OTS: Spoločnosť Shanghai Electric podpisuje memorandum o porozumení so...

TASR, 26. apríla 2019 10:44

OTS: Spoločnosť Shanghai Electric podpisuje memorandum o porozumení so saudskou firmou ACWA Power s cieľom spoločne budovať globálne solárne projekty. Memorandum o porozumení znamená expanziu prevádzok spoločnosti Shanghai Electric v rámci krajín Iniciatívy pásu a cesty. Ide o ďalší krok smerom k cieľu ACWA Power generovať 150 GW elektrickej energie do roku 2030.

Dubaj, Spojené arabské emiráty, 26. apríla (TASR-OTS)(PRNewswire) - Shanghai Electric Group Co., Ltd. (ďalej len „Shanghai Electric" alebo „Skupina"), popredný nadnárodný konglomerát zameriavajúci sa na výrobu elektrickej energie a elektrických zariadení, podpísal memorandum o porozumení s firmou ACWA Power zo Saudskej Arábie v súvislosti so spoluprácou na globálnych projektoch v oblasti čistej energie ako symbol pokračujúcej expanzie skupiny do krajín Iniciatívy pásu a cesty (krajiny Iniciatívy).

Obaja signatári memoranda sú dodávateľmi čistej energie a svoje strategické partnerstvo uzavreli počas návštevy prezidenta a generálneho riaditeľa spoločnosti Shanghai Electric Zheng Jianhua v Saudskej Arábii dňa 16. apríla. Spolupráca by mala pokrývať celý rad projektov v oblasti energetiky, vrátane výstavby plynových turbín, odsoľovacích systémov, tepelných zariadení, fotovoltiky a solárnych, tepelných, veterných a kombinovaných elektrární.

Saudská vláda sa v rámci reformného plánu „Vízia 2030" usiluje o rozšírenie výroby energie z obnoviteľných zdrojov tak, aby do roku 2030 predstavovala 30 % dodávok energie do krajiny. Firma Shanghai Electric spolupracuje od apríla 2018 so spoločnosťou ACWA Power na výstavbe solárnych zariadení, aby prispela k dosiahnutiu tohto cieľa. „Obojstranne výhodné partnerstvo nám umožní užšie spolupracovať so spoločnosťou ACWA Power na globálnom rozvoji projektov v oblasti čistej energie a budovaní značky na medzinárodnom trhu popri rozširovaní aktivít v krajinách Iniciatívy," uviedol Zheng Jianhua a dodal, že Skupina plánuje v najbližších rokoch investovať viac v regióne.

Spoločnosť Shanghai Electric sa snaží rozvíjať aktivity aj v zámorí. V roku 2018 prekročili obchodné príjmy Skupiny 11,2 mld. RMB (približne 1,67 mld. USD). Približne 11 % tohto nárastu možno pripísať výnosom podniku z globálnych investícií, príjmom z medzinárodných technických projektov a výnosom z vývozu.

Na podporu expanzie značky rozvíja Shanghai Electric metódy globálneho rozvoja. V rámci prvej metódy založila nové podniky v deviatich krajinách Iniciatívy pásu a cesty, medziiným vo Vietname, Indii, Saudskej Arábii, Iraku a Malajzii. Počas druhej súbežnej fázy rozvoja rozšírila značka počet projektov v krajinách Iniciatívy. Medzi najnovšie kroky patrí projekt integrácie výroby elektriny spaľovaním uhlia v pakistanskom Thare, projekt solárnej elektrárne v Dubaji, energetické projekty v pakistanskom Qasime a Sahiwale a výstavba plynových turbín v Paname a Srbsku.

O spoločnosti Shanghai Electric Group Co., Ltd.

Spoločnosť Shanghai Electric Group Co, Ltd (Shanghai Electric), kótovaná na burze v Šanghaji a Hong Kongu, je veľký výrobný podnik špecializujúci sa na integrované energetické zariadenia, priemyselné zariadenia a integračné služby. Od deväťdesiatych rokov minulého storočia sa Shanghai Electric svojimi výnosmi z predaja radí medzi troch najúspešnejších čínskych výrobcov zariadení. V roku 2017 zaradili spoločnosť Shanghai Electric medzi jednu z Top 500 globálnych výrobných spoločností a v tom istom roku sa prepracovala aj na rebríček Fortune China Top 500. Skupina sa radí medzi vrchných 100 spomedzi 250 medzinárodných dodávateľov na rebríčku ENR 2018 a hodnota jej značky dosahuje 70,6 miliardy juanov.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/877235/Shanghai_Electric.jpg  

Kontakt:

Shen Jin

+86-13817909115

shenjin@shanghai-electric.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring