OTS: Spoločnosť Techstars usporiada globálny online víkend pre startupy zamer...

TASR, 3. apríla 2020 15:48

Spoločnosť Techstars usporiada globálny online víkend pre startupy zameraný na boj proti infekcii COVID-19

Spoločnosť vyzýva vynálezcov, inovátorov a vývojárov z celého sveta, aby sa zapojili do spoločného riešenia otázok súvisiacich so šíriacim sa vírusom v rámci prvej série podujatí svojho druhu prebiehajúcej vo viac ako 60 krajinách

BOULDER, Colorado, 3. apríla 2020 /PRNewswire/ (TASR-OTS) -- Techstars, globálna platforma pre investície a inovácie, dnes oznámila, že usporiada globálny online víkend pre startupy, prvé podujatie svojho druhu, pod názvom „Unite to Fight COVID-19" (Spojme sa v boji proti COVID-19). Spoločnosť vyzýva na účasť každého, kto má nápad alebo túžbu pomôcť. Účastníci budú celý víkend pracovať spoločne zo svojich domovov v domovských krajinách a riešiť výzvy súvisiace s pandémiou.

Lídri komunít z viac ako 60 krajín venovali svoj čas a pomáhali pri organizácii podujatia, ktoré sa bude snažiť nájsť riešenia súvisiace so šírením infekcie COVID-19 v jednotlivých krajinách. Každý online Startup Weekend bude riadený na úrovni danej krajiny s podporou personálu firmy Techstars a dobrovoľníkov. Počas živého online podujatia sa spoja inovátori, vývojári, vynálezcovia a ďalší aktéri, aby vyvinuli prototypy, ktoré by mohli vyriešiť niektoré z najväčších výziev, aké táto pandémia predstavuje.

„Podujatia Startup Weekend boli vždy úžasnou príležitosťou pre podnikateľov a startupy zdokonaliť svoje nápady a predostrieť ich spolupracovníkom, investorom a sponzorom. Hneď od začiatku bolo zrejmé, že tento model môžeme aplikovať na riešenie mnohých výziev, ktorým čelíme kvôli pandémii COVID-19," hovorí David Brown, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Techstars. „Rýchlo sme nasmerovali svoje úsilie smerom k príprave programu Startup Weekendu, ktorý umožní stovkám, dúfame, že až tisícom ľudí spoločne pracovať na riešeniach problémov súvisiacich s touto krízou. Už teraz máme úžasnú podporu a dúfame, že dobrovoľníci uvidia, čo robíme a zaregistrujú sa a pripoja k nám."

Dvadsať tímov z celého sveta sa bude môcť zúčastniť jedinečného podujatia pod názvom Techstars Innovation Bootcamp.

Ak máte záujem zúčastniť sa svojho lokálneho domovského podujatia v roli účastníka, mentora, sponzora alebo dobrovoľníka organizačného tímu, vyplňte tento formulár. Aktuálne informácie a zoznam krajín, ktoré sa už zaregistrovali nájdete tu.

Odkedy šírenie infekcie COVID-19 začalo ovplyvňovať život komunít na celom svete upravila firma Techstars svoj program a spôsob práce tak, aby mohli ľudia stále pracovať a podporovať startupy a inovátorov a boli pri tom v bezpečí v tomto zložitom a náročnom období. Viac informácií o aktivitách spoločnosti Techstars, o zdrojoch a pohľadoch nájdete na stránke: techstars.com/covid.

O spoločnosti Techstars

Techstars je globálna platforma pre investície a inováciu. Zakladatelia spoločnosti Techstars spolupracujú s podnikateľmi, odborníkmi, mentormi, absolventmi, investormi, komunitnými lídrami a korporáciami pri naštartovaní rastu. Techstars má tri divízie: Techstars Startup Programs (program pre startupy), Techstars Mentorship-Driven Accelerator Programs (mentorské akceleračné programy) a Techstars Corporate Innovation Partnerships (partnerstvá podnikovej inovácie). V akceleračnom portfóliu spoločnosti Techstars je viac ako 1 900 firiem s trhovou kapitalizáciou vo výške 26 miliárd USD. www.techstars.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/897891/Techstars_Logo.jpg

KONTAKT: Marney Burbidge, techstars@barokas.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring