OTS: Výletné lode Virgin budú plávať pod novým menom

TASR, 20. októbra 2016 13:41

Plavebná spoločnosť Sira Richarda Bransona odhaľuje nové meno a ikonu, podpísanú zmluvu na stavbu lodí a prvé svetové partnerstvo o čistej energii

MIAMI 18. október 2016 -- (TASR/OTS/BUSINESS WIRE) - Zakladateľ Virgin Group Sir Richard Branson dnes odhalil Virgin Voyages ako novú inšpiratívnu identitu pre plavebnú spoločnosť. Spolu s prezidentom a generálnym riaditeľom Tomom McAlpinom oznámili meno a uviedli, že spoločnosť Virgin Voyages oficiálne podpísala zmluvu na stavbu troch plavidiel s talianskym popredným výrobcom lodí, spoločnosťou Fincantieri, a že spoločnosť bude prvou plavebnou spoločnosťou, ktorá príjme systém čistej energie Climeon Ocean.

Táto tlačová správa Smart News obsahuje multimédiá. Zobraziť plnú verziu: http://www.businesswire.com/news/home/20161018006741/en/

Udalosť, na ktorej boli odhalené informácie, sa uskutočnila v hoteli Faena na Miami Beach a obsahovala ohromujúce divadelné predstavenie, kde sa objavil Sir Richard s dvoma účinkujúcimi, ktorí tancovali na ležadlách pred publikom, ktoré pozostávalo z medzinárodných médií, politikov a obchodných lídrov z Miami.

Sir Richard sa vyjadril, že Virgin Voyages má záväzok nadobro zmeniť plavby. "Tisícky budúcich námorníkov a odborníkov na cestovanie s nami zdieľali svoje myšlienky a dali nám úlohu ponúknuť najneodolateľnejšiu dovolenku na mori a taktiež chceli, aby im naše meno spôsobovalo závrat z očakávania," povedal Sir Richard. "Som nadšený, že môžem odhaliť nové Virgin Voyages, a hoci máme pred sebou veľa práce pri stavbe troch lodí, nemôžeme sa dočkať toho, ako vás privítame na palube lodi, ktorú bude tvoriť to, čo ešte len príde."

Spoločnosť Virgin Voyages, zastrešená poprednými investormi Bain Capital Private Equity a Virgin Group, očakáva finančný balíček v hodnote niekoľkých miliárd dolárov na nákup troch lodí, ktorý sa má čoskoro uskutočniť. Hlavnými partnermi, ktorí poskytnú pôžičku, budú Cassa depositi e prestiti (Cdp) a UniCredit, a úver bude plne krytý Talianskou agentúrou vývozných úverov SACE a podporený spoločnosťou SIMEST, dcérskou spoločnosťou Cdp. McAlpin načrtol plán stavby lodí, vrátane rezania ocele na začiatku roku 2017, po ktorom bude nasledovať pokladanie kýlu v Janove v štvrtom štvrťroku 2017.

"Naši svetoví partneri, ako sú Bain Capital Private Equity, Virgin Group a Fincantieri, ako aj finančné domy Cdp, UniCredit, SACE a SIMEST, predstavujú silné zastrešenie pre Virgin Voyages a záväzok vytvoriť neuveriteľný produkt. Toto nebude len ďalšia výletná plavba alebo dovolenka, bude to transformačná skúsenosť, ktorá ponúkne dobrodružstvo v štýle Virgin," povedal McAlpin.

Virgin Voyages sú prvou hlavnou plavebnou linkou, ktorá má partnerstvo so spoločnosťou Climeon, svetovo uznávaným novátorom v čistej energii. Virgin nainštaluje Climeon Ocean, systém, ktorý bude transformovať druhoradú energiu na čistú elektrinu na všetkých troch lodiach. Výsledný vplyv na životné prostredie je odhadovaný na ušetrenie 5 400 ton oxidu uhličitého ročne na jednu loď - je to množstvo, ktoré by absorbovalo 180.000 stromov v priebehu 30 rokov.

"Systém tepelného výkonu Climeon je prelomom v oblasti životného prostredia a pracovať s Virgin je pre nás veľmi dôležité. Sme nadšení, že Sir Richard Branson a Virgin so svojim zameraním na udržateľnosť sa rozhodli stať sa priekopníkom v tejto technológii. Transformovanie horúcej vody na elektrinu bude hlavným zdrojom výroby energie v budúcnosti," povedal zakladateľ a generálny riaditeľ Climeon, Thomas Öström.

Prvá loď Virgin Voyages dorazí do prístavu PortMiami v roku 2020, bude hostiť viac než 2 700 námorníkov a 1 150 oduševnených členov posádky. Prvá loď Virgin Voyages ponúkne škálu trás po Karibiku k prístavom, ktoré ponúkajú unikátne a veľmi spoločenské zážitky. Budúci námorníci sú pozvaní k tomu, aby si prezreli Virgin Voyages na www.virginvoyages.com alebo aby sledovali @virginvoyages na Instagrame, Snapchate a Twittri alebo, samozrejme, na Facebooku.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20161018006741/en/

Kontakty

Virgin Voyages

rbb Communications

Shawn Warmstein, 305-444-3383

Viceprezident

Shawn.Warmstein@rbbcommunications.com

Zdroj: Virgin Voyages

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring