OTS: Sprievod v Tohoku predstaví šesť lokálnych festivalov čím pomôže podpori...

TASR, 14. októbra 2016 9:40

Sprievod v Tohoku predstaví šesť lokálnych festivalov čím pomôže podporiť obnovu regiónu postihnutého zemetrasením

Sprievod predstavujúci kultúru z Tohoku a Tokia bude prvou veľkou udalosťou, ktorá sa uskutoční v oblasti Toranomon, ktoré je novým kultúrnym a obchodným srdcom Tokia.

TOKIO -- (BUSINESS WIRE)(TASR-OTS) - Výkonný výbor TOKYO SHINTORA MATSURI dnes oznámil, že 19. a 20. novembra usporiada festival TOKYO SHINTORA MATSURI na tokijskom bulvári Shintora-dori, ktorý je novou dopravnou tepnou postavenou ako súčasť prestavby oblasti Toranomon. Festival bude prvou veľkou udalosťou, na ktorej bude použitý nový priestor vytvorený v okrese Shintora (Shimbashi-Toranomon), ktorý je novým tokijským medzinárodným centrom pre biznis a kultúru. Bude zahŕňať prehliadku Tohoku Rokkonsai (šesť festivalov), špeciálnu pouličnú prehliadku spájajúcu atrakcie jednotlivých festivalov z miest Aomori, Akita, Morioka, Yamagata, Sendai a Fukushima v regióne Tohoku.

Táto tlačová správa Smart News obsahuje multimédiá. Zobraziť plnú verziu: http://www.businesswire.com/news/home/20161012006397/en/

Sprievod Tohoku Rokkonsai na TOKYO SHINTORA MATSURI (Fotografia: Business Wire)

Sprievod Tohoku Rokkonsai bol prvý krát predstavený v roku 2011 v meste Sendai s cieľom inšpirovať oživenie regiónu, ktorý bol v tom roku zasiahnutý veľkým zemetrasením na východe Japonska. Od vtedy sa každoročne koná v ostatných veľkých mestách po celom Tohoku.

300 metrov dlhý sprievod pôjde po bulvári Shintora-dori 20. novembra s viac než 300 tanečníkmi a inými účinkujúcimi, ktorí budú predstavovať šesť mestských festivalov regiónu Tohoku, čím budú oslavovať jeho diverzitu a životaschopnosť.

TOKYO SHINTORA MATSURI taktiež predstaví množstvo programov po spoločnými témami "Tohoku x Tokyo" a "Tradícia x Inovácia", ktoré ukážu celú radu kultúrnych atrakcií z Tokia a iných regiónov Japonska. Ostatné udalosti v rámci festivalu budú zahŕňať Fórum o budúcnosti japonskej kultúry, ktoré predstaví panelovú diskusiu o japonských hrách, anime a hudbe a Tohoku x Tokyo Festa, kde bude vystavené tradičné umenie z Tokia, festivalové ornamenty z Tohoku a kuchyňa z oboch regiónov.

V rovnakom čase sa uskutočnia dva ďalšie festivaly: "MINATO 70th x TOHOKU PARK", ktorý bude ponúkať lokálne jedlo zo šiestich miest Tohoku a tradičných reštaurácií z okolia Shiba v Tokiu a "Chuť TOHOKU", ktorý predstaví lokálne japonské saké z regiónu Tohoku ponúkané zúčastnenými reštauráciami z Toranomon Hills.

Udalosť bude organizovaná spoločne s Tokijskou metropolitnou vládou, Radou pre umenie v Tokiu (Tokijská metropolitná nadácia pre históriu a kultúru) a výkonným výborom TOKYO SHINTORA MATSURI.

Pre viac informácií, prosím, navštívte: www.shintora.tokyo.

Príloha: Hlavné programy TOKYO SHINTORA MATSURI

Sprievod Tohoku Rokkonsai

Súčasťou sprievodu budú prvky nasledujúcich festivalov, pričom niektoré sú označené ako "významné kultúrne statky":

* Aomori Nebuta - má dva milióny návštevníkov ročne. Bude predstavený špeciálne vytvorený Nebuta ornament, ktorý je široký sedem metrov.

* Akita Kanto - má dlhú históriu ako udalosť, ktorá odháňa zlých duchov. Účinkujúci predstavia 12 metrov vysoké lampáše.

* Morioka Sansa - tradičné predstavenie, ktoré sa datuje do éry Edo a zahŕňa najväčší japonských bicí súbor

* Yamagata Hanagasa - prezlečení tanečníci budú tancovať v rytmoch japonských bubnov pričom budú mať oblečené kónické klobúky zdobené kvetmi.

* Sendai Tanabata - má každý rok viac než dva milióny návštevníkov a zahŕňa tanečníkov s japonskými vejármi v oboch rukách.

* Fukushima Waraji - predstaví O'waraji, obrovské slamené sandále zo svätyne Ashio-Jinja, vyrobené na to, aby zaisťovali bezpečné cestovanie.

Ak chcete vidieť video zo sprievodu Tohoku Rokkonsai, ktorý sa uskutoční v Aomori v roku 2016, prosím, navštívte http://www.shintora.tokyo/rokkonsai.html.

Dátum: 20. november 2016

Čas: 10:15 a 15:00 (sprievod o 10:15 bude zahŕňať slávnostnú ceremóniu odchodu)

Miesto: Shintora-dori Avenue, Loop Road No.2

Poplatok: Zdarma (vyžaduje sa včasná registrácia)

Prihláška: Registrácia je otvorená do 21. októbra - prosím navštívte www.shintora.tokyo.

Fórum o budúcnosti japonskej kultúry

Ako súčasťou programu, ktorý je zameraný na podporu japonskej kultúry bude Fórum zahŕňať panelovú diskusiu na témy ako sú festivaly, hudba a hry a očakáva sa, že priláka kreatívne talenty z Japonska i zo zámoria.

Dátum: 20. november 2016

Čas: 11:00 - 14:00 (bude potvrdený)

Miesto: Toranomon Hills Forum, 5F Main Hall

Poplatok: Bude potvrdený

Ako sa prihlásiť: Je potrebná registrácia vopred - prosím navštívte www.shintora.tokyo.

Tohoku x Tokyo Festa

Predvedie Tanabatu "tkáčsku hviezdu", ktorá je skvostným ornamentom osvetľujúcim celé mesto Sendai nádhernými farbami po celý rok.

Dátum: 15. - 20. november 2016

Čas: 11:00 - 11:00 (bude potvrdený)

Miesto: Toranomon Hills, 2. poschodie Atrium

Udalosť zahŕňa:

Zábavný stage pre šesť miest Tohoku a tokijské tradičné umenie

Predstaví rôzne udalosti a región Tohoku vrátane výstavy tradičného tokijského umenia.

Dátum: 19. - 20. november 2016

Čas: Od 11:00 (bude potvrdený)

Miesto: Toranomon Hills, Oval Plaza

Lokálne sladkosti z Tohoku a tradičné hry

Stánok predávajúci lokálne sladkosti z Tohoku a iné produkty, ktorý bude zároveň prezentovať tradičné hry.

Dátum: 20. november 2016

Čas: 11:00 - 18:00 (bude potvrdený)

Miesto: Toranomon Hills, 4F Entrance

Tradičná japonská remeselná dielňa

Remeselníci budú prezentovať a ukazovať rôzne tradičné japonské remeslá z prefektúry Tokio.

Dátum: 20. november 2016

Čas: 12:00, 14:00, 16:00 (bude potvrdený)

Miesto: Toranomon Hills Forum, 4F, Hall B

Účastníci: Každý raz limitované pre prvých 20 návštevníkov (bude potvrdené)

Poplatok: Bude potvrdený (bude pokrývať iba náklady na materiál)

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20161012006397/en/

Kontakty

Otázky medzinárodných médií Weber Shandwick Reina Matsushita, +81-80-2375-0295 Ayumi Matsubara, +81-90-9006-5841 Masashi Nonaka, +81-80-1037-7879 shintora.tokyo@webershandwick.com

Zdroj: Výkonný výbor TOKYO SHINTORA MATSURI Multimédiá Fotografia Sprievod Tohoku Rokkonsai na TOKYO SHINTORA MATSURI (Fotografia: Business Wire) Fotografia Aomori Nebuta (Fotografia: Business Wire) Fotografia Akita Kanto (Fotografia: Business Wire) Fotografia Morioka Sansa (Fotografia: Business Wire) Fotografia Yamagata Hanagasa (Fotografia: Business Wire) Fotografia Sendai Tanabata (Fotografia: Business Wire) Fotografia Fukushima Waraji (Fotografia: Business Wire)

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

TASR/OTS

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring