OTS: Spoločnosť Sumitomo Dainippon Pharma a medzinárodná skupina Angelini...

TASR, 21. novembra 2017 9:28

OTS: Spoločnosť Sumitomo Dainippon Pharma a medzinárodná skupina Angelini oznamujú vytvorenie partnerstva na komercializáciu produktu Latuda® (Lurasidone Hydrochloride) v Európe

Tokio/Rím 21. novembra (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť Sumitomo Dainippon Pharma Co., Ltd. (sídlo: Osaka, Japonsko; prezident: Masayo Tada; ďalej uvádzaná ako "Sumitomo Dainippon Pharma"), a spoločnosť Angelini S.p.A. (sídlo: Rím, Taliansko; generálny riaditeľ: Gianluigi Frozzi; ďalej uvádzaná ako "Angelini") dnes oznámili, že vytvorili partnerstvo (uzavreli licenčnú a distribučnú zmluvu) s cieľom rozšíriť dostupnosť produktu Latuda® (generický názov: lurasidone hydrochloride; ďalej uvádzaný ako "LATUDA"), atypického antipsychotika vytvoreného spoločnosťou Sumitomo Dainippon Pharma, v Európe.

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/608004/Sumitomo_Dainippon_Pharma_and_ Angelini_Logo.jpg)

Podľa podmienok zmluvy udelila spoločnosť Sunovion Pharmaceuticals Europe Ltd. (ďalej uvádzaná ako "Sunovion Europe"), dcérska spoločnosť skupiny Sumitomo Dainippon Pharma Group, spoločnosti Angelini exkluzívne práva na komercializáciu produktu LATUDA v 29 európskych štátoch[*] a v Turecku (ďalej uvádzané ako "oblasť"). Spoločnosť Sunovion Europe prevádza povolenie na marketing produktu LATUDA v Európe na spoločnosť Angelini. Okrem toho bude spoločnosť Sumitomo Dainippon Pharma dodávať nebalené tablety produktu LATUDA alebo konečné produkty spoločnosti Angelini.

Spoločnosť Angelini bude držiteľom povolenia na marketing produktu LATUDA v Európe a v tejto oblasti bude zabezpečovať jeho uvádzanie na trh a predaj. Spoločnosť Angelini začne produkt LATUDA distribuovať v Taliansku, ako prvej krajine v danej  oblasti, a to do konca roka 2017. Spoločnosť Sunovion Europe bude pokračovať v distribuovaní produktu LATUDA v Spojenom kráľovstve, Švajčiarsku, Nórsku, Švédsku, Dánsku, Holandsku a vo Fínsku, kde už bol na trh uvedený.

"Spoločnosť Sumitomo Dainippon Pharma chcela vytvoriť partnerstvo na komercializáciu produktu LATUDA v Európe po tom, čo sa v roku 2015 skončilo jej partnerstvo so spoločnosťou Takeda Pharmaceutical Company Limited týkajúce sa produktu LATUDA v Európe. S potešením oznamujeme vytvorenie partnerstva so spoločnosťou Angelini," povedal Masayo Tada, poverený riaditeľ, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Sumitomo Dainippon Pharma. "Očakávame, že zabezpečíme tento liek väčšiemu počtu pacientov v Európe."

"Choroby a poruchy centrálnej nervovej sústavy (CNS) sú jednou z našich záujmových terapeutických oblastí, a tak s potešením rozširujeme naše existujúce veľké portfólio produktov o produkt LATUDA," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Angelini, Gianluigi Frozzi. "So spoločnosťou Sunovion Europe budeme úzko spolupracovať, aby sme produkt LATUDA sprístupnili vo väčšom počte európskych štátov."

*Taliansko, San Maríno, Vatikán, Španielsko, Andorra, Rakúsko, Bulharsko, Chorvátsko, Cyprus, Česko, Grécko, Maďarsko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovinsko, Slovensko, Rusko, Arménsko, Azerbajdžan, Bielorusko, Gruzínsko, Kazachstan, Kirgizsko, Moldavsko, Ukrajina, Tadžikistan, Turkménsko, Uzbekistan

(Referencie)

Informácie o produkte Latuda[®]

LATUDA je atypické antipsychotikum pôvodne vytvorené spoločnosťou Sumitomo Dainippon Pharma, ktoré je charakterizované jedinečnou chemickou štruktúrou a afinitou dopamínových D2, serotonínových 5-HT2A a serotonínových 5-HT7 receptorov, kde má antagonistické účinky. Okrem toho je to čiastočný agonista v serotonínovom 5-HT1A receptore a nemá značnú afinitu histamínových H1 ani muskaríénových M1 receptorov.

Produkt LATUDA je dostupný na liečbu schizofrénie v USA od roku 2011, v Kanade od roku 2012, v Švajčiarsku od roku 2013, v Dánsku, Nórsku a Spojenom kráľovstve od roku 2014, v Holandsku, vo Fínsku a v Austrálii od roku 2015, vo Švédsku od roku 2016 a v Thajsku, Hongkongu a Singapure od roku 2017. Spoločnosť Sumitomo Dainippon Pharma vykonáva štúdie 3. fázy s cieľom získať schválenia pre produkt LATUDA na liečbu schizofrénie a bipolárnej I depresie v Japonsku. A predložila žiadosť o registráciu nového lieku na liečbu schizofrénie v Číne. Podobné aktivity prebiehajú v spolupráci so spoločnosťou Daiichi Sankyo Company, Limited v štyroch krajinách Latinskej Ameriky, so spoločnosťou Standard Chem. & Pharm. Co., Ltd. pre Taiwan, so spoločnosťou DKSH (Thailand) Limited pre Thajsko, Singapur a Hongkong, so spoločnosťou Bukwang Pharmaceutical Co., Ltd. pre Kóreu, so spoločnosťou Servier Laboratories Australia Pty Ltd. pre Austráliu a so spoločnosťou NewBridge Pharmaceuticals Limited pre šesť štátov Rady pre spoluprácu v Perzskom zálive vrátane Saudskej Arábie a Kuvajtu.

Informácie o spoločnosti Sumitomo Dainippon Pharma Co., Ltd. 

Spoločnosť Sumitomo Dainippon Pharma Co., Ltd. definuje svoje firemné poslanie ako "všestranné prispievanie spoločnosti prostredníctvom vytvárania hodnoty na základe inovačných výskumných a vývojových činností zameraných na zlepšovanie zdravotnej starostlivosti a plnšieho života ľudí na celom svete". Zameraním celého nášho úsilia na výskum a vývoj nových liekov sa snažíme poskytovať inovačné a efektívne farmaceutické riešenia ľuďom nielen v Japonsku, ale aj na celom svete, aby sme tak realizovali naše firemné poslanie. Podrobnejšie informácie sú k dispozícii na webových stránkach spoločnosti Sumitomo Dainippon Pharma (http://www.ds-pharma.com/).

Informácie o skupine Angelini Group 

Angelini je súkromná medzinárodná skupina. Bola založená v Taliansku na začiatku 20. storočia, má pobočky v 20 krajinách a zamestnáva približne 6 000 zamestnancov. Jej základnou podnikateľskou aktivitou je farmaceutické odvetvie, ktoré zabezpečuje 50 % z jej výnosov, čo za rok 2016 tvorilo 1,6 miliardy €. Farmaceutické výrobky Angelini sú dostupné vo viac ako 60 krajinách a dodáva ich prostredníctvom svojich pobočiek a rozsiahlej siete licencií a strategických dohôd s miestnymi farmaceutickými spoločnosťami.

Portfólio tejto skupiny je zamerané hlavne na úľavu do bolesti, liečbu zápalov, CNS, antiinfekčné látky a gynekológiu a má silnú pozíciu na trhu voľnopredajných liekov (OTC). Oddelenie výskumu a vývoja momentálne pracuje na niekoľkých projektoch v oblasti bolestivých a zápalových ochorení, kontroly infekcií a infekčných chorôb a chorôb a porúch nervovej sústavy. V súčasnosti je oddelenie výskumu a vývoja aktívne v programoch objavovania, a to vrátane súkromno-verejných projektov v oblasti nových chemických látok, klinických štúdií (fáza I a II) a klinických štúdií pre už na trh uvedené produkty, ktoré v plnom rozsahu vyvinula skupina Angelini. Viac informácií je k dispozícii na webových stránkach skupiny Angelini (http://www.angelinipharma.com).

Source: Sumitomo Dainippon Pharma Co., Ltd and Angelini

Kontakt: Sumitomo Dainippon Pharma Co., Ltd.: styk s verejnosťou/Styk s investormi, telefón: +81-6-6203-1407 (Osaka); +81-3-5159-3300 (Tokio). Angelini S.p.A.: oddelenie firemnej komunikácie, telefón: +39-06-78053-366 (Rím)

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring