OTS: Tesco pomôže komunitám tisíckami hodín dobrovoľníctva

TASR, 17. septembra 2019 12:08

Bratislava 17. septembra (TASR-OTS) - Tesco dlhodobo pomáha zlepšovať život v komunitách, v ktorých pôsobí. Tento rok spoločnosť navyše štartuje program dobrovoľníctva. V rámci iniciatívy môže každý kolega venovať 8 hodín svojho pracovného času ročne dobrovoľníckej aktivite podľa vlastného výberu. To znamená, že Tesco tak môže pomôcť miestnym komunitam takmer 70-tisíc hodinami ročne na Slovensku a približne 380-tisíc hodinami v strednej Európe.

Tesco vníma dobrovoľnícke aktivity ako výbornú príležitosť na integráciu svojich kolegov do miestnej komunity, v ktorých pracujú či žijú: „Cieľom tohto programu je motivovať čo najviac kolegov, aby venovali časť svojho pracovného času a pomáhali tam, kde to považujú za najviac potrebné a prospešné pre ľudí žijúcich v danej komunite. Keď všetci spojíme sily, dokážeme fantastické veci a to potvrdzuje, že aj malá pomoc má veľký význam,“ hovorí Katarína Pšenáková, CSR manažérka spoločnosti Tesco, ktorá je sama aktívnou dobrovoľníčkou, a dodáva: „Skúsenosti získané v rámci dobrovoľníckych aktivít ukázali, že podporu dobročinných organizácií a spoločne strávený čas si naši kolegovia skutočne cenia. Sme hrdí, že môžeme byť súčasťou stoviek komunít na Slovensku. Možnosťou venovať osem hodín pracovného času dávame kolegom príležitosť podporiť projekty vo svojom okolí, na ktorých im záleží.“

V rámci pilotného dobrovoľníckeho programu pomáhali kolegovia v Tescu na Slovensku už minulý rok, keď mali možnosť odpracovať jeden deň pre miestnu charitu, dobročinnú alebo mimovládnu organizáciu či školu a zároveň dostali za odpracovaný deň mzdu.

Celkovo tak pomoci komunitám formou dobrovoľníctva vlani venovali vyše 1 000 hodín a spolu viac ako 40 dní. Svoj čas venovali triedeniu darovaného šatstva, návšteve seniorov alebo distribúcii potravinových prebytkov, ktoré spoločnosť Tesco daruje charitatívnym organizáciám zo svojich 143 obchodov.

„Spolu s kolegami sme strávili deň v Armáde spásy, kde sme pomáhali s prípravou a triedením potravín a iných produktov. Keď sme si uvedomili dosah našej pomoci, bol to pre nás veľmi príjemný pocit,“ hovorí o svojej dobrovoľníckej skúsenosti Róbert Rešo, riaditeľ hypermarketu Tesco Galanta.

Tesco chce byť dobrým partnerom komunitám, v ktorých pôsobí. Aj preto vznikla dobrovoľnícka iniciatíva pre kolegov v Tescu, ktorá im umožňuje pomáhať rôznym dobročinným, neziskovým organizáciám, charitám či občianskym združeniam z celého Slovenska. Všetky aktivity, ku ktorým priložia svoje ruky, kedy a tiež s kým - či ako jednotlivec alebo spoločne ako tím, si môžu vyberať sami.

Program dobrovoľníctva zároveň nadväzuje na už existujúce aktivity spoločnosti na podporu komunít. Kolegovia môžu podporiť organizácie, ktoré Tesco už v minulosti podporilo alebo im dlhodobo pomáha v rámci iných komunitných iniciatív, ako napríklad v rámci programu darovania potravinových prebytkov či grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame. Doteraz Tesco za šesť edícií tohto grantového programu darovalo neziskovým organizáciám vyše 800-tisíc eur na realizáciu takmer tisíc komunitných projektov. Po celom Slovensku tak vznikli nové parky, ihriská, zrealizovali sa vzdelávacie, športové podujatia či aktivity pre seniorov.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring