OTS: Spoločnosti Takeda a Cognition Kit predstavujú výsledky štúdie...

TASR, 20. novembra 2017 11:33

Spoločnosti Takeda a Cognition Kit predstavujú výsledky štúdie digitálnej nositeľnej technológie u pacientov s epizódami ťažkej depresie (MDD)

Cambridge/Deerfield 20. novembra (TASR/OTS/PRNewswire) - Spoločnosti Takeda a Cognition Kit dnes oznámili, že počas vrcholného stretnutia CNS 2017 v Boca Raton na Floride, ktoré sa bude konať od 16. do 19. novembra 2017 budú prezentovať výsledky pilotnej štúdie MDD-5003 posudzujúcej kognitívne dáta a hodnotenie nálady pomocou hodiniek Apple Watch na rukách pacientov s epizódami ťažkej depresie (MDD).

Prospektívnej pozorovacej štúdie sa zúčastnilo 30 účastníkov vo veku 18-65 rokov s klinickou diagnózou miernej až stredne ťažkej depresie, ktorým bola predpísaná antidepresívna monoterapia pre MDD. Štúdia mala dva spoločné primárne ciele: zhodnotiť realizovateľnosť a dodržiavanie režimu zo strany účastníkov pri posudzovaní nálady a kognícií pomocou nositeľných technológií; a porovnať merania nálady a kognícií pomocou nositeľnej technológie s použitím tradičných neuropsychologických testov a výsledkov nahlásených pacientami v súvislosti so symptómami depresie po 6 týždňoch. Účastníkom boli poskytnuté hodinky Apple Watch, na ktorých si denne vykonávali krátke kognitívne testy a hodnotenie nálady.

Výskumníci zistili, že pacienti dodržiavajú denný režim realizovaný pomocou nositeľnej pomôcky a pravidelne si vykonávajú hodnotenie nálady (95%) a kognícií (96%). Štúdia tiež preukázala, že skrátené denné hodnotenia realizované prostredníctvom nositeľnej technológie zodpovedali kognitívnym testom Cambridge Neuropsychological Test Automated Battery (CANTAB) a výsledkom PHQ-9 a PDQ-D v plnom rozsahu, podľa hodnotenia počas 1., 3. a 6. týždňa. V štúdii neboli hlásené žiadne nežiaduce udalosti.

"Sme veľmi radi, že ľudia, ktorí žijú s MDD, interagujú so softvérom Cognition Kit na Apple Watch tak dobre," povedal Ben Fehnert, riaditeľ spoločnosti Cognition Kit. "Aj v budúcnosti sa budeme zameriavať na naše poslanie porozumieť duševnému zdraviu prostredníctvom pravidelných interakcií s mobilnou a nositeľnou technológiou a poskytnúť tieto informácie pacientom, výskumníkom a zdravotníckym pracovníkom."

"Táto iniciatíva je vynikajúcim príkladom pilotnej práce, ktorá sa uskutočňuje v spoločnosti Takeda, aby sme vytvorili dôkazy o nových spôsoboch merania výsledkov v oblasti duševného zdravia. Technológia nám umožňuje vytvoriť objektívne merania v reálnom čase na posúdenie účinkov na depresiu, ktoré by mohli zmeniť starostlivosť o pacientov tým, že zdokonalíme vlastné možnosti odhadovať klinické stavy a podnietiť skoršiu interakciu medzi pacientom a lekárom. "Výsledky výskumu sú povzbudivé a tešíme sa, že sa dozvieme viac o presahoch medzi technológiou a zdravotnou starostlivosťou," povedala Nicole Mowad-Nassarová, viceprezidentka pre externé partnerstvá v spoločnosti Takeda Pharmaceuticals USA

Vzhľadom na ich výskumnú povahu, budú zistenia tejto štúdie v budúcnosti slúžiť na tvorbu hypotéz a prispejú k rozhodovaniu o budúcich klinických štúdiách zahŕňajúcich nositeľnú technológiu.

O epizóde ťažkej depresie

Podľa americkej psychiatrickej asociácie (APA), autorov Diagnostického a štatistického manuálu duševných porúch, piatej edície, revízie textu (DSM-V) je MDD kombináciou príznakov, ktoré ovplyvňujú to, ako sa cítite, ako myslíte a ako konáte. Okrem depresívnej nálady alebo smútku príznaky MDD zahŕňajú stratu záujmu, zmeny chuti do jedla alebo hmotnosti, nespavosť alebo závrat, stratu energie, nepokoj alebo spomalenie prejavu a pohybov, pocity bezcennosti alebo viny, ťažkosti s uvažovaním alebo rozhodovaním a myšlienky na samovraždu. MDD zahŕňa päť alebo viac z týchto príznakov s aspoň jedným hlavným príznakom buď depresívnej nálady, alebo stratou záujmu alebo radosti.i

O spoločnosti Cognition Kit Limited

Cognition Kit je softvérová platforma pre mobilné a nositeľné technológie, navrhnutá na zachytenie dát o pacientoch s vysokou frekvenciou. Cognition Kit prenáša výskum z laboratórií do každodenného života, čím umožňuje lekárom, vedcom a verejnosti lepšie chápať a udržiavať duševné zdravie a zlepšiť starostlivosť o pacientov. Cognition Kit je spoločný podnik medzi Cambridge Cognition a Ctrl Group.

www.cognitionkit.com

@CognitionKit

hello@cognitionkit.com

O spoločnosti Takeda Pharmaceuticals U.S.A., Inc.

Takeda Pharmaceutical Company Limited je globálna farmaceutická spoločnosť na báze výskumu a vývoja odhodlaná skvalitňovať zdravie a prinášať lepšiu budúcnosť pacientom transformáciou vedeckých poznatkov do medicíny, ktorá mení život. Takeda sa v oblasti výskumu sústredí na oblasť onkológie, gastroenterológie a centrálnu nervovú sústavu. Má tiež špecifické rozvojové programy zamerané na konkrétne kardiovaskulárne ochorenia a kandidátov na vakcíny v neskorom štádiu. Spoločnosť Takeda realizuje výskum a vývoj interne aj s partnermi, aby si udržala vedúcu pozíciu na poli inovácií. Rast spoločnosti Takeda zabezpečujú hlavne inovatívne produkty, najmä v onkológii a gastroenterológii a jej prítomnosť na novovznikajúcich trhoch. Viac ako 30 000 zamestnancov spoločnosti Takeda a partnerov z oblasti zdravotnej starostlivosti pracuje v záujme zlepšenia kvality života pacientov vo viac ako 70 krajinách. Viac informácií nájdete na: http://www.takeda.com/news.

Takeda Pharmaceuticals U.S.A., Inc. má sídlo v Deerfield, Ill. a je americkou obchodnou organizáciou spoločnosti Takeda Pharmaceutical Company Limited.

Ďalšie informácie o spoločnosti Takeda nájdete na oficiálnej webovej stránke tejto spoločnosti: www.takeda.com a dodatočné informácie o spoločnosti Takeda Pharmaceuticals U.S.A., Inc. nájdete na jej oficiálnych webových stránkach: www.takeda.us

i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5). (5th ed., 155-188). America Psychiatric Association, 2013.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/606987/Takeda_Pharmaceuticals_Logo.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/607051/Cognition_Kit_Logo.jpg

KONTAKT: Cognition Kit Limited, Ben Fehnert, Director, Ricky Dolphin, Director, Tel: 01223 810 700, hello@cognitionkit.com; or Takeda Pharmaceuticals U.S.A., Corporate Communications, Roseanne Durril, Tel: 1-224-554-1474, Roseanne.Durril@takeda.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

TASR/OTS svi

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring