OTS: Texaský inštitút srdcových arytmií pri Lekárskom ...

TASR, 10. apríla 2024 10:11

OTS: Texaský inštitút srdcových arytmií pri Lekárskom centre sv. Davida bude ako prvý v USA využívať systém ablácie pulzným poľom schválený FDA

Austin 10. apríla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Elektrofyziológovia v Texaskom inštitúte srdcových arytmií (TCAI) pri Lekárskom centre sv. Davida ako prví v USA využívajú nový systém ablácie pulzným poľom (PFA) na liečbu pacientov s paroxyzmálnou a perzistentnou fibriláciou predsiení, typom srdcovej arytmie, ktorá postihuje milióny ľudí na celom svete, po schválení americkým Úradom pre potraviny a liečivá (FDA).

Prvý zákrok vykonali MUDr. Andrea Natale, F.H.R.S., F.A.C.C., F.E.S.C., srdcový elektrofyziológ a výkonný medicínsky riaditeľ TCAI, a MUDr. Amin Al-Ahmad, klinický srdcový elektrofyziológ. Dr. Natale a Dr. Al-Ahmad boli dvaja zo 67 globálnych operatérov, ktorí sa zúčastnili na štúdii vedúcej k schváleniu FDA.

Nový systém PFA dodáva do srdcového tkaniva krátkodobé vysokoenergetické elektrické impulzy, aby zničil bunky, ktoré spôsobujú nepravidelný srdcový rytmus bez použitia nadmerného tepla alebo chladu. Predchádzajúce ablačné systémy schválené FDA využívali na zničenie buniek teplo alebo chlad, ktoré by mohli poškodiť okolité tkanivo.

„Tento historický míľnik predstavuje za posledné desaťročia najväčší pokrok v oblasti elektrofyziológie, pretože umožní bezpečnejšiu a efektívnejšiu liečbu pacientov a v konečnom dôsledku im obnoví kvalitu života," povedal Dr. Natale. „Náš tím je poctený, že sa mohol podieľať na otváraní tejto novej éry globálnych inovácií pre srdcovú arytmiu."

TCAI okrem toho uskutočnila prvý prípad druhého komerčne schváleného systému PFA, ktorý používa ablačný katéter meniaci tvar tak, aby sa prispôsobil anatómii každého pacienta. Tento zákrok vykonal MUDr. Joseph Gallinghouse, F.H.R.S., klinický srdcový elektrofyziológ.

TCAI je najmodernejšie elektrofyziologické centrum so šiestimi laboratóriami vybavenými pokročilou technológiou, kde skupina renomovaných srdcových elektrofyziológov vykonáva vysoký počet najzložitejších elektrofyziologických zákrokov.

Kontakt pre médiá: ECPR Texas

Matt Grilli

MGrilli@ECPRTexas.com

(630) 800-9533

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring