OTS: Spoločnosť Verra Mobility získa európskeho lídra v zabezpečovaní...

TASR, 16. októbra 2019 16:15

Spoločnosť Verra Mobility získa európskeho lídra v zabezpečovaní interoperability výberu mýta v štyroch krajinách, firmu Pagatelia a zrýchľuje expanziu v Európe

Phoenix 16. októbra (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - Verra Mobility (NASDAQ: VRRM), globálny líder v inteligentnej doprave, dnes oznámil, že podpísal dohodu o akvizícii španielskej spoločnosti Pagatelia, európskeho lídra v zabezpečovaní elektronického mýtneho systému v Španielsku, Portugalsku, Francúzsku a Taliansku. Táto akvizícia pomôže firme Verra Mobility zrýchliť expanziu riešení výberu mýta aj medzi požičovňami automobilov a firmami prevádzkujúcimi flotily v Európe na rýchlo rastúcom globálnom trhu s výberom mýta, ktorého nárast zo 196 miliónov vozidiel platiacich mýto na viac ako 540 miliónov sa očakáva už v roku 2025. (Zdroj: Global Electronic Tolling Collection studies by Ptolemus)

"V rámci expanzie v Európe máme za sebou veľké a zásadné kroky. Začali sme akvizíciou firmy European Parking Collection (EPC) v minulom roku a po nej v máji nasledovalo partnerstvo so spoločnosťou APRR," hovorí David Roberts, generálny riaditeľ firmy Verra Mobility. "Akvizícia firmy Pagatelia je ďalším krokom na tejto ceste. Ich interoperabilita výberu mýta v juhovýchodnej Európe, spolu s existujúcimi vzťahmi, ktoré máme s úradmi riadiacimi výber mýta, nám umožňujú uviesť do praxe riešenia pre vozidlá z požičovní a flotily so širšou ponukou pre zákazníkov na rozrastajúcom sa európskom trhu. Sme partnermi najväčších severoamerických požičovní automobilov a spoločností prevádzkujúcich flotily vozidiel, ktorým ponúkame správu mýtnych poplatkov s pridanou hodnotou. Z týchto dôvodov má pre nás hlboký zmysel expandovať s týmito službami aj do Európy. Sme veľmi radi, že môžeme túto spoločnosť a jej zamestnancov privítať vo firme Verra Mobility."

Platforma firmy Pagatelia spravuje transakcie elektronického výberu mýta z viac ako 500.000 zariadení. Medzi súčasných zákazníkov patria prevádzkovatelia diaľnic a parkovísk, výrobcovia automobilov, finančné inštitúcie a jednotliví vodiči. Virtuálne platobné účty sa vytvárajú na platforme Pagatelia na platenie mýta a parkovanie, na ktorej si zákazníci môžu vybrať z rôznych spôsobov platby mýta umožňujúcich prístup k spoplatneným cestám v štyroch krajinách bez zdĺhavého státia v radoch alebo zaplatenia pokút.

"Sme nadšení, že sa stávame súčasťou spoločnosti Verra Mobility," hovorí Ramón Cereijo, generálny riaditeľ firmy Pagatelia. „Naše výsledky v Španielsku, Portugalsku, Francúzsku a Taliansku dopĺňajú ponuku služieb v oblasti parkovania a platieb mýtnych poplatkov. Ich zdroje a skúsenosti v roli lídra globálnej mobility môžu posilniť naše súčasné portfólio a skvalitniť skúsenosti z cestovania v Európe pre zákazníkov firmy Verra Mobility."

Uzavretie transakcie sa predpokladá na konci októbra za obvyklých obchodných podmienok.

O spoločnosti Verra Mobility

Verra Mobility (NASDAQ: VRRM) vyvíja a využíva najnovšiu technológiu a dátové analýzy na zaistenie bezpečnejšej a jednoduchšej dopravy. Ako globálna spoločnosť má firma Verra Mobility centrálnu pozíciu v rámci ekosystému mobility. Spája vozidlá, zariadenia, informácie a ľudí pri riešení komplexných výziev, ktorým čelia zákazníci a ich klientela.

Verra Mobility pomáha najväčším komerčným flotilám a požičovniam automobilov zabezpečiť správu mýtnych poplatkov a priestupkov predpisov pre milióny vozidiel. Verra Mobility, popredný poskytovateľ prepojených systémov, každoročne spracúva milióny transakcií prostredníctvom prepojení s viac ako 50 individuálnymi mýtnymi orgánmi a viac ako 400 vydávajúcimi orgánmi. Spoločnosť tiež podporuje rozvoj bezpečných miest, spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní, dopravnými oddeleniami a školskými obvodmi v celej Severnej Amerike a prevádzkuje tisíce bezpečnostných kamier na križovatkách, rýchlostných kamier, kamier monitorujúcich jazdné pruhy pre autobusy a školské autobusy. Verra Mobility so sídlom v Arizone pôsobí vo viac ako 15 krajinách. Viac informácií nájdete na: www.verramobility.com.

Kontakt: Verra Mobility Celeste Peterson celeste.peterson@verramobility.com Golin v mene firmy Verra Mobility: Christi Beard cbeard@golin.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/393602/American_Traffic_Solutions_Logo.jpg

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu