OTS: Veľtrh Big Data Expo 2023: Spojenie digitálnych technológií s kultúrou

TASR, 30. mája 2023 11:49

Kuej-Jang 29. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Správa Huanqiu.com:

Veľmi očakávaný veľtrh Big Data Expo 2023, ktorý sa koná od 26. do 28. mája v Kuej-jangu, predstavuje celý rad prevratných technologických úspechov, ktoré nanovo definujú prepojenie kultúry a technológií. Digitálne technológie, ako sú veľké dáta, cloud computing a umelá inteligencia, sa vyvíjajú rýchlym tempom a posúvajú odvetvie kultúry do novej éry kreativity a distribúcie, čím sa otvára množstvo príležitostí pre kultúrnu expanziu.

Technológie, ktoré poskytujú pohlcujúce zážitky, ako napríklad extendovaná realita (xR) a holografické projekcie, menia nielen spôsob používania produktov v oblasti kultúry, ale aj spôsob ich realizácie. Spoločnosť Shenzhen Absen Optoelectronic, popredný výrobca LED displejov, predstavuje na výstave svoje špičkové produkty a inovatívne riešenia a umožňuje návštevníkom zažiť podmanivé vizuálne efekty na vlastnej koži.

Hlavnou atrakciou v stánku spoločnosti Absen je virtuálna scéna na snímanie, ktorá využíva predovšetkým LED obrazovky od spoločnosti Absen na vytváranie vopred zadefinovaných vizuálov, čím vytvára charakteristické prostredie. Keď návštevníci vstúpia na javisko, prostredníctvom špičkového technologického spracovania sa prenesú na scénu a zažijú tak pohlcujúce zmyslové predstavenie.

Virtuálna scéna spoločnosti Absen využíva virtuálne snímanie s „xR" ako technickú podporu na poskytnutie strhujúceho zážitku divákom. xR označuje extendovanú realitu, ktorá zahŕňa VR (virtuálnu realitu), AR (rozšírenú realitu) a MR (zmiešanú realitu). Táto technológia je čoraz rozšírenejšia vo viacerých oblastiach vrátane reklamy, filmovej produkcie a live obchodu. Jednou z významných aplikácií je virtuálne štúdio na snímanie, kde sa LED obrazovky a technológia virtuálneho snímania spájajú s cieľom digitálne reprodukovať konkrétne „scény". To umožňuje hercom vystupovať priamo vo virtuálnom prostredí AR, čo vedie k výraznej úspore času a nákladov na výrobu.

Pri diskusii o dôvodoch, prečo sa pustili do virtuálneho snímania s xR, riaditeľ spoločnosti Absen uviedol: „xR ponúka bránu do metaverza, kde sa integruje široká škála virtuálnych realít. Predstavuje prelomovú technológiu vo filmovom a televíznom odvetví, ktorá zvyšuje celkovú efektivitu snímania a podporuje rast. Vzhľadom na obrovský potenciál xR sa toto odvetvie prepojí aj s inými odvetviami vrátane vzdelávania, inteligentnej výroby a dodávok energie. Nepochybne to znamená nadchádzajúci trend vo vývoji odvetvia displejov."

Okrem inovácií, ktoré prináša technológia virtuálneho snímania, spoločnosť Absen obohacuje aj nové zážitky z digitálnej kultúry v oblasti cestovného ruchu zameraného na kultúru. Napríklad spoločnosť Absen zohrala dôležitú úlohu pri realizácii tematických atrakcií v hlavnej časti rezortu Universal Beijing. Vďaka pokročilej technológii LED displeja vytvára viacrozmerný zážitok, ktorý budete vnímať všetkými zmyslami. Centrum scénických umení Veľkého divadla v Kuej-jangu má k dispozícii pódiá s pohyblivými LED obrazovkami a štvorstranné otočné javisko, ktoré divákom ponúkajú veľkolepé vizuálne zážitky. Okrem toho Absen ovplyvnil výstavníctvo, najmä vo vedecko-technickom kultúrnom centre v okrese Wan-nien v mestskej prefektúre Šang-žao v provincii Ťiang-si. Interaktívny digitálny stôl (CAVE) a veľkoplošná inteligentná obrazovka na vizualizáciu údajov od spoločnosti Absen zmenili centrum na novú vedeckú, technologickú a kultúrnu pamiatku. Riaditeľ spoločnosti Absen povedal: „Naším cieľom je využívať technológiu LED displejov na revolučné zmeny v obsahu, modeloch a spôsoboch podnikania, vytvárať interaktívne kultúrne atrakcie a neustále zlepšovať audiovizuálny zážitok návštevníkov."

V digitálnej ére sa odvetvie kultúry vyvíja vďaka technologickému pokroku a obsahu. V dôsledku toho je požiadavka na ochranu duševného vlastníctva čoraz naliehavejšia.

Spoločnosť Intellectual Property Publishing House predstavuje na veľtrhu systém China IPR Big Data and Intelligent Service System (Inspiro). Riaditeľ spoločnosti vysvetlil: „Zhromaždili sme 491 databáz údajov, ktoré dosiahli kapacitu viac než 383 T a objem viac než 1 miliardy dát. Inspiro integruje zdroje údajov vrátane domácich a zahraničných patentov, ochranných známok, prípadov duševného vlastníctva a noriem, vedeckých časopisov, zemepisných označení, nových odrôd rastlín a návrhov rozloženia integrovaných obvodov. Inspiro plní viacero funkcií, ako je vyhľadávanie informácií, analýza, včasné varovanie a riadenie projektov v oblasti veľkých dát."

Pomocou interaktívnej vizualizácie údajov, monitorovania a analýzy údajov sprostredkúva Inspiro komplexné dátové vzťahy a poznatky založené na údajoch ľahko použiteľným spôsobom.

Riaditeľ ďalej uviedol: „Spoločnosť má za úlohu dohliadať na duševné vlastníctvo počas celého jeho životného cyklu. Od momentu vytvorenia knihy, obrazu alebo iného diela spravujeme overovanie originality a ochranu duševného vlastníctva, realizáciu a porušovanie práv."

Digitalizácia kultúry je teraz národnou stratégiou. V provincii Kuej-čou digitalizácia obohacuje verejné služby v oblasti kultúry a uspokojuje rôzne potreby. Knižnice zlepšujú zážitok z čítania prostredníctvom technológií, ako sú robotickí sprievodcovia, digitálne zdroje a virtuálna realita. Kultúrne zariadenia, ako napríklad múzeá, pripojené ku „cloudu", poskytujú divákom nové a pohlcujúce zážitky prostredníctvom cloudových predstavení a výstav. Aplikácia „Travel Guizhou with One Code" (Cestujte po Kuej-čou pomocou jedného kódu), ktorá zhromažďuje informácie o turistických atrakciách provincie Kuej-čou, umožňuje bezproblémový a inteligentný cestovný ruch. Vývoj odvetvia kultúry založený na údajoch prináša výhody viacerým ľuďom.

Photo - https://mma.prnewswire.com/media/2087022/image_1.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring