OTS: Spoločnosť WeWork oznamuje investíciu Série B vo výške 500 miliónov...

TASR, 30. júla 2018 11:54

OTS: Spoločnosť WeWork oznamuje investíciu Série B vo výške 500 miliónov dolárov vo WeWork China vedenú spoločnosťami Trustbridge, Temasek, SoftBank a Hony Capital

New York, Tokio, Šanghaj 30. júla (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) - Spoločnosť WeWork Companies (“WeWork”) dnes oznámila investíciu Série B vo výške 500 miliónov dolárov v spoločnosti WeWork China, ktorú vedú Trustbridge Partners ("Trustbridge"), Temasek, SoftBank Group (SoftBank), SoftBank Vision Fund ("Vision Fund") a Hony Capital. Toto financovanie urýchli rast spoločnosti WeWork v Číne a umožní spoločnosti poskytovať služby väčšiemu množstvu podnikateľov, tvorcov a podnikov v celom regióne prostredníctvom jedinečného dizajnu, technológie, pohostinnosti a miestnej komunity, ktorú spoločnosť WeWork poskytuje.

V priebehu dvoch rokov od otvorenia svojej prvej pobočky v Číne sa spoločnosť WeWork stala dôverným miestnym partnerom pre tvorcov a podniky všetkých veľkostí a poskytuje 20.000 členom na takmer 40 miestach v troch mestách komunitné služby, kultúru a služby na začatie a rozšírenie ich prevádzkovej činnosti. Spoločnosť WeWork takisto umožnila, aby sa do Číny dostalo viac globálnych podnikov a pomohla čínskym podnikom, aby rozšírili svoju činnosť v rámci krajiny a zároveň expandovali vo svete. V júli 2017 spoločnosť WeWork oznámila vytvorenie spoločnosti WeWork China s investíciou v sérii A vo výške 500 miliónov dolárov od spoločnosti Hony Capital a SoftBank, ktorá bola zameraná výhradne na zrýchlenie rozšírenia spoločnosti WeWork v Číne.

„Ďakujeme našim partnerom v Trustbridge, Temasek, SoftBank a Hony za ich dôveru v našu víziu a podporu našej činnosti. Táto investícia pomôže spoločnosti WeWork podporiť našu misiu zameranú na podporu tvorcov, malých podnikov a veľkých spoločností v Číne. Spoločnosť WeWork vybudovala v Číne neuveriteľný tím, ktorý každodenne podporuje našich členov a slúži ako most pre miestne spoločnosti, ktoré chcú osloviť svet, ako aj pre globálne spoločnosti, ktoré chcú vstúpiť na čínsky trh. Zatiaľ čo máme ešte čo robiť a učiť sa, táto investícia poukazuje na potenciál spoločnosti WeWork a našej komunity tvorcov v regióne a opätovne potvrdzuje oddanosť voči nášmu tímu, našim členom a partnerom v Číne“, povedal spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti WeWork Adam Neumann.

„Spoločnosť Trustbridge sa teší, že sa pripojí k tímu spoločnosti WeWork China. Prostredníctvom svojho premysleného dizajnu, technológie, pohostinnosti a najmä komunity, pripravuje spoločnosť WeWork pôdu pre novú budúcnosť práce v Číne a podporuje transformáciu z Made in China nna Created in China. Či ide o začínajúcich podnikateľov, čínske spoločnosti, ktoré sa snažia podnikať globálne, alebo medzinárodné podniky, ktoré tu chcú podnikať, vedia, že spoločnosť WeWork je lokálnym partnerom, ktorý potrebujú“, povedal Feng Ge, riadiaci partner spoločnosti Trustbridge Partners.

„Vízia Adama Neumanna bola vždy taká, aby spoločnosť WeWork bola globálnou spoločnosťou s lokálnymi pravidlami a nikde to nie je jasnejšie ako v Číne, kde spoločnosť WeWork vyvinula pôsobivú ponuku. Od svojho silného vedúceho tímu až po lokálne prispôsobené integrácie technológií a komunitného dizajnu spoločnosť WeWork preukázala, že rozumie tomu, čo podniky v Číne potrebujú, aby dosiahli úspech. Prostredníctvom tejto investície sa tešíme, že bude spoločnosť WeWork naďalej podporovať mnoho ďalších firiem všetkých veľkostí v celej Číne“, povedal Ronald D. Fisher, riaditeľ a podpredseda spoločnosti SoftBank Group Corp.

„Počas posledných dvoch rokov sme videli, čo môže rastúca prítomnosť spoločnosti WeWork v Číne dosiahnuť. Spoločnosť WeWork je globálnym spojovacím článkom, ktorý spája podnikateľov, začínajúce podniky a veľké spoločnosti z celého sveta, lokálnym partnerom podporujúcim čínskych podnikateľov a lákajúcim nové podniky, aby investovali v Číne a zároveň inovátorom, ktorý pretvára pracovný priestor prostredníctvom špičkového dizajnu, technológie a kultúry zameranej na komunitu. Vieme, že spoločnosť WeWork bude naďalej viesť budúcnosť práce s našimi ďalšími investíciami“, povedal John Zhao, predseda a výkonný riaditeľ spoločnosti Hony Capital.

O spoločnosti WeWork

Spoločnosť WeWork poskytuje svojim členom na celom svete priestor, komunitu a služby prostredníctvom fyzických aj virtuálnych ponúk. Od začínajúcich podnikov a nezávislých podnikateľov až po malé firmy a spoločnosti Fortune 500 je naša komunita prepojená túžbou našich členov vytvoriť zmysluplnú prácu a viesť zmysluplné životy - byť súčasťou niečoho, čo je väčšie ako my. Spoločnosť WeWork spoločne založili Adam Neumann a Miguel McKelvey v New Yorku v roku 2010 a je súkromnou spoločnosťou s viac ako 5 000 zamestnancami. Sledujte @WeWork na Twitteri, Instagrame a Facebooku alebo navštívte wework.com, aby ste sa dozvedeli viac.

O spoločnosti Trustbridge

Spoločnosť Trustbridge Partners je popredným rastovým kapitálovým fondom, ktorý sa zameriava na investovanie do príležitostí s rastom vysokej kvality v Číne. Spoločnosť Trustbridge, ktorá bola založená v roku 2006, v súčasnosti spravuje približne 8 miliárd dolárov aktív z popredných univerzitných dotácií, penzijných fondov, štátnych investičných fondov a od strategických partnerov z oblasti priemyslu. Naša investičná filozofia je postavená na základnom chápaní dlhodobých trendov v oblasti demografie, technológií a štrukturálnych zmien. Uznávame jedinečný prístup založený na ekosystéme a sústreďujeme sa na odvetvia internetu, obsah/vzdelávanie a sektor zdravotnej starostlivosti, pri ktorých veríme, že naše hlboké poznatky a silné vzťahy v priemysle pomôžu vytvoriť jedinečné príležitosti na investovanie.

O spoločnosti Temasek

Spoločnosť Temasek bola založená v roku 1974 a je investičnou spoločnosťou so sídlom v Singapure. S podporou 11 kancelárií na medzinárodnej úrovni má Temasek k 31. marcu 2018 portfólio 235 miliárd USD. Naše portfólio pokrýva široké spektrum odvetví: finančné služby; telekomunikácie, médiá a technológie; dopravu a priemysel; spotrebný majetok a nehnuteľnosti; vedu o živote a poľnohospodárstvo; ako aj energiu a zdroje. Investičné aktivity sa riadia štyrmi investičnými témami a dlhodobými trendmi, ktoré predstavujú: Transformujúce ekonomiky; Rastúca populácia so strednými príjmami; Prehlbovanie porovnávacej výhody a Vznikajúci šampióni. Viac informácií o spoločnosti Temasek, prosím, navštívte stránku www.temasek.com.sg

O spoločnosti Hony Capital

Spoločnosť Hony Capital, založená v roku 2003 a sponzorovaná spoločnosťou Legend Holdings, sa špecializuje na výkupné investície. Prostredníctvom partnerstva s poprednými svetovými investormi sa zameriava na rozvoj čínskej reálnej ekonomiky ako investičnej filozofie „tvorba hodnôt, realizácia cien“. Spoločnosť Hony Capital v súčasnosti spravuje 10 miliárd USD, pričom investori sú z Číny a popredných svetových investičných inštitúcií vrátane národných dôchodkových fondov, štátnych investičných fondov, univerzitných fondov, regionálnych a priemyselných penzijných fondov, poisťovní, rodinných nadácií, individuálnych investorov ako aj iné typy investorov. Spoločnosť Hony Capital považuje Čínu za najlepší trh s investíciami vo viac ako 100 spoločnostiach v oblastiach farmaceutickej a zdravotnej starostlivosti, médií a zábavy, spotrebných výrobkov, potravín a nápojov, ako aj výroby strojov a zariadení. Medzi portfóliové spoločnosti Hony Capital patria China Shijiazhuang Pharmaceutical Group (CSPC), Zoomlion, China International Marine Containers (CIMC), Suning, Chengtou Holding, Jin Jiang International Hotels, ENN, PizzaExpress (UK), STX (US), WeWork (US), COFCO Capital, atď. Hodnota aktív týchto spoločností sa pohybuje okolo 2,9 bilióna RMB s objemom predaja 860 miliárd RMB, a poskytujú viac ako 450.000 pracovných miest.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180726005629/en/

Zdroj: WeWork

Kontakty:

WeWork

Dominic McMullan / Gwen Rocco / Jenny Chan

press@wework.com

alebo

Trustbridge

Public Relations

pr@trustbridgepartners.com

alebo

Hony Capital

Victoria Li

victoriali@honycapital.com

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring