OTS: Spoločnosť Silver Lake kupuje spoločnosť Grupo BC od L-GAM

TASR, 20. októbra 2021 15:42

Investuje spoločne so zakladajúcimi akcionármi a manažérskym tímom na podporu organického rastu a urýchlenie plánu fúzií a akvizícií popredného poskytovateľa riešení v oblasti správy hypoték, právnych a digitálnych služieb na Pyrenejskom polostrove a v Latinskej Amerike

Madrid/Londýn 20. októbra (TASR-OTS) - (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Grupo BC, popredný poskytovateľ riešení v oblasti správy hypoték, právnych a digitálnych služieb pre finančný sektor na Pyrenejskom polostrove a v Latinskej Amerike, v utorok oznámila, že Silver Lake, popredná svetová technologická investičná spoločnosť, spolu so zakladajúcimi akcionármi a vedením spoločnosti Grupo BC, získala 100% spoločnosti od majoritných vlastníkov L-GAM s cieľom podporiť ďalšiu fázu rastu a tvorby hodnôt spoločnosti Grupo BC.

Predseda predstavenstva spoločnosti Grupo BC, Santiago Bellver, a generálny riaditeľ spoločnosti Grupo BC, Xavier Costa, uviedli: „Sme vďační spoločnosti L-GAM za podporu a spoluprácu počas šiestich rokov jej investície do Grupo BC a teší nás nové partnerstvo so spoločnosťou Silver Lake, popredným svetovým investorom do technológií, za to, že nám dala svoju dôveru s ktorou budeme môcť posilniť náš organický rast vďaka jej technologickým znalostiam a prostredníctvom selektívnych akvizícií. O cieľoch nášho strategického plánu a zložení novej správnej rady budeme informovať v najbližšom čase."

Jeden z riaditeľov spoločnosti Silver Lake pre oblasť EMEA, Christian Lucas, povedal: „Grupo BC je vynikajúca spoločnosť s jedinečnou hodnotovou propozíciou, je rozšíreným a technologicky vyspelým poskytovateľom kritických služieb a softvéru pre finančné inštitúcie naprieč Pyrenejským polostrovom a Latinskou Amerikou. Sme ohromení spôsobom, akým Santiago, Xavier a zvyšok tímu v priebehu rokov rozvíjali a neustále digitalizovali platformu Grupo BC a vytvorili z nej partnera, ktorého klienti v celom ekosystéme preferujú. Investície do významných, špičkových a technologicky vyspelých obchodných modelov sú jadrom DNA spoločnosti Silver Lake a je nám cťou byť partnerom vedenia spoločnosti Grupo BC, ktorá vstupuje do novej fázy organického a anorganického rastu."

Partneri spoločnosti L-GAM Felipe Merry del Val a Tito Soso dodávajú: „Naša cesta so spoločnosťou Grupo BC bola pozoruhodným príbehom transformácie, niekoľkonásobného rastu a úspechu, a čo je najdôležitejšie, nesmierne užitočným partnerstvom s prvotriednym manažérskym tímom na čele s predsedom predstavenstva Santiagom Bellverom a generálnym riaditeľom Xavierom Costom, ktorým ďakujeme za úžasné nasadenie a dosiahnuté výsledky. Prajeme spoločnosti Grupo BC, aby sa jej aj naďalej darilo na jej vzrušujúcej budúcej ceste."

Spoločnosť Grupo BC bola založená v roku 1974 a sídli v Madride. Je popredným poskytovateľom technologickej spracovateľskej platformy, softvéru a služieb v oblasti správy hypoték, online sprostredkovania hypoték, právnych riešení (spracovania pohľadávok a správy úverov) a digitálnych riešení pre finančný sektor v Španielsku, Portugalsku, Mexiku, Brazílii, Kolumbii, Čile a Peru. Spoločnosť Grupo BC je lídrom na trhu vo všetkých svojich kľúčových oblastiach s viac ako 500 000 spracovanými hypotekárnymi spismi ročne a 5 300 zamestnancami. Ďalšie informácie nájdete na webových stránkach https://www.grupobc.com.

Investícia spoločnosti Silver Lake je určená na ďalší vývoj produktov s cieľom posilniť a rozšíriť ponuku riešení spoločnosti Grupo BC a pokračovať v priekopníckych digitálnych inováciách v súlade s jasným zameraním vedenia spoločnosti Grupo BC na budovanie softvérových a dátových analytických kapacít s cieľom zlepšiť riešenia zamerané na klientov a podporiť organický a anorganický rast.

Uzavretie transakcie sa očakáva v novembri 2021. Ďalšie podmienky investície neboli zverejnené. Spoločnosti Socios Financieros a Canson Capital Partners pôsobili ako finančný poradcovia spoločnosti Grupo BC a jej akcionárov. Spoločnosť dwf-RCD pôsobila ako právny poradca spoločnosti Grupo BC a jej akcionárov. Spoločnosti Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP a Uría Menéndez pôsobili ako právny poradcovia spoločnosti Silver Lake.

O spoločnosti Silver Lake

Silver Lake je globálna technologická investičná spoločnosť s viac ako 88 miliardami dolárov v spravovaných aktívach a viazanom kapitále a s tímom odborníkov v Severnej Amerike, Európe a v Ázii. Spoločnosti v portfóliu Silver Lake dohromady generujú ročné tržby vyše 221 miliárd dolárov a zamestnávajú viac ako 526 000 ľudí po celom svete. Ďalšie informácie o spoločnosti Silver Lake a jej portfóliu nájdete na http://www.silverlake.com.

O spoločnosti L-GAM

L-GAM je medzinárodná investičná spoločnosť, ktorú v roku 2013 založili jej odborníci v spolupráci s kniežacím rodom Lichtenštajnovcov a ďalšími významnými európskymi, ázijskými a americkými rodinami. Jej jedinečný a diferencovaný obchodný model je založený na dlhodobom, priemyselne orientovanom investovaní v spolupráci s vysoko renomovanými MSP v celej Európe. Ďalšie informácie o spoločnosti L-GAM nájdete na http://www.l-gam.com.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com:

https://www.businesswire.com/news/home/20211019005511/en/

Kontakty

Media

For Silver Lake:

Spain: Paula Bonet, paula.bonet@edelman.com, +34 629 814 440

International: Jess Gill, Edelman Smithfield,silverlakemedia@edelman.com, +44 (0)7980 684 247

Zdroj: Silver Lake

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring