OTS: V minulom roku sa v kúpeľoch liečilo takmer 44.000. poistencov VšZP

TASR, 15. apríla 2015 10:56

Bratislava 15. apríla (TASR-OTS) - V roku 2014 absolvovalo kúpeľnú liečbu celkom 43.607 poistencov VšZP, čo je o 0,3 % viac ako rok predtým. O 4,18 % vzrástli aj celkové náklady na kúpeľnú starostlivosť, za ktorú VšZP v minulom roku zaplatila viac ako 32 miliónov eur.

Poistenci VšZP sa v roku 2014 liečili v 27 prírodných liečebných kúpeľoch a v dvoch sanatóriách, s ktorými mala poisťovňa uzatvorenú zmluvu. Najnavštevovanejšími kúpeľmi boli Bardejov, Piešťany, Bojnice a Turčianske Teplice, najviac poistencov absolvovalo kúpeľnú liečbu v mesiacoch júl – október. Medzi poistencami VšZP, ktorí boli v  minulom roku v kúpeľoch, dominovali ženy. Z celkového počtu liečených poistencov bolo až 54,6 percenta žien, 35,1 percenta mužov a 10,3 percenta detí.

V skupine “A“ sa v roku 2014 liečilo 23.469 dospelých poistencov a 4616 detí a mladistvých do 18 rokov. V skupine „ B“ sa liečilo 15.522 dospelých poistencov. Najčastejšie išlo o choroby pohybového ústrojenstva a netuberkulózne choroby dýchacích ciest. VšZP zároveň uhradila sprievodcu v 670 prípadoch.

Okrem kúpeľnej starostlivosti hradenej z verejného zdravotného poistenia VšZP zabezpečuje svojim poistencom, ktorí navštívia kúpele ako samoplatcovia, preventívne a liečebno-preventívne, rekondičné a relaxačné pobyty so zľavou až do 25 % vo vybraných liečebných kúpeľoch. Podrobné informácie o zľavách v jednotlivých kúpeľoch nájdu poistenci na webovej stránke http://www.vszp.sk/kupele/

Petra Balážová, hovorkyňa VšZP

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt zll

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring