OTS: Spoločnosť Milliken & Company kupuje spoločnosť Encapsys, LLC

TASR, 20. októbra 2021 15:35

Spartanburg 20. októbra (TASR-OTS) - (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Milliken & Company ("Milliken"), globálny diverzifikovaný výrobca s viac ako pol storočím skúseností v oblasti materiálových vied, odkúpila od spoločnosti Cypress Performance Group LLC ("Cypress") spoločnosť Encapsys, LLC ("Encapsys"), svetového lídra v oblasti mikroenkapsulácie. Transakcia bola oficiálne uzatvorená 18. októbra 2021.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://www.businesswire.com/news/home/20211018005946/en/

„Posun v oblasti udržateľnosti vyžaduje otvorené myslenie a silnú spoluprácu. Sme nadšení, že môžeme spoločnosť Encapsys privítať v spoločnosti Milliken," povedal Halsey Cook, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Milliken & Company. „Odborné znalosti spoločnosti Encapsys spolu s našou schopnosťou škálovať podporia naše úsilie v poskytovaní udržateľných inovácií pre našich zákazníkov."

„Spoločnosť Encapsys prináša do tímu Milliken jedinečnú kombináciu inovácií, vedy a technológií," dodáva Cindy Boiter, výkonná viceprezidentka a prezidentka divízie Chemical Business spoločnosti Milliken. „Táto akvizícia, ktorá rozšíri naše globálne portfólio v oblasti špeciálnych chemikálií, urýchli prísun udržateľných riešení pre trhy a zákazníkov, ktorým dodávame naše produkty."

Pri integrácii spoločnosti Encapsys do spoločnosti Milliken bude každodenná prevádzka pokračovať ako doteraz, a to vrátane zachovania vzťahov s existujúcimi dodávateľmi a zákazníkmi.

Spoločnosť Encapsys so sídlom v meste Appleton vo Wisconsine je lídrom v oblasti mikrokapsulovacích technológií, ktoré na úrovni mikrónov vytvárajú jednotný polymérny obal okolo základného materiálu a vytvárajú tak kapsule. Mikroenkapsulácia má uplatnenie v rôznych priemyselných odvetviach a pomáha spoločnostiam dosiahnuť udržateľnejšie výrobky tým, že podporuje zodpovednú spotrebu a efektívne dodávanie aktívnych materiálov.

„Spolupracovníci spoločnosti Encapsys sú nadšení, že sa môžu stať členmi tímu Milliken a privítať v severovýchodnom Wisconsine organizáciu svetovej úrovne," uviedla Mary Goggansová, prezidentka spoločnosti Encapsys. „Naša kultúra a hodnoty sa k sebe dokonale hodia a my sa tešíme, ako budeme môcť využiť globálne schopnosti spoločnosti Milliken k urýchleniu inovácií a rastu." Ako právny poradca spoločnosti Milliken pôsobila právna kancelária Jones Day a finančným poradcom bola banka J. P. Morgan Securities LLC. Ako finančný poradcovia spoločnosti Encapsys pôsobili banky BOFA Securities, Inc. a Credit Suisse Securities (USA) LLC a jej právnym poradcom bola právna kancelária Morgan, Lewis & Bockius LLP.

O spoločnosti Milliken

Spoločnosť Milliken & Company je celosvetovým lídrom v oblasti výroby materiálov, ktorý už dnes prináša prelomové objavy zajtrajška. Spoločnosť Milliken dodáva svojim zákazníkom inovatívne produkty, ktoré zlepšujú životy ľudí po celom sveta. Spoločnosť sa opiera o tisíce patentov a široko využiteľné portfólio v oblasti textilu, podlahových krytín, špeciálnych chemikálií a zdravotníctva a využíva spoločný zmysel pre integritu a dokonalosť k pozitívnemu ovplyvňovaniu života na zemi. Viac informácií o inšpiratívnych riešeniach a výnimočnom tíme spoločnosti Milliken, ktorý za nimi stojí nájdete na stránkach milliken.com a na sociálnych sieťach Facebook, Instagram, LinkedIn a Twitter.

O spoločnosti Encapsys

Spoločnosť Encapsys so sídlom v meste Appleton vo Wisconsine, je celosvetovo uznávaným inovátorom v oblasti mikroenkapsulácie. Spoločnosť Encapsys je vynálezcom mikrokapsúl a už viac ako 65 rokov poskytuje inovatívne riešenia partnerom v oblasti domácej starostlivosti, osobnej hygieny, poľnohospodárstva, textilu, lôžkovín a samoprepisovacieho papiera. Ďalšie informácie o spoločnosti Encapsys nájdete na adrese www.encapsys.com.

O spoločnosti The Cypress Performance Group LLC

Spoločnosť Encapsys je od roku 2015 vlastnená spoločnosťou The Cypress Performance Group. Cypress je holdingová spoločnosť založená Georgom Shermanom, a zameriava sa na výrobu a priemyselné služby s pridanou hodnotou. Spoločnosť Cypress pomáha spoločnostiam realizovať ich strategický plán tým, že sa zameriava na ich rast a prevádzkovú efektivitu a zároveň vyvíja špičkové postupy v odbore, ktoré zlepšujú skúsenosti zákazníkov a prinášajú hodnotu pre akcionárov.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com:

https://www.businesswire.com/news/home/20211018005946/en/

Kontakty

Betsy Sikma, Milliken

betsy.sikma@milliken.com

864.909.7908

Zdroj: Milliken & Company

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring