OTS: Spoločnosti Oracle a Walmart oznamujú predbežné schválenie vládou USA

TASR, 22. septembra 2020 19:36

Redwood Shores, Kalifornia a Bentonville, Arkansas, 22. septembra (TASR-OTS) (PRNewswire) - Prezident oznámil, že spoločnosť ByteDance získala predbežný súhlas na dohodu s vládou USA o riešení nevyriešených problémov. Dohoda bude teraz zahŕňať spoločnú investíciu spoločností Oracle a Walmart, ktorej zámer je získať 20 % z novovytvoreného globálneho obchodu spoločnosti TikTok.

V rámci dohody spoločnosť TikTok vytvára novú spoločnosť s názvom TikTok Global, ktorá bude zodpovedná za poskytovanie všetkých služieb spoločnosti TikTok používateľom v Spojených štátoch a väčšine používateľov vo zvyšku sveta. Dnes administratíva podmienečne schválila míľnik, podľa ktorého sa spoločnosť Oracle stáva poskytovateľom zabezpečeného cloudu pre TikTok.

Spoločnosť TikTok Global bude vo väčšinovom vlastníctve amerických investorov vrátane spoločností Oracle a Walmart. TikTok Global bude nezávislá americká spoločnosť so sídlom v USA. Z piatich členov predstavenstva budú štyria Američania.

Všetky technológie TikTok budú majetkom spoločnosti TikTok Global a budú v súlade s americkými zákonmi a nariadeniami o ochrane súkromia. Ochrana osobných údajov pre 100 miliónov amerických používateľov TikToku sa rýchlo vytvorí presunutím všetkých amerických údajov do cloudových dátových centier Oracle Generation 2, najbezpečnejších cloudových dátových centier na svete.

Na základe desaťročia skúseností so zabezpečením najcitlivejších údajov na svete Generation 2 Cloud od spoločnosti Oracle plne izoluje spustené aplikácie a reaguje na bezpečnostné hrozby autonómne. Táto jedinečná technológia eliminuje riziko, že zahraničné vlády špehujú amerických používateľov alebo sa ich pokúsia ovplyvniť dezinformáciami.

Okrem svojej kapitálovej pozície prinesie spoločnosť Walmart svoje maloobchodné možnosti v rámci všetkých kanálov vrátane sortimentu Walmart.com, trhu elektronického obchodu, plnenia, platieb a reklamných služieb zameraných na meranie.

TikTok Global vytvorí v USA viac ako 25 000 nových pracovných miest a TikTok Global zaplatí americkej pokladnici viac ako 5 miliárd v podobe nových daní.

TikTok Global spolu s spoločnosťami Oracle, SIG, General Atlantic, Sequoia, Walmart a Coatue vytvorí vzdelávaciu iniciatívu zameranú na vývoj a dodanie online videoprogramu založeného na umelej inteligencii, ktorý bude učiť deti z vnútrozemských miest na predmestí rôzne predmety od základného čítania a matematiku po prírodovedu, históriu a počítačové inžinierstvo.

Spoločnosť TikTok Global bude mať prvotnú verejnú ponuku akcií (IPO) v dobe kratšej ako 12 mesiacov a bude kótovaná na burze v USA. Po IPO sa americké vlastníctvo spoločnosti TikTok Global zvýši a časom bude ďalej rásť.

Prostredníctvom tejto dohody bude spoločnosť TikTok Global schopná naďalej poskytovať sto miliónom Američanov prístup k sociálnej sieti, ktorú milujú, a vytvárať potrebnú konkurenciu na trhu sociálnych sietí.

O spoločnosti Oracle 

Oracle Cloud ponúka kompletnú sadu integrovaných aplikácií pre predaj, služby, marketing, ľudské zdroje, financie, dodávateľský reťazec a výrobu a navyše vysoko automatizovanú a bezpečnú infraštruktúru druhej generácie s autonómnou databázou Oracle. Ďalšie informácie o spoločnosti Oracle (NYSE: ORCL) nájdete na adrese www.oracle.com.

O spoločnosti Walmart

Spoločnosť Walmart Inc. (NYSE: WMT) pomáha ľuďom na celom svete šetriť peniaze a žiť lepší život - kedykoľvek a kdekoľvek - v maloobchodných predajniach, online a prostredníctvom svojich mobilných zariadení. Každý týždeň navštívi viac ako 265 miliónov zákazníkov a členov približne 11 500 obchodov s 56 bannermi v 27 krajinách a na webových stránkach elektronického obchodu. Spoločnosť mala vo fiškálnom roku 2020 výnosy vo výške 524 miliárd dolárov. Spoločnosť Walmart zamestnáva po celom svete viac ako 2,2 milióna zamestnancov. Walmart je naďalej lídrom v oblasti udržateľnosti, firemnej filantropie a pracovných príležitostí. Ďalšie informácie o spoločnosti Walmart nájdete na adrese corporate.walmart.com, na Facebooku na facebook.com/walmart a na Twitteri na twitter.com/walmart. Ochranné známky

Oracle a Java sú registrované ochranné známky spoločnosti Oracle a/alebo jej pridružených spoločností. Ostatné názvy môžu byť ochrannými známkami príslušných vlastníkov.  

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/467598/Oracle_Logo.jpg

Kontakt: Deborah Hellinger, Senior Vice President, Oracle Corporate Communications, (212) 508-7935, deborah.hellinger@oracle.com; Randy Hargrove, Senor Director, National Media Relations, Walmart, 1-800-331-0085, randy.hargrove@wal-mart.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring