OTS: Swift Biosciences prichádza na trh s novou súpravou

TASR, 6. apríla 2018 14:33

Unique Dual Indexing Kits zdokonaľujúcou multiplexové sekvenovanie novej generácie

Nová súprava Accel-NGS Unique Dual Indexing Kits minimalizuje interpretačné chyby v priraďovaní a zabezpečuje vyššiu kvalitu výsledkov

ANN ARBOR, Michigan, 6. apríla 2018 (TASR/OTS/PRNewswire) -- Spoločnosť Swift Biosciences dnes oznámila, že na trh prichádza s novou technológiou Accel-NGS® Unique Dual Indexing Kits, ktorá zabezpečí robustné a spoľahlivé vysokokapacitné multiplexové sekvenovanie a zároveň zdokonalí presnosť identifikácie variantov s nízkou frekvenciou ako sú somatické mutácie vo vzorkách, napr. FFPE a cfDNA.

Multiplexové sekvenovanie je bežne aplikovaný spôsob v klinickom výskume, pri vývoji liekov a v laboratóriách klinických služieb využívajúcich sekvenovanie novej generácie (NGS). Zariadenia Accel-NGS Unique Dual Indexing Kits sú základným prídavným prvkom pracovného postupu aplikovaného pri sekvenovaní novej generácie, nakoľko súčasné nástroje môžu mať problémy s demultiplexovaním spôsobené chybami interpretácie indexov, chimérizmom spôsobeným PCR (polymerázová reťazová reakcia) v súvislosti so zachytením multiplexovej hybridizácie a s "preskakujúcim" indexom vo vzorových prietokových kyvetách.

Technológia Accel-NGS Unique Dual Indexing Kits od spoločnosti Swift ponúka súbor 96 duálnych indexov pre pozície i7 a i5 a poskytuje škálovateľnejší a spoľahlivejší pracovný postup pre rôzne využitie vrátane:

• Objavovania somatických variantov s nízkou frekvenciou

• Analýz vzoriek zaliatych v parafíne a zafixovaných formalínom

• Mikrobiálnej detekcie v ľudských vzorkách

• Analýz bezbunkových DNA

"Prichádzame s technológiou, ktorá priamo rieši problémy s interpretačnými chybami v priraďovaní, je teda presnejšia a môže otvoriť nové možnosti uplatnenia ako je napríklad profilovanie zaťaženia nádorovými mutáciami," povedala Candia Brownová, viceprezidentka spoločnosti Swift pre globálny marketing.

Medzi kľúčové prvky a prínosy súpravy Accel-NGS Unique Dual Indexing Kits patrí:

• Optimalizácia v rámci všetkých sekvenovacích nástrojov značky Illumina

• Zníženie miery chybovosti pri priraďovaní na menej ako 0,1 percenta

• Rôznorodé využitie vrátane sekvenovania celého genómu, celého exómu a metylačnej analýzy

• Kompatibilita s laboratórnymi súpravami od spoločnosti Swift vrátane Accel-NGS 1S, Accel-NGS 2S a Accel-NGS Methyl-Seq

"Jedinečné duálne indexy spoločnosti Swift zabezpečujú vyššiu dôveryhodnosť identifikácie variantov s nízkou frekvenciou a zachovávajú kvalitu dát so zvyšujúcou sa mierou priepustnosti sekvenovania a narastajúcimi možnosťami multiplexovania," povedala Laurie Kuriharaová, PhD, viceprezidentka spoločnosti Swift pre vývoj produktov.

Nové súpravy pre indexovanie sú kompatibilné s ktoroukoľvek platformou značky Illumina a odteraz sú aj komerčne dostupné.

O spoločnosti Swift Biosciences

Spoločnosť Swift Biosciences je súčasťou NGS Library Prep. Svoje sídlo má v meste Ann Arbor v štáte Michigan a zaoberá sa najmä vývojom inovatívnych riešení na prípravu knižníc pre novovznikajúce aplikácie založené na sekvenovaní novej generácie, vrátane sekvenovania celého genómu, cieleného sekvenovania DNA a analýzy epigenetických faktorov. Produkty spoločnosti Swift Biosciences sú navrhnuté tak, aby pomáhali zákazníkom analyzovať náročné biologické vzorky rýchlejšie, jednoduchšie a s vyššou citlivosťou aj presnosťou a zabezpečovali kompatibilitu s najpopulárnejšími nástrojmi na trhu. Spoločnosť Swift Biosciences je prvou spoločnosťou, ktorá ponúka riešenia na prípravu knižníc na všetkých troch hlavných platformách, vrátane Pacific Biosciences®, Illumina® a Ion Torrent ™.

Spoločnosť otvorila svoje brány vo februári 2010 a jej vývoj umožňuje nové aplikácie vo viacerých odvetviach, vrátane agrigenomického, farmaceutického, akademického, biotechnologického a onkologického výskumu. Viac informácií nájdete na: SwiftBioSci.com a sledujte Swift Biosciences aj cez Twitter (@SwiftBioSci).

KONTAKT: Darby Wagner, Lambert, Edwards & Associates, (616) 258-5779, dwagner@lambert.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring