviváž či iné doplňujúce druhy, o ich ekologické prevedenie núdza nebude.

Čo získate s ekologickým variantom?
Postup spustenia prania sa už od toho klasického nijako nelíši a výsledkom je rovnako čistá a voňavá bielizeň. Ak zvažujete voľbu ekologického prania, rátajte s časovo náročnejším postupom s potrebou odmočenia a predprania odolných škvŕn. Zmiernenie dopadu na životné prostredie za to ale stojí, pozitívom je však aj využívanie prostriedkov bez chemikálií, ktoré je šetrné k bielizni. Takúto formu prania ocenia nielen alergici, ale aj ľudia vyznačujúci sa citlivosťou pokožky. Okrem kvalitných pracích prostriedkov by ste sa mali upriamiť ale aj na kvalitu práčky. Test pračiek vás pri výbere správne nasmeruje.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring