OTS: Spoločnosť Risen Energy oznámila, že jej prvá rozsiahla pozemná...

TASR, 22. januára 2020 10:35

OTS: Spoločnosť Risen Energy oznámila, že jej prvá rozsiahla pozemná elektráreň so sledovacím systémom bola pripojená k rozvodnej sieti v Kazachstane

Ningbo, Čína, 22. januára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť Risen Energy Co., Ltd. nedávno oznámila, že jej fotovoltická elektráreň s výkonom 50 MW v Kazachstane bola úspešne pripojená k rozvodnej sieti. Realizácia tohto projektu je prvou veľkoplošnou pozemnou elektrárňou so sledovacím systémom pripojenou k rozvodnej sieti v Kazachstane a predstavuje významný míľnik spolupráce medzi Kazachstanom a Čínou v sektore obnoviteľnej energie.

Výstavba začala v polovici roku 2019 a približne o pol roka už mohli elektráreň nachádzajúcu sa v Čulakkurgane v Kazachstane pripojiť k rozvodnej sieti. Spoločnosť Risen Energy poskytla pre projekt polykryštalické komponenty s výkonom 330 W a vybudovala tiež novú posilňovaciu stanicu s výkonom 110 KV a prívodné vedenie s výkonom 110 KV kvôli zabezpečeniu hladkého chodu a úspešnému zavŕšeniu projektu.

Risen Energy je prvý čínsky podnik s fotovoltikou, ktorý investoval do výstavby solárnej elektrárne v Kazachstane. Vďaka výhodným produktom a lokalizačnej stratégii investovala spoločnosť Risen Energy do mnohých elektrární v krajine, čím si vytvorila trhové výhody a kapitálové preferencie. Za zmienku stoja najmä dva projekty solárnych elektrární s inštalovaným výkonom 40 MW a 50 MW, ktoré získali finančnú podporu Európskej banky pre rozvoj a obnovu. Práve tieto elektrárne sa stali hnacou silou medzinárodnej expanzie spoločnosti.

Od zavedenia čínskej Iniciatívy pásu a cesty spoločnosť Risen Energy neustále expandovala smerom na zámorské trhy. Okrem Kazachstanu rozvíja táto spoločnosť svoje aktivity aj na Ukrajine, vo Vietname a v ďalších krajinách, na ktoré sa táto iniciatíva sústredí a zvyšuje investície do rozvoja fotovoltických elektrární po celom svete. Zároveň tiež podporuje globálnu transformáciu energetiky a rozvoj čistej energie.

Prezident spoločnosti Risen Energy Xie Jian uviedol: „Úspešné pripojenie projektu do siete ešte posilnilo našu reputáciu na kazachstanskom trhu a tiež konkurencieschopnosť a vplyv na iných trhoch v rámci Iniciatívy pásu a cesty. Budeme pokračovať v prehlbovaní technologickej inovácie, pozorovať situáciu na ďalších trhoch, posilňovať spoluprácu so všetkými partnermi a dodávať vyspelé fotovoltické technológie a produkty na viac trhov v tuzemsku aj zahraničí a spolupodieľať sa na zlepšovaní globálnej energetickej štruktúry."

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1078994/50MW_power_station.jpg

Kontakt:

Tina Feng

+86-574-59953077

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu