OTS: Spoločnosť Trina Solar smeruje k ére výkonu 500 W+ dodávkou prvých...

TASR, 31. marca 2020 9:52

OTS: Spoločnosť Trina Solar smeruje k ére výkonu 500 W+ dodávkou prvých modulov Vertex

Changzhou, Čína 31. marca (TASR-OTS)(PRNewswire) - Trina Solar Co., Ltd (ďalej len ako „Trina Solar" alebo „spoločnosť"), popredný svetový poskytovateľ integrovaných fotovoltických modulov a inteligentných energetických riešení, práve dodal prvú časť svojich modulov Vertex. Moduly série Vertex s účinnosťou konverzie až 21 percent sa môžu pochváliť výkonom presahujúcim 500 W. Práve táto dodávka spoločnosti Trina Solar znamená míľnik vo svetovom fotovoltickom odvetví po tom, čo spoločnosť pred 11 dňami oznámila spustenie pilotnej linky pre sériovú výrobu modulov Vertex.

Elektráreň čakajúca na dodávku na Srí Lanke má kapacitu 10 MW. Moduly po svojom príchode ihneď nainštaluje a očakáva sa, že počas tretieho štvrťroka tohto roka dokončí pripojenie k sieti. Moduly série Vertex, ktoré obsahujú 210 mm články, integrujú pokročilé technológie spracovania troch kusov využívajúce nedeštruktívne rezanie a balenie s vysokou hustotou.

Séria Vertex zahŕňa bifaciálne moduly s dvojitým sklom a moduly so zadným listom, ktoré poskytujú vysoký výkon, spoľahlivosť, účinnosť a vysokú mieru výroby energie. Podľa údajov štátneho kľúčového laboratória spoločnosti Trina Solar pre vedu a technológiu sa bifaciálne moduly Vertex s dvojitým sklom môžu vďaka rozsiahlej pozemnej elektrárni v čínskej provincii Heilongjiang stať príkladom zníženia nákladov na rovnováhu systému o 6 až 8 percent a nákladov na výrobu energie o 3 až 4 percentá v porovnaní s tradičnými 410 W dvojfázovými modulmi s dvojitým sklom.

Viceprezident a výkonný viceprezident spoločnosti Trina Solar Yin Rongfang povedal: „Naši zákazníci na celom svete prejavili veľký záujem o moduly Vertex 500 W+, nakoľko sú vhodné nielen pre solárne elektrárne v priemyselnom meradle, ale aj pre komerčné a odvetvové projekty výroby solárnej energie, ktoré sa snažia zvýšiť úroveň efektívnosti. Plánujeme pokračovať v dodávaní ďalších modulov série Vertex zákazníkom po celom svete. Je tu éra výkonu 500 W+ a vysokoúčinné a vysokovýkonné moduly Vertex zohrávajú v tomto odvetví rozhodujúcu úlohu."

Obrázok: https://www.trinasolar.com/sites/default/files/Vertex%20modules.jpg 

Titulok: Modul Vertex od spoločnosti Trina Solar, ktorý bol práve dodaný elektrárni na Srí Lanke.

O spoločnosti Trina Solar

Spoločnosť Trina Solar vznikla v roku 1997 a v súčasnosti je popredným svetovým poskytovateľom fotovoltiky a komplexných riešení v oblasti inteligentnej energie. Trina Solar sa tiež zameriava na výskum a vývoj, výrobu a predaj v oblasti fotovoltiky, realizáciu fotovoltických projektov, prevádzku a údržbu, vývoj a predaj inteligentných mikro-sietí a multienergetických doplnkových systémov ako aj prevádzku cloudových energetických platforiem. Od roku 2018 sa firma Trina Solar profiluje v oblasti internetu vecí vo sfére energetiky a vytvorila Odvetvovú alianciu pre vývoj priemyselného internetu vecí Trina a Inovačné centrum odvetvia internetu vecí v novej energetike a ekosfére internetu vecí spolu so špičkovými svetovými podnikmi a výskumnými inštitúciami z Číny aj zo zahraničia. Spoločnosť Trina Solar je odhodlaná stať sa lídrom v oblasti globálneho odvetvia inteligentnej energetiky. Viac informácií nájdete na: www.trinasolar.com.

Kontakt: Ching Wang, +86-21-6057-5302

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring