OTS: Spoločnosť Lucid Motors otvára systém rezervácie áut Lucid Air v Európe...

TASR, 22. januára 2020 13:24

OTS: Spoločnosť Lucid Motors otvára systém rezervácie áut Lucid Air v Európe a plní svoj sľub priniesť priekopnícky celoelektrický športový sedan hneď na niekoľko trhov naraz. Vysoký dopyt v Európe urýchľuje tento krok, rezervačné poplatky dosahujú 1000 USD a dodávky sa očakávajú v roku 2021.

Newark, Kalifornia, 22. januára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť Lucid Motor, ktorá vytvára nové štandardy pre udržateľnú dopravu luxusnými vozidlami poháňanými technológiou novej generácie, dnes oznámila, že začala prijímať rezervácie pre svoj priekopnícky športový sedan Lucid Air vo vybraných európskych krajinách.

Spoločnosť Lucid pôvodne zamýšľala prijímať rezervácie od európskych zákazníkov, až keď sa plánované dodávky do tohto regiónu priblížia, a teda koncom roku 2021, rok po začatí výroby automobilu Air v závode spoločnosti v Arizone, tieto plány však urýchlil vysoký dopyt v regióne, ktorý si potrpí na elektrické vozidlá.

Za sumu 1000 USD si zákazníci v Rakúsku, Belgicku, Dánsku, Fínsku, Francúzsku, Nemecku, na Islande, v Taliansku, Monaku, Holandsku, Nórsku, Španielsku, Švédsku a Švajčiarsku zabezpečia svoj Lucid Air v poradovníku spoločnosti. Konkrétne trhy boli vybrané z dôvodu kombinácie nabíjacej infraštruktúry, miery akceptácie a veľkosti trhu. V budúcnosti sa plánuje expanzia v rámci Európy vrátane modelu s pravostranným riadením pre Veľkú Britániu.

„Lucid zažíva výnimočné obdobie. Pohybujeme sa neuveriteľným tempom vpred. Dokončenie továrne a prvá produkcia typov Air sa očakáva koncom roka 2020," povedal Peter Rawlinson, generálny riaditeľ a technický riaditeľ spoločnosti Lucid Motors. „Pri dodávkach v Európe, ktoré sa očakávajú len rok po dosiahnutí uvedených míľnikov, cítime, že nastal správny čas na otvorenie systému rezervácií v regióne, ktorý skutočne prijal základné princípy ekologickej dopravy a ktorý by mal byť, podľa očakávaní, aj hlavným trhom pre Lucid."

Spoločnosť Lucid predstaví výrobnú verziu typu Air v New Yorku v apríli 2020. Okrem konečných návrhov interiéru a exteriéru vozidla odprezentuje výrobca aj nové podrobnosti ohľadne výrobných špecifikácií, dostupných konfiguráciách a cenových informáciách. V súčasnosti vlastný vývoj vozidla, ktoré sa považuje za najpokrokovejší elektrický automobil na svete, pokračuje rýchlym tempom, vrátane batériových zdrojov s bezkonkurenčnou hustotou energie a elektrických motorov, ktoré sú neuveriteľne výkonné a zároveň efektívne. Spoločnosť Lucid vyrába 80 beta prototypov v centrále spoločnosti Silicon Valley, ktoré sa budú používať na komplexné testovanie a overovanie základnej dynamiky vozidiel, ako aj crash testy potvrdzujúce množstvo simulácií.

O značke Lucid Motors

Poslaním spoločnosti Lucid je podnietiť myšlienku udržateľnej dopravy prostredníctvom atraktívnych elektrických vozidiel zameraných na zážitok z jazdy. Prvý automobil spoločnosti Lucid Air je najmodernejší luxusný sedan s dizajnom inšpirovaným Kaliforniou a s technológiami preverenými pretekármi. Vďaka luxusnému vnútornému priestoru vo vozidle strednej triedy bude mať Air dojazd až 640 km a z 0 na 60 km/h sa dostane za 2,5 sekundy. Výroba Lucid Air sa začne koncom roka 2020 v novej továrni spoločnosti Lucid v Casa Grande v Arizone.

Foto -https://mma.prnewswire.com/media/1080274/Lucid_Air_Exterior.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1080273/LucidMotors_Logo.jpg

Kontakt:

Andrew Hussey

media@lucidmotors.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring