OTS: Trendy multifunkčné stolíky pre každú domácnosť

OTS, 19. mája 2022 11:53

Bratislava 19. mája (TASR-OTS) - Kvalitný a udržiavaný stôl je symbolom silného rodinného puta a vrúcnej pohostinnosti. Tak, ako za centrum každej súdržnej domácnosti považujeme obývačku a kuchyňu, rovnako svojim nárokom prispôsobujeme aj ich výbavu. Už vás pozvali za okrúhly stôl? V podstate môže ísť o akýkoľvek iný typ, dôležitá je funkčnosť a pohodlie. Spoznajte najnovšie trendy medzi sortimentom stolov do domácnosti a nechajte sa inšpirovať.

Parametre stolov do modernej domácnosti
Za hlavné parametre moderných stolov do interiéru, či už jedálenských alebo písacích, môžeme považovať:
● praktickú skladnosť,
● využitie v rôznych dispozičných alternatívach miestností,
● dostupnosť v kompletnej výbave so stoličkami, poprípade aj s kuchynským kútom,
● nadštandardný dizajn,
● čo najširšie možnosti použitia.


Viete, že hitom moderných stolíkov do domácnosti nie je rozlišovať ich podľa hornej (hlavnej) pracovnej dosky, ale pomocou spodných komponentov?

To znamená, že keď sme doposiaľ kategorizovali obľúbené jedálenské stoly na oválne, okrúhle a hranaté, dnes sledujeme hlavne to, čo odkazuje na ich pevnosť a stabilitu - hlavnou črtou sa stávajú nohy, resp. jedna noha v rôznom tvarovaní a v kombináciách materiálov.

Moderné stoly na jednej nohe
Moderný jedálenský stôl potom reprezentujú veľmi pevné komponenty pozdĺž celej hornej pracovnej dosky a výnimočný štýl, podporený farbou a textúrou na spodnej časti. Rozlišujeme tak napr. moderné stoly do jedálne s nohou v tvare písmena V, resp. U alebo v spleti viacerých, čo následne vytvára krásne abstraktné vzory.

Dobre pôsobia v kontrastnom použití viacerých materiálov, napr. PVC na hornej a ABS na spodnej časti alebo kombinácia MDF a exkluzívnej talianskej keramiky. Stôl si zachová čistý moderný dizajn aj zvýraznením alebo napodobením ďalších obľúbených materiálov - textúra s nádychom dreva alebo surového betónu.

Pozor, hlavným benefitom moderných stolov „na jednej nohe“ je ich všestranné uplatnenie, dobrá skladnosť, alebo aj šikovný rozkladací mechanizmus. Stoly skvele zapadnú do kuchýň, v jedálenskej časti prepojenia kuchyne s obývačkou, v podkrovných izbách alebo ako kvalitné písacie stoly v domácej kancelárii.

Nástenné jedálenské a písacie stoly
Alebo chcete radšej model, ktorý bude úplne bez nohy? Hovoríme o veľmi praktických nástenných stolíkoch, vo viacerých prípadoch doplnených o skladací mechanizmus. Pri štandardných rozmeroch (60 x 40 x 30 cm) poslúžia v menej obývaných bytoch alebo jednotlivcovi, poprípade len v jednej časti jedálne, ktorú ďalej nahrádza honosnejšia výbava. Občas tento typ vystupuje aj ako menší písací stôl, no najnovšie trendy prinášajú reprezentatívnejšiu ponuku.

Vyberáme moderný a praktický písací stôl
V tomto kontexte sa aj naďalej orientujeme primárne na minimalistické modely, aj tie však majú čo ponúknuť a odkázať na vyhradený štýl bývania. Oku ulahodia prepracovaným dizajnom, ktorý pri užšom výbere zodpovedá aj požadovanej kvalite písacieho stola.

Pôsobivými sa stávajú napríklad aj rôznym umiestnením úložnej časti, ktorá nie je výlučne pod vrchnou doskou, ale nad ňou, resp. skrytým zavŕšením hlavnej pracovnej dosky. V prípade, že vyžadujete viac úložného priestoru, možno vyhľadať rozšírené príslušenstvo, napr. v podobe nábytkových dosiek umiestnených nad alebo popri hlavnej časti.

Čistý, ale nikdy nie prázdny stôl
Táto požiadavka sa vzťahuje na akýkoľvek moderný stôl. Prezentuje nás a našu domácnosť, preto sa oň treba vzorne starať. Venujeme mu takú starostlivosť, akú vyžaduje podľa materiálu a lesku príslušných komponentov.

Ani moderný dizajn nepodporuje úplne sterilné prostredie, a tak naďalej dekorácie majú svoj význam. Jedálenský stôl nádherne prežiaria dekoratívne vázy trendy kameninových alebo tradičných keramických modelov. Spolu s kvetmi pôsobia uvoľňujúco, zútulňujú prostredie a zlepšujú našu emočnú pohodu. To všetko má svoje miesto na modernom stole v domácnosti.


UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu