OTS: Spoločnosť Live Nation Entertainment zakladá fond ...

TASR, 16. mája 2018 11:06

Spoločnosť Live Nation Entertainment zakladá fond s názvom Women Nation Fund na podporu podnikateľských aktivít žien v oblasti živej hudby

BEVERLY HILLS, Kalifornia, 15. mája 2018 (TASR/OTS/PRNewswire) -- Spoločnosť Live Nation Entertainment zakladá fond s názvom Women Nation Fund, poskytujúci investície v začiatkoch podnikateľských aktivít žien v oblasti hudby. Live Nation vytvára tento fond s cieľom poskytovať zdroje a kapitál ženám, ktoré sa rozhodli podnikať vo sfére propagačných aktivít koncertov, podujatí a festivalov a zvýšiť tak zastúpenie žien v tejto oblasti. S oznamom dnes vystúpil prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Live Nation Michael Rapino.

Michael Rapino sa pri tejto príležitosti vyjadril: "Z pozície lídra v oblasti živých vystúpení chceme zmeniť zaužívanú prax, dynamiku a zároveň rozšíriť hracie pole. Založenie fondu Women Nation Fund je prvým krokom k podpore nových podnikateliek a vytvoreniu ďalších príležitostí pre ženy v sektore živej hudobnej zábavy."

"Ženy nemajú dostatočné zastúpenie v ekosystéme zábavného priemyslu vo všeobecnosti, ale v oblasti hudby je to ešte markantnejšie," povedal Dr. Stacy Smith, zakladateľ a riaditeľ Annenbergskej inkluzívnej iniciatívy na Univerzite v Južnej Karolíne. „Dôležitým prvým krokom smerom k rodovej parite je finančná podpora žien podnikateliek. Oceňujem túto iniciatívu spoločnosti Live Nation a skutočnosť, že sa rozhodli vyčleniť finančné prostriedky potrebné na dosiahnutie skutočnej zmeny."

Fond z názvom Women Nation Fund si kladie za cieľ identifikovať, financovať a rozširovať množstvo festivalov, podujatí a promo spoločností, ktoré organizujú ženy na celom svete. Spoločnosti, ktoré sa chcú zaujímať o podporu z fondu, musia mať zakladateľku ženu a orientovať sa na organizáciu koncertov, festivalov alebo iných živých podujatí. V hodnotiacej komisii organizácie Women Nation sú vedúce predstaviteľky spoločnosti Live Nation z rôznych oblastí vrátane Anny Sjolundovej (výkonná riaditeľka/hlavná promotérka v Live Nation Švédsko), Amy Corbinovej (promotérka v C3), Virginie Davisovej (zakladateľka spoločnosti G Major Management), Amy Howeovej (prevádzková riaditeľka v spoločnosti Ticketmaster), Lesley Olenikovej (viceprezidentka spoločnosti Touring), Maury Gibsonovej (prezidentka spoločnosti Frontgate Ticketing), Kelly Chappelovej (viceprezidentka spoločnosti Touring) a Carrie Davisovej (riaditeľka komunikácie). Podporené podniky získajú prístup ku zdrojom spoločnosti Live Nation ako je strategické poradenstvo, kontakty v odvetví a mentorstvo vo sfére podnikania a funkčných oblastí.

Viac informácií a žiadosť o podporu z fondu Women Nation Fund nájdete na: https://womennationfund.livenation.com/

O spoločnosti Live Nation Entertainment

Live Nation Entertainment (NYSE: LYV) je popredná svetová spoločnosť v oblasti živej zábavy, ktorá pozostáva zo špičkových svetových značiek ako: Ticketmaster, Live Nation Concerts, a Live Nation Sponsorship. Ďalšie informácie nájdete na:

www.livenationentertainment.com.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/691413/WOMEN_NATION_FUND.jpg

KONTAKT: Live Nation Media Contact: Carrie Davis, carriedavis@livenation.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring