OTS: Stíha advokátska komora advokátov, alebo nič nerobí?

TASR, 1. júla 2020 15:56

Bratislava 1. júla (TASR-OTS) - Okrúhly stôl k disciplinárnej právomoci SAK. Chcete vedieť čo môže a čo nemôže Slovenská advokátska komora? Stíhame advokátov? Trestáme advokátov? K téme disciplinárnych právomocí Slovenskej advokátskej komory sme sa rozhodli usporiadať debatu pri okrúhlom stole v štvrtok 2. júla 2020 v salóniku hotela Devín.

SAK si plní svoju disciplinárnu právomoc, ak nám to umožníte, sme si istí že Vás presvedčíme. Máme funkčné dvojstupňové disciplinárne konanie a súdy zatiaľ spomaľujú a zmäkčujú disciplinárne konanie SAK.

Do diskusie sme pozvali JUDr. Máriu Kolíkovú, ministerku spravodlivosti, JUDr. Milana Vetráka, predsedu Ústavnoprávneho výboru NR SR, Zuzanu Petkovú z Nadácie Zastavme korupciu. Za Slovenskú advokátsku komoru budú diskutovať JUDr. Zuzana Čížová, predsedníčka Revíznej komisie SAK, JUDr. Peter Štrpka, predseda Disciplinárnej komisie SAK a JUDr. Ľubomír Hrežďovič, predseda Odvolacej disciplinárnej komisie SAK.

Témy 1. ako to robíme - pohľad na výkon disciplinárnej právomoci SAK 2. vzťah advokát a SAK, vzťah advokát a štát, vzťah SAK a štát 3. porovnanie princípov odvolacích systémov súdneho prieskumu a procesnej ekonómie z hľadiska napĺňania spravodlivosti a právneho štátu

Hostiteľ, predseda Slovenskej advokátskej komory, pozýva aj zástupcov médií na otvorenú diskusiu a naplnenie priestoru porovnaním pohľadu revíznej komisie a disciplinárnych komisií SAK, záujmovej verejnosti, zákonodarnej moci a výkonnej moci.

Z kapacitných dôvodov priestorov prosím o nahlásenie účasti vopred: donevova@sak.sk

O SLOVENSKEJ ADVOKÁTSKEJ KOMORE: Slovenská advokátska komora je nezávislá samosprávna stavovská organizácia, ktorá pomáha uskutočňovať ústavné právo občanov na obhajobu a chrániť ostatné práva a záujmy občanov a právnických osôb v súlade s Ústavou SR a zákonmi. SAK združuje 6 200 advokátov a 2 100 koncipientov.

Kontakt: Mgr. Alexandra Donevová hovorkyňa SAK Slovenská advokátska komora Kolárska 4 813 42 Bratislava tel.: +421 911 161 991 e-mail: donevova@sak.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring