OTS: Vedúci predstavitelia v oblasti ropného a plynárenského priemyslu...

TASR, 30. októbra 2017 14:51

Vedúci predstavitelia v oblasti ropného a plynárenského priemyslu investujú do inovácií trvalo udržateľného cementu a betónu spoločnosti Solidia Technologies

Investície pomôžu znížiť emisie skleníkových plynov privedením technológie na trh

Piscataway, New Jersey 26. októbra (Business wire) (TASR-OTS) - Spoločnosť Solidia Technologies® dnes oznámila, že OGCI Climate Investments sa rozhodla investovať do spoločnosti, aby podporila patentovanú technológiu spoločnosti Solidia na výrobu cementu a betónu použitím CO2.

Táto tlačová správa obsahuje multimédiá. Úplne znenie správy nájdete na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20171027005175/en/

Iniciatíva o zmene klímy v oblasti ropy a zemného plynu (OGCI - The Oil and Gas Climate Initiative) je iniciatívou generálnych riaditeľov desiatich ropných a plynárenských spoločností, ktoré spolupracujú na tom, aby viedli reakciu priemyslu na zmenu klímy. OGCI Climate Investments, miliardový investičný nástroj iniciatívy, podporuje vývoj, nasadenie a rozširovanie nových technológií, ktoré výrazne znížia emisie skleníkových plynov.

"Sme presvedčení, že produkt a proces spoločnosti Solidia Technologies môžu poskytnúť krok vpred pri znižovaní skleníkových plynov a spotrebe vody v cementovom a betónovom priemysle," povedala generálna riaditeľka OGCI Climate Investments Dr. Pratima Rangarajan. "Sme odhodlaní pomôcť im komercializovať sa v globálnom meradle s cieľom zvýšiť prijatie ich technológie na recykláciu uhlíka."

Technológie spoločnosti Solidia začínajú s trvalo udržateľným produktom Solidia Cement™ a betónom Solidia Concrete™ vytvrdením s CO2 namiesto vody, čím sa znižujú emisie uhlíka až o 70 % a recykluje 60 - 80 % vody používanej pri výrobe. Solidia sa zacielila na trh betónu s odhadovanou hodnotou jednej miliardy amerických dolárov a trh cementu s odhadovanou hodnotou 300 miliárd amerických dolárov a jej procesy ponúkajú výrobcom značné úspory nákladov založené na rýchlejšom vytvrdzovaní, nižšej spotrebe energie a surovín, zníženej tvorbe odpadu a zníženej požadovanej pracovnej sile.

"Zavedenie udržateľnej technológie na trh by nebolo možné bez podpory od investorov, ako sú OGCI Climate Investments," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Solidia a prezident Tom Schuler." Je obdivuhodné, že vedúci predstavitelia v oblasti ropy a zemného plynu sa stretli s cieľom riešiť klimatické zmeny. Ich záväzok znížiť emisie skleníkových plynov prostredníctvom financovania prelomových riešení urýchli ich prijatie."

Medzi investorov spoločnosti Solidia patria Kleiner Perkins Caufield & Byers, Bright Capital, BASF, BP, LafargeHolcim

Total Energy Ventures a Bill Joy.

Sledujte spoločnosť Solidia na stránke www.solidiatech.com a na sieťach LinkedIn, YouTube a Twitter: @SolidiaCO2.

Iniciatíva o zmene klímy v oblasti ropy a zemného plynu OGCI je iniciatívou generálnych riaditeľov, ktorá má za cieľ ukázať ako viesť sektor v odpovedi na klimatické zmeny. OGCI je zložená z desiatich ropných a plynárenských spoločností, ktoré spolupracujú na tom, aby znížili emisie skleníkových plynov. OGCI Climate Investments zainvestuje jednu miliardu amerických dolárov v priebehu desiatich rokov, aby podporila startupy a pomohla s vývojom technológií, ktoré majú potenciál výrazne znížiť emisie skleníkových plynov. Navštívte www.oilandgasclimateinitiative.com/.

Pôvodné znenie správy nájdete na stránke businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171027005175/en/

Kontakty

YUI+Company

Ellen Yui

301-270-8571

ellenyui@yuico.com

Zdroj: Solidia Technologies

Multimédiá

Upozornenie: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring