OTS: Víťazi medzinárodnej ceny mladých tvorcov JCSI už sú známi

TASR, 17. októbra 2019 9:57

New York 17. októbra (TASR/OTS/PRNewswire) - JCS International už oznámilo troch víťazov medzinárodnej ceny mladých tvorcov za rok 2019. Víťazné krátke filmy, ktoré boli vybraté spomedzi 26 finalistov reagujúcich na tohtoročnú tému "Postavme sa za mier", sú Next To Me (Filipíny), It Starts Within (Albánsko) a P.E.A.C.E. - A Spoken Word (Veľká Británia).

Medzinárodná cena mladých tvorcov JCS International vznikla s cieľom podporiť mladé talenty po celom svete a podnietiť konverzáciu na tému mier. JCS International založil podnikateľ a filantrop Ronald S. Lauder. Jeho organizácia so sídlom v New Yorku sa zaoberá širokou škálou činností a služieb, vrátane advokácie, výskumu politík, strategickej komunikácie a tvorby obsahu.

"Medzinárodnú cenu mladých tvorcov JCS považujeme za zvlášť účinný spôsob, ako presadzovať mier prostredníctvom umenia," hovorí Lauder, ktorý je laureátom ceny Directorate Award z 34. medzinárodného festivalu Emmy v roku 2006. "Tohtoroční víťazi predstavujú tri vynikajúce príklady tejto vízie."

Víťazov roku 2019 vybrala odborná komisia medzinárodných porotcov, v ktorej bol Michal Grayevsky, predseda poroty, prezident JCS International a zakladateľ ceny mladých tvorcov, Amanda Nguyen, zakladateľka a výkonná riaditeľka spoločnosti Rise, Fred Graver, konzultant, Anne Bahr Thompson, výkonná riaditeľka pre filantropiu firmy Synergos, Lisa Azuelos, filmová producentka a režisérka, Devin Woods, programový manažér firmy Big Bad Boo, Alvaro Pereira, televízny novinár a Oliver Mahrdt, filmový a festivalový producent.

Traja víťazi odletia do New Yorku, aby si prevzali cenu v sobotu 23. novembra na medzinárodnom festivale Emmy World Television Festival. Gala večer ceny medzinárodnej ceny Emmy sa bude konať v pondelok 25. novembra.

Informácie o víťazoch:

Next To Me (Blízko mňa)

· Podľa: Breech Asher Harani

· Krajina: Filipíny

· Stručný popis: Po bitke pri Marawi na Filipínach v roku 2017 mnoho moslimov odišlo z Marawi do Mindanao. Vykorenené deti boli nútené chodiť do inej školy, kde boli šikanované a diskriminované, najmä v nemoslimských komunitách.

It Starts Within (Začína to vo vnútri)

· Podľa: Artes Ferruni

· Krajina: Albánsko

· Stručný popis: Pohľad na všetky svetové problémy nás niekedy môže zahltiť a je pre nás ťažké postaviť sa za mier. Kde môžeme začať? Tento film skúma jednoduchú, ale zásadnú odpoveď na túto otázku. Mier prichádza zvnútra - a iba odtiaľ sa môže šíriť ďalej.

P.E.A.C.E. - A Spoken Word (M.I.E.R. - hovorené slovo)

· Podľa: Funke Alafiatayo

· Krajina: Veľká Británia

· Stručný popis: Tento hovorený film, ktorého scenár napísala a hlavnej roli vystúpila Funke Alafiatayo, vyzýva divákov, aby sa zamysleli, aké by to bolo, keby sa každý z nás na minútu postavil za mier.

Kontakt: community@mg745fifth.com

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1009268/JCS_International___Ronald_S_Lauder.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1011733/JCS_International2.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring