OTS: Spoločnosť Zynga uzatvorila transformačnú akvizíciu spoločnosti Peak...

TASR, 3. júla 2020 16:39

Spoločnosť Zynga uzatvorila transformačnú akvizíciu spoločnosti Peak so sídlom v Istanbule. Rozširuje portfólio Forever Franchise o Toon Blast a Toy Blast

• Zynga dokončila akvizíciu spoločnosti Peak platnú od 1. júla 2020 • Spoločnosť Peak si zachová svoju jedinečnú tvorivú kultúru a identitu značky • Spoločnosť Zynga bude aktualizovať usmernenie na celý rok 2020 pri vykazovaní finančných výsledkov za Q2 2020 5. augusta 2020.

San Francisco 3. júla - (TASR/OTS) (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), svetový líder v oblasti interaktívnej zábavy, a spoločnosť Peak, tvorca Toon Blast a Toy Blast so sídlom v Istanbule, dnes oznámili, že uzavreli transakciu, na základe ktorej spoločnosť Zynga získa všetky vydané a zostávajúce bežné akcie spoločnosti Peak za celkovú kúpnu cenu približne 1,85 miliárd dolárov, pozostávajúcu približne z rovnakých súm v hotovosti a z kmeňových akcií spoločnosti Zynga. Spoločnosť Peak prináša spoločnosti Zynga renomovaný, talentovaný tím a dve franšízy, Toon Blast a Toy Blast, ktoré sa za posledné dva roky zaradili medzi 10 a 20 najlepších amerických iPhone hier.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://www.businesswire.com/news/home/20200702005008/en/

Spoločnosť Zynga uzavrela transformačnú akvizíciu spoločnosti Peak so sídlom v Istanbule. Rozširuje portfólio Forever Franchise o Toon Blast a Toy Blast (Graphic: Business Wire) Spoločnosť Peak bude naďalej viesť zakladateľ a generálny riaditeľ Sidar Sahin a jeho súčasný riadiaci tím. Okrem toho spoločnosť plánuje zachovať svoje ústredie v tureckom Istanbule.

"Sme radi, že môžeme privítať mimoriadne talentovaný tím Sidara a Peak v Zynge," uviedol Frank Gibeau, generálny riaditeľ spoločnosti Zynga. "Pridaním produktov Toon Blast a Toy Blast rozširujeme naše portfólio živých služieb na osem franšíz, čo významne zvyšuje naše globálne publikum a pridávame ich do nášho vzrušujúceho nového herného programu. Ako kombinovaný tím máme dobrú pozíciu na to, aby sme spolu rástli rýchlejšie."

"Sme veľmi radi, že môžeme dokončiť toto monumentálne partnerstvo, ktoré ovplyvní nielen spoločnosti Zynga a Peak, ale aj celý priemysel mobilných hier," uviedol Sidar Sahin, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Peak. "Jadrom tohto partnerstva je spoločná vízia - spájať ľudí prostredníctvom hier. Kultúra spoločnosti Peak má korene v neustálom učení sa a napredovaní, a keď sa púšťame do tejto novej kapitoly na našej ceste spolu so Zyngou, zostávame rovnako oddaní našej jedinečnej kultúre. Veľmi nás teší naša spoločná budúcnosť a to, čo spoločne dosiahneme. “

Spoločnosť Peak, ktorú v roku 2010 založil Sidar Sahin, vyvinula obľúbenú franšízu hier Toon Blast a Toy Blast. Hry Toon Blast a Toy Blast, známe vďaka svojej inovatívnosti, tvorivosti a vynikajúcemu dizajnu, popularizovali mechaniku „collapse“ v rámci logických hier match-3 a získali veľmi angažovanú globálnu základňu fanúšikov, ktorá patrí medzi najlepšie v tomto odvetví v oblasti retencie hráčov. Spoločne majú hry Toon Blast a Toy Blast priemerne viac ako 12 miliónov mobilných DAU. Očakáva sa, že Peak zvýši priemerné mobilné DAU spoločnosti Zynga o viac ako 60% a zároveň posilní medzinárodné publikum spoločnosti Zynga. Peak tiež vylepšuje nový herný systém Zyngy o ďalšie projekty v ranom vývoji.

Ukončenie tejto akvizície je účinné od 1. júla 2020. Spoločnosť Zynga očakáva aktualizáciu svojho usmernenia na celý rok 2020 pri vykazovaní finančných výsledkov za Q2 2020 5. augusta 2020. Poznámka editora: Kľúčové umelecké a reprodukčné diela sú k dispozícii na nasledujúcom odkaze: https://bit.ly/ZyngaKeyArtandVideo

O spoločnosti Zynga Inc. Zynga je globálnym lídrom v oblasti interaktívnej zábavy s poslaním prepojiť svet prostredníctvom hier. Do dnešného dňa hrala hry patriace pod franšízu Zynga viac ako miliarda ľudí. Medzi tieto hry patria CSR Racing™, Empires & Puzzles™, Merge Dragons!™, Words With Friends™ a Zynga Poker™. Hry spoločnosti Zynga sú k dispozícii vo viac ako 150 krajinách a sú hrateľné na sociálnych platformách a mobilných zariadeniach po celom svete. Spoločnosť bola založená v roku 2007 so sídlom v San Franciscu, má pobočky v USA, Kanade, Spojenom kráľovstve, Írsku, Indii, Turecku a Fínsku. Viac informácií nájdete na stránke www.zynga.com alebo sledujte spoločnosť Zynga na sociálnych sieťach Twitter, Instagram a Facebook alebo na blogu Zynga blog.

O spoločnosti Peak Peak je popredná mobilná herná spoločnosť s tímom, ktorý si cení neustály pokrok. Spoločnosť Peak verí, že najlepšie produkty sa vytvárajú, keď talentovaní ľudia tvoria autonómne tímy, ktoré sa usilujú urobiť dojem. Peak má v súčasnosti dve špičkové mobilné franšízy - Toon Blast a Toy Blast - ktoré sa za posledné dva roky zaraďujú medzi 10 najlepších a 20 najlepších amerických iPhone hier a spoločne majú viac ako 12 miliónov priemerných mobilných DAU. Spoločnosť Peak, založená v roku 2010, sídli v tureckom Istanbule. Viac informácií nájdete na www.peak.com.

Forward-Looking Statements Táto tlačová správa obsahuje výhľadové vyhlásenia vrátane možnosti dosiahnuť výhody vyplývajúce z akvizície spoločnosti Peak Oyun Yazilim ve Pazarlama Anonim Şirketin (ďalej len „Peak“), vrátane rozšírenia nášho globálneho publika, zvýšenia našej priemernej mobilnej DAU a nášho celkového rastu; aktualizácie našej očakávanej a budúcej finančnej výkonnosti. Táto tlačová správa často zahŕňa slová ako "výhľad", „predpokladaný“, "plánovaný", "zamýšľaný", "bude", "predvídať", "veriť", "cieľ", "očakávať" a vyhlásenia v budúcom čase sú spravidla výhľadové. Dosiahnutie alebo úspešnosť záležitostí, na ktoré sa vzťahujú tieto výhľadové vyhlásenia, predstavuje významné riziká, neistoty a predpoklady. Nemalo by sa spoliehať na takéto výhľadové vyhlásenia, ktoré sú založené na informáciách, ktoré máme k dispozícii v deň tohto oznámenia. Nepreberáme žiadnu povinnosť aktualizovať takéto vyhlásenia. Ďalšie informácie o týchto rizikách, neistotách a predpokladoch sú alebo budú podrobnejšie opísané v našich verejných podaniach pre Komisiu pre cenné papiere a burzy (ďalej len „SEC“), ktorých kópie je možné získať na našej webovej stránke venovanej vzťahom s investormi na adrese http://investor.zynga.com alebo na webovej stránke SEC na www.sec.gov.

Kľúčové prevádzkové metriky

Naše podnikanie riadime sledovaním niekoľkých prevádzkových metrík vrátane mobilných DAU. Naše mobilné analytické systémy zaznamenávajú a odhadujú „mobilné DAU“, ktoré merajú denných aktívnych používateľov našich mobilných hier. Mobilné DAU a ďalšie prevádzkové metriky určujeme pomocou interných firemných údajov založených na sledovaní aktivity používateľského účtu. Informácie, ktoré poskytli tretie strany, vrátane prihlásení do siete tretích strán poskytovaných poskytovateľmi platforiem, používame tiež na to, aby sme mohli sledovať, či je hráč prihlásený v rámci dvoch alebo viacerých rôznych používateľských účtov rovnaký. Mobilné DAU. Mobilné DAU definujeme ako počet jednotlivcov, ktorí hrali jednu z našich mobilných hier počas konkrétneho dňa. Priemerné mobilné DAU za konkrétne obdobie sú priemerom mobilných DAU za každý deň počas tohto obdobia. V rámci tejto metriky sa jednotlivec, ktorý hrá dve rôzne mobilné hry v ten istý deň, počíta ako dve DAU. Mobilné DAU používame ako meradlo zapojenia publika. Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200702005008/en/ Kontakty Zynga Investor Relations: Rebecca Lau Investors@zynga.com Zynga Press: Sarah Ross Sarah@zynga.com Peak Press: Barlas Cevikus Barlas@peak.com

Zdroj: Zynga

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring