OTS: V piatok štartuje Ródeo Muráň, skupina Heľenine oči sa predstaví s novým...

TASR, 15. júla 2019 11:56

OTS: V piatok štartuje Ródeo Muráň, skupina Heľenine oči sa predstaví s novým programom!

Bratislava 15. júla (TASR-OTS) - Už tento týždeň vypukne najlepšie a najstaršie ródeo v Európe! Ródeo Muráň láka do obce v revúckom okrese milovníkov divokého západu a jazdenia na koňoch. Okrem ródeo súťaží sa môžete tešiť na koncerty kapiel a každoročného hosťa festivalu - skupiny Heľenine oči. Prešovská skupina, ktorá pravidelne uzatvára celý festival, oslavuje tento rok 20. výročie na hudobnej scéne a pripravila si nový program! A možno si jej členovia vyskúšajú aj jazdu na elektrickom býkovi!

Ródeo Muráň sa chystá na svoj 27. ročník. 19. až 20. júla to v obci Muráň roztočia legendárna Tublatanka, Polemic, Adam Ďurica, U.K.N.D., Lenka Filipová a country kapely Žobráci, Kentucky Jack. Nemôže chýbať každoročný hosť festivalu - prešovská skupina Heľenine oči. Kapela vznikla v roku 1999 v Prešove. Kombináciou prvkov metalu, ska, reggae, folku a rocku sa vo svojich vystúpeniach plných energie a srandy kapela úspešne vyhýba žánrovému zaškatuľkovaniu.

„Tento festival už niekoľko rokov uzatvárame a je zaujímavé, že napriek tomu, že hráme v neskorých nočných hodinách, na Rodeu Muráň je vždy plno. A nielen to – ľudia zabudnú na únavu, bavia sa a výborne reagujú. Lepšiu atmosféru a zároveň vysvedčenie pre festival a našu kapelu si neviem predstaviť. Na Slovensku existuje len pár akcií, na ktorých sa zúčastňujeme každoročne a myslím, že to baví nielen nás, ale aj divákov. Vážime si dôveru organizátorov, ktorí nás tam volajú a vždy sa na túto akciu tešíme,“ prezradil Martin Mihalčín.

Kapela Heľenine oči oslavuje tento rok 20 rokov od založenia. Aktuálne má sedem nových singlov, ktoré postupne nahráva a pripravuje k nim aj klipy. Na Ródeu Muráň sa predstaví v zostave Martin Mihalčín - spev, Tomáš Durkáč - basová gitara, Jakub Tirčo - elektrická gitara, Igor Polorecký - elektrická gitara, Paľo Balčák - bicie, Gregor Chalupecký - trombón a Matúš Piasecký - trúbka.

„V tomto roku sme si pripravili nový program, takže zahráme nielen staršie klasiky, ale aj najnovšie piesne. A hlavne dúfam, že im ponúkneme radosť a možnosť vyšantiť sa do sýtosti. Lebo nás nič nepoteší viac, ako veľký počet usmievajúcich sa divákov,“ teší sa Martin Mihalčín.

27. ročník Ródea Muráň prináša novinku! Na najstaršom a najväčšom ródeu v Európe sa budú konať Majstrovstvá Slovenska v jazde na elektrickom býkovi. Do súťaže sa môže prihlásiť každý, kto má dostatok odvahy!

„Zatiaľ sme rodeo nevyskúšali. Ale myslím si, že navrhnem kapele, aby sme si dali súťaž, kto na rodeo-býkovi vydrží najdlhšie. Ale navrhnem to až po sezóne, aby chlapci stihli rekonvalescenciu po prípadných následkoch,“ smeje sa Martin Mihalčín.

Nenechajte si 19. až 20. júla ujsť najlepšie a najstaršie ródeo v Európe pre všetky vekové kategórie. Program je zostavený tak, aby si všetci našli svoj obľúbený žáner. Pre návštevníkov je pripravená FUN zóna, kde sú kolotoče a detské atrakcie. Samozrejmosťou sú stánky, nielen s jedlom a pitím, ale aj stánky so suvenírmi, s výrobkami pre milovníkov koní, pre jazdcov, rôzne predmety ako hrnčeky, tričká s tématikou koní a ródea. Gastro stánky zase ponúkajú širokú škálu jedál. Pre tých, ktorí sa rozhodnú stanovať, je pripravené stanové mestečko, a pre ostatných návštevníkov sú k dispozícii dve veľké záchytné parkoviská. Vstupenky na Ródeo Muráň si môžete kúpiť v sieti Ticketportal na https://www.ticketportal.sk/event/RODEO-MURAN-2019. Všetky informácie nájdete na https://www.rodeomuran.sk/

Ródeo Muráň 19. - 20. júl 2019

Piatok 19.7. 2019

Kentucky Jack

Žobráci

Adam Ďurica

U.K.N.D.

Sobota 20.7. 2019

Ródeo súťaže

Horehronskí chlopi

Cassovia Country Dancers

Lenka Filipová

Polemic

Tublatanka

Heľenine oči

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu