OTS: V Šen-čene sa uskutočnil samit „Rozvoj biomedicíny v oblasti Veľkého...

TASR, 21. októbra 2021 8:04

V Šen-čene sa uskutočnil samit „Rozvoj biomedicíny v oblasti Veľkého zálivu: príležitosti a výzvy".

ŠEN-ČEN 21. októbra (TASR-OTS)- /PRNewswire/ - 16. októbra sa v čínskom Šen-čene úspešne uskutočnil samit s názvom „Rozvoj biomedicíny v oblasti Veľkého zálivu: príležitosti a výzvy". Zišli sa na ňom vrcholní predstavitelia a odborníci z vlády, priemyslu, akademickej obce a zdravotníckych služieb, aby preskúmali príležitosti a výzvy rozvoja biomedicínskeho priemyslu v oblasti Veľkého zálivu Guangdong – Hongkong – Makao v súčasnej hospodárskej a medzinárodnej klíme.

Organizátorom tohto samitu bola Kancelária projektu národnej značky tlačovej agentúry Xinhua, spoluorganizátormi spoločnosti China News Development Shenzhen, CFBond.com a Cheerland Biologics a sponzorom spoločnosť Shenzhen Investment Holdings Capital s podporou riadiaceho výboru administratívnej oblasti Šen-čenu, Dapeng New District.

Delegáciu vládnych úradníkov, ktorí sa zúčastnili na samite, viedol pán Li Bin, zástupca riaditeľa Národnej komisie pre zdravie (NHC) a člen Výkonnej straníckej rady NHC. Pán Li ocenil centralizované obstarávanie spotrebného materiálu na lieky na základe objemu, ktoré je hlavnou politikou úsilia Ústredného výboru KS Číny v oblasti liekovej reformy od roku 2020. Vďaka tejto novej politike sa výrazne zlepšila schopnosť Číny v oblasti výskumu a vývoja nových liekov a inovácií, ako aj zabezpečenie kvality, dodávateľská kapacita a klinické použitie.

Pán Gong Xixiang, člen Výkonnej straníckej rady a generálny tajomník tlačovej agentúry Xinhua, zdôraznil, že Šen-čen ako jedno z hlavných dynamicky sa rozvíjajúcich miest v oblasti Veľkého zálivu Guangdong-Hongkong-Macao, má ambíciu stať sa lídrom a inovačným centrom v oblasti biomedicíny.

Pán Xu Jianping, riaditeľ oddelenia pre otváranie regiónov Národnej komisie pre rozvoj a reformy, vyzval oblasť Veľkého zálivu, aby zohrávala vedúcu úlohu pri rozvoji Hodvábnej cesty zdravia v prospech Číny a ostatných zúčastnených krajín.

Pán Liu Ruyin, zakladateľ a predseda spoločnosti Cheerland Biologics, uviedol, že spoločnosť Cheerland so sídlom v Šen-čene sa dlhodobo usiluje stať regionálnym a národným lídrom v oblasti biotechnológií. Vybudovala špičkový manažérsky tím s medzinárodnými vedúcimi pracovníkmi pod vedením pána Michaela Garveyho, prezidenta a výkonného riaditeľa predstavenstva. Spoločnosť Cheerland ďalej vytvorila biomedicínsky ekosystém pozostávajúci z diagnostických laboratórií založených na sekvenovaní génov, platformy na vývoj liekov a technologických liniek, zdravotníckych služieb a teraz aj CDMO (zmluvnej vývojovej a výrobnej organizácii). Spoločnosť Cheerland buduje prvú rozsiahlu biologickú základňu CDMO (Bio-CDMO) v Číne s cieľom poskytovať globálnym biotechnologickým klientom služby v medzinárodnom štandarde a s nízkymi nákladmi. Na samite sa uskutočnilo slávnostné uvedenie spoločnosti Cheerland Bio-CDMO na celosvetový trh a slávnostné podpísanie zmluvy o poskytovaní služieb.

Na panelovej diskusii sa zúčastnili akademici a vedúci predstavitelia priemyslu, ktorí diskutovali o tom, ako môže oblasť Veľkého zálivu podporiť kvalitný rozvoj biomedicínskeho priemyslu v súčasnej hospodárskej a geopolitickej situácii.

O spoločnosti Cheerland Biologics

Spoločnosť Cheerland Biologics, spoluorganizátor samitu, bola založená v Šen-čene v apríli 2016 a v apríli 2021 bola vybraná do projektu národnej značky tlačovej agentúry Xinhua. Cieľom spoločnosti Cheerland je výrazne znížiť náklady na biologické lieky a sprístupniť biomedicínu pre všetkých prostredníctvom technologických inovácií a poskytovania rozsiahlych výrobných služieb pre globálny biotechnologický priemysel.

Odkazy na obrazové prílohy:

Odkaz: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=404338

Text: Slávnostné uvedenie spoločnosti Cheerland Bio-CDMO na celosvetový trh

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1665263/Summit.jpg

KONTAKT: Pani Qu, Tel: +86-10-63074558

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring