OTS: Trvalá udržateľnosť na báze solárnej energie: spoločnosť Shanghai...

TASR, 17. januára 2020 13:19

OTS: Trvalá udržateľnosť na báze solárnej energie: spoločnosť Shanghai Electric a Úrad pre elektrickú energiu a vodu v Dubaji spúšťajú v Dubaji projekt koncentrovanej slnečnej energie vo forme centrálnej veže s výkonom 700 MW

Šanghaj, 17. januára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Projekt koncentrovanej slnečnej energie s výkonom 700 MW v Dubaji význačne pokročil. Táto, doteraz najväčšia elektráreň s koncentrovanou slnečnou energiou na svete bola slávnostne spustená do prevádzky 9. januára ako zavŕšenie výstavby 222-metrov vysokej veže. Slávnostného ceremoniálu sa zúčastnili predstavitelia spoločnosti Shanghai Electric, generálneho zmluvného partnera projektu, Úradu pre elektrickú energiu a vodu v Dubaji (DEWA) a firmy China Construction Third Engineering Bureau.

Tu nájdete interaktívnu viackanálovú tlačovú správu: https://www.multivu.com/players/English/8676751-shanghai-electric-dewa-dubai-solar-power-project/

„Spoločnosti SEGCiShanghai Electric Group Companysa podaril skvelý výkon, keď dokončila výstavbu betónovej solárnej veže podľa časového plánu, aj napriek zložitým výzvam, ktorým v priebehu výstavby čelila," hovorí Enrique Valades Nieto, stavebný manažér Noor Energy 1.

Projekt výstavby elektrárne CSP s výkonom 700 MW tvorí štvrtú fázu výstavby solárneho parku Mohammeda bin Rashid Al Maktouma v Dubaji a zásadnú časť iniciatívy vlády Spojených arabských emirátov „Vision 2021" na zaistenie trvalo udržateľného rozvoja priateľského k životnému prostrediu.

Okrem programu „Vision 2021" vláda začala tiež realizáciu plánu „Energy Strategy 2050 Plan", ktorý by mal zvýšiť podiel čistej energie v celkovom energetickom mixe z 25 percent na 50 percent do roku 2050. Nová elektráreň s koncentrovanou slnečnou energiou zníži uhlíkovú stopu Dubaja o 1.6 miliónov ton ročne.

Projekt sa sústredí najmä na trvalú udržateľnosť. V záujme minimalizácie vplyvu výstavby presťahovali odborníci spoločnosti Shanghai Electric a partnerské organizácie divoké zvieratá a presadili 180 stromov Mesquite do novej prírodnej rezervácie s rozlohou 40 štvorcových kilometrov.

Projekt si tiež kladie za cieľ vytvoriť nové pracovné miesta pre miestne obyvateľstvo s podporou medzinárodného tímu. Odhaduje sa, že v priebehu nasledujúcich fáz projekt vytvorí približne 6000 pracovných miest v odvetví technológie, riadenia v energetike a výstavby.

O systémoch koncentrovanej slnečnej energie

Systémy koncentrovanej slnečnej energie (CSP) generujú slnečnú energiu použitím zrkadiel alebo lúp, ktoré dokážu sústrediť veľkú časť slnečného svetla na malú plochu. Elektrina sa vyrába, keď sa sústredené svetlo premení na teplo, ktoré poháňa parnú turbínu pripojenú ku generátoru elektrickej energie. Solárne kolektory CSP s výkonom 700 MW obsahujú vežové a trubicové kolektory. Centrálna veža je rozhodujúcou súčasťou elektrárne a využíva sa na zachytenie všetkého sústredeného slnečného žiarenia zo 70 000 zrkadiel na zvýšenie teploty na viac než 500şC, v dôsledku čoho sa zahreje médium, ktoré vytvára paru na roztočenie turbín pripojených ku generátoru elektrickej energie. Veža má výšku 267 metrov a je v súčasnosti najvyššou termálnou vežou na svete.

O spoločnosti Shanghai Electric

Spoločnosť Shanghai Electric Group Company Limited (SEHK: 2727) a (SSE: 601727) sa zaoberá návrhom, výrobou a distribúciou energie a priemyselných zariadení. Sústredí sa tiež na oblasť novej energie, vrátane výroby a predaja veterných turbín a komponentov a zariadení súvisiacich s výrobou jadrovej energie, efektívnym a čistým obchodom s energiou vrátane výroby a predaja tepelných energetických zariadení a zariadení na prenos a distribúciu energie, ako aj na priemyselné zariadenia vrátane výroby a predaja výťahov a motorov, moderný priemysel služieb, vrátane uzatvárania zmlúv o projektoch výstavby zariadení na výrobu tepelnej energie a projektov prenosu a distribúcie a iné odvetvia.

Fotka - https://mma.prnewswire.com/media/1077764/Shanghai_Electric.jpg  

Kontakt:

Shen Jin

forshenjin@163.com

shenjin@shanghai-electric.com

13817909115

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring