OTS: Úrad vlády usporiada veľtrh Spoločnosť 5.0, ktorý predstaví pokročilé...

TASR, 15. júla 2021 15:53

Úrad vlády usporiada veľtrh Spoločnosť 5.0, ktorý predstaví pokročilé technológie a úspechy Japonska

Viac ako 200 špičkových produktov a výsledkov výskumu zameraných na Spoločnosť budúcnosti 5.0 orientovanú na človeka

Tokio 15. júla (TASR-OTS) - (BUSINESS WIRE) - Úrad vlády Japonska oznámil, že usporiada veľtrh Spoločnosť 5.0 (Society 5.0 Expo) spoločne s Japonskou agentúrou pre vedu a technológie pre more a krajinu (JAMSTEC) od 15. júla v TOKYO SKYTREE TOWN® v Tokiu. Očakáva sa, že pôjde o prvú veľkú japonskú výstavu zameranú na Spoločnosť 5.0. Veľtrh bude možné sledovať aj online s viacjazyčnými vysvetlivkami pre celosvetové publikum.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://www.businesswire.com/news/home/20210713006253/en/

Veľtrh predstaví koncept Spoločnosti 5.0 (Society 5.0) navrhnutý japonskou vládou ako veľmi žiaducu spoločnosť budúcnosti. Koncepcia predpokladá vytvorenie spoločnosti zameranej na človeka, v ktorej všetky priemyselné odvetvia a ďalšie oblasti spoločnosti využívajú umelú inteligenciu, internet vecí, roboty, veľké dáta a ďalšie inovatívne technológie na prekonanie kritických výziev. Šiesty základný plán kabinetu pre vedu, technológie a inovácie na fiškálne roky 2021 až 2025 určuje smer politík v oblasti vedy, technológií a inovácií s cieľom zabezpečiť udržateľnosť, odolnosť a blahobyt rôznych osôb.

Na veľtrhu sa predstavia úspechy dosiahnuté v rámci národných projektov zameraných na zvyšovanie inovácií v spoločnosti, vrátane medzirezortného strategického programu na podporu inovácií (SIP) a programu Impact na podporu vysoko rizikového výskumu a vývoja s vysokým dopadom. Vedecké a technologické ambície Japonska sa budú prezentovať prostredníctvom početných ukážok vyspelých technológií.

Zhruba 50 popredných japonských spoločností, univerzít a organizácií vystaví približne 200 produktov a výsledkov výskumu, ktoré by mali prispieť nielen k Spoločnosti 5.0, ale aj k cieľom trvalo udržateľného rozvoja OSN. Exponáty sa budú týkať oblastí, ako je mobilita, zdravotná starostlivosť, výroba, poľnohospodárstvo, potraviny, prevencia katastrof a energetika, vrátane:

• kapsule prieskumníka asteroidov Hayabusa2 po návrate z vesmíru

• modelu ponorky Shinkai 6500 v skutočnej mierke pilotovanej do hĺbky 6 500 metrov pod hladinou mora

• lietajúce autá SkyDrive

• autonómneho vozidlá Honda Legend Level-3 s 3D mapovaním vo vysokom rozlíšení

• modelu malého radarového systému so syntetickou apertúrou pre vypúšťanie na vyžiadanie a okamžité pozorovanie

• nositeľného kyborga HAL, ktorý prenáša mozgové signály do ľudských svalov a pomáha im s fyzickými funkciami

• systémov prevencie katastrof pre predpoveď prívalových dažďov a tornád a zdieľanie informácií na báze IKT

• inteligentných poľnohospodárskych technológie, ako je automatizovaný systém zásobovania vodou a odvodňovania Zahraniční diváci si budú môcť prezrieť mnoho exponátov online prostredníctvom mobilných zariadení a počítačov, ku ktorým sú k dispozícii vysvetlivky v niekoľkých jazykoch. Organizátori s potešením predstavia virtuálny veľtrh ako príležitosť pre svetovú komunitu, aby sa dozvedeli viac o japonskom koncepte Spoločnosti 5.0, ktorý je zameraný na budúcnosť.

Exponáty budú rozdelené do nasledujúcich tém:

Etapa 1 Prológ

V rámci úvodnej témy bude predstavený model výskumnej ponorky Shinkai 6500 v skutočnom merítku, trojrozmerný digitálny glóbus Dagik Earth, atď. Predstavené budú tiež satelitné technológie, ktoré sú v praxi využívané v rôznych odvetviach.

Etapa 2 Hranice vedy - vesmír a oceán

Medzi exponátmi špičkovej japonskej technológie pre výskum vesmíru budú patriť modely Medzinárodnej vesmírnej stanice, japonského experimentálneho modulu "Kibo", raketového motora v skutočnom merítku a návratového modulu Hayabusa2.

Vystavené budú japonské technológie pre prieskum oceánov a simuláciu životného prostredia, vrátane autonómnych podvodných vozidiel pre prieskum hydrotermálnych prieduchov a zdrojov na dne oceánov a pokročilých riešení pre výskum oceánov.

Etapa 3 Spoločnosť budúcnosti 5.0

Veda a technológie vyvinuté v rámci japonských programov SIP a ImPACT a ich prínos pre zlepšenie života v piatich oblastiach: 1) životnosť 100 rokov, 2) mobilita a sociálne interakcie, 3) infraštruktúra pre odolnejší a bezpečnejší život, 4) životný štýl šetrný k človeku a k prírode a 5) pokročilá výroba. Vystavené budú automatizované riešenia, ako sú roboti, vozidlá a drony, systémy prevencie katastrof, ako je umelá inteligencia pre inšpekcie infraštruktúry, robotické priemyselné boreskopy, energia a zdroje novej generácie, ako je čpavkové palivo a minerály z oceánskeho dna, a pokročilé materiály, medzi ktoré patrí syntetický pavúčí hodváb a pevné, ale pružné ultratenké polyméry.

Etapa 4 Trajektória smerom k Spoločnosti 5.0

Vývoj ľudskej civilizácie bude prezentovaný prostredníctvom videí a ďalších vizuálnych materiálov, ktoré predstavujú Spoločnosť 1.0 (lov a zber), 2.0 (poľnohospodárstvo), 3.0 (priemysel) a 4.0 (informácie) a 5.0 (v TOKYO SKYTREE® Tembo Galleria, najbližší bod vesmíru v Tokiu).

Etapa 5 Scéna Spoločnosti 5.0

Premietať sa budú filmy Japonskej agentúry pre výskum vesmíru (JAXA) a JAMSTEC. Výskumní pracovníci a odborníci budú takisto prednášať o vede, oceánoch, prevencii katastrof a informačných a komunikačných technológiách pre pokročilé technológie a inovácie.

Outline of Society 5.0 Expo

Organizátori

Úrad vlády a Japonská agentúra pre vedu a technológie pre more a krajinu (JAMSTEC)

Miesta konania

Výstavné priestory v rámci TOKYO Skytree TOWN

- Pavilón v TOKYO Skytree TOWN Sky Arena (4F)

- TOKYO Skytree TOWN, námestie Solamači (1F)

- TOKYO Skytree Group Floor (1F)

- TOKYO Skytree Tembo Galleria

- Kampus TOKYO Skytree TOWN Technologického inštitútu Chiba

Dátumy

od 15. júla do 5. septembra 2021

- fyzický veľtrh podnikov (15. júla až 19. júla)

- fyzický veľtrh ostatných organizátorov (15. júla až 28. júla)

- čiastková výstava plagátov a videí (15. júla až 5. septembra)

- virtuálna výstava (17. júla až 5. septembra) s viacjazyčným výkladom (angličtina, francúzština, španielčina, čínština, arabčina a japončina)

Vstupné

Zadarmo (vstup na čiastkovú výstavu na základe vstupenky, predáva sa v TOKYO Skytree Tembo Galleria)

Vystavovatelia a partneri

Zoznam nájdete na oficiálnych webových stránkach

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210713006253/en/

Kontakty

Society 5.0 media inquiries

Weber Shandwick

Mayuko Harada (+81-90-9006-4968)

Rina Uesugi (+81-90-2280-0041)

E-mail: society5.0expo@webershandwick.com

Zdroj: Úrad vlády Japonska

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring