OTS: Spoločnosť Liberis vyzbierala 32 miliónov libier na urýchlenie...

TASR, 22. januára 2020 12:00

OTS: Spoločnosť Liberis vyzbierala 32 miliónov libier na urýchlenie ambicióznych plánov rastu v USA a Európe. Spoločnosť Liberis sa chystá podporiť tisíce ďalších malých podnikov financiami, ktoré potrebujú na prosperitu.

Londýn, 22. januára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Finančno-technická spoločnosť Liberis, s misiou nadobro pretvoriť financovanie malých firiem, úspešne uzavrela kolo financovania vo výške 32 miliónov libier vo svojom doteraz najväčšom fundraise vlastného kapitálu. Táto investícia predstavuje prvú zbierku finančných prostriedkov vnútri v spoločnosti a viedla ju spoločnosť FTV Capital - rastová akciová spoločnosť s úspešnou históriou podpory vysoko rastúcich finančných služieb a technologických spoločností. Spoločnosť Liberis je podporovaná spoločnosťou Blenheim Chalcot, ktorá je popredný britským tvorcom projektov v oblasti digitálnych technológií, ktorý privítal FTV ako spoluinvestorov v Liberis. Táto investícia prináša celkové financovanie dlhu a vlastného imania spoločnosti Liberis na viac ako 150 miliónov libier.

Od svojho založenia poskytla spoločnosť Liberis viac ako 450 miliónov libier viac ako 15 000 malých podnikov, z čoho väčšinu prostredníctvom svojej inovatívnej platformy financovania ako služba s integrovanými partnermi. Strategickí partneri spoločnosti Liberis, medzi ktoré patria okrem iného aj štyria z najväčších svetových obchodných nadobúdateľov, v súčasnosti licencujú svoju finančnú platformu, aby ponúkli financovanie svojim zákazníkom z malých firiem.

Za posledných 18 mesiacov došlo k rýchlemu globálnemu rastu spoločnosti Liberis s expanziou do piatich nových krajín vrátane Spojeného kráľovstva, USA, Švédska, Českej republiky, Slovenska a Fínska. Táto nová investícia podporí podnikanie, pretože spoločnosť ďalej rozširuje svoju stopu v Spojených štátoch a v dvoch nových európskych krajinách, ako aj priláka najlepšie talenty s 30-percentným zvýšením počtu zamestnancov plánovaným na budúci rok. Táto investícia tiež umožní spoločnosti zvýšenie globálneho tempa rastu prostredníctvom jedinečného modelu partnerstva na podporu miliónov malých podnikov, ktoré majú problémy s prístupom k financiám potrebným na prosperitu.

Rob Straathof, generálny riaditeľ, Liberis, uviedol: „Malé podniky sú životaschopnosťou globálnej ekonomiky, stále ich však odmietajú banky a tradiční veritelia alebo čelia neúplným podmienkam splácania a zložitým procesom. Teší nás táto investícia od spoločnosti FTV Capital, pretože to znamená, že môžeme pokračovať v nábore nových partnerov, rozširovať náš sortiment a tím, aby sme mohli poskytnúť finančné prostriedky pre 50 miliónov malých podnikov v USA, Európe a Spojenom kráľovstve. Rok 2020 bude pre Liberis vzrušujúcim rokom a táto finančná investícia pomôže urýchliť naše plány, aby sme mohli rýchlo, flexibilne a spravodlivo financovať tisíce ďalších malých a stredných podnikov po celom svete.“

Jerome Hershey, hlavný investičný poradca FTV Capital, uviedol: „FTV verí, že konvergencia v spracovaní platieb a financovaní malých podnikov predstavuje obrovskú investičnú príležitosť. Diferencovaný distribučný model spoločnosti Liberis ponúka presvedčivý návrh hodnoty pre svojich strategických partnerov aj pre malých podnikateľov. Na podporu významnej trajektórie rastu, ktorá sa rozširuje na medzinárodnej úrovni po Európe a Spojených štátoch, môže Liberis teraz využiť našu Globálnu partnerskú sieť®, skupinu popredných finančných a platobných spoločností, ktoré pomáhajú spoločnostiam pôsobiacim v portfóliu FTV už dve desaťročia. Sme nadšení, že môžeme spolupracovať so silným riadiacim tímom spoločnosti a existujúcimi investormi, aby sme im pomohli realizovať ich víziu.“

Manoj Badale, zakladateľ spoločnosti Blenheim Chalcot, povedal: „Rob a tím Liberis si vybudovali veľký podnik s niektorými z najväčších poskytovateľov platobných služieb na svete, ktorí sú ich strategický partneri, a sme radi, že môžeme privítať spoločnosť FTV ako spoluinvestorov. Tešíme sa na úzku spoluprácu pri ďalšom rozširovaní partnerskej základne a globálnom raste spoločnosti Liberis.“

Na posilnenie svojich globálnych operácií spoločnosť Liberis nedávno vymenovala generálnych riaditeľov pre USA a Európu. Howard Kramen sa stal generálnym riaditeľom USA, predtým viedol globálne úverové operácie spoločnosti PayPal. Kramen zohral dôležitú úlohu pri poskytovaní pôžičiek viac ako 10 miliónov dolárov viac ako 225 000 malým podnikom v USA, Veľkej Británii, Austrálii a Nemecku. Medzitým sa Pedram Tadayon stal generálnym riaditeľom Európy a prináša do spoločnosti Liberis 20 rokov skúseností v oblasti finančných služieb. Predtým pôsobil ako generálny riaditeľ Emric - poskytovateľa špičkových technológií v oblasti riadenia úverov, ako aj na vedúcich pozíciách v spoločnostiach Nets, EnterCard a American Express.

Spoločnosť Liberis tiež privítala Jeroma Hersheyho z FTV vo svojom predstavenstve. Jerome po pôsobení v IPO OnDeck na pozícii vedúceho podnikania a rozvoja spoločnosti a investovaní do spoločnosti Crossect Ventures v oblasti akcií a technológií, prináša spoločnosti Liberis bohaté vedomosti a skúsenosti a bude túto organizáciu podporovať v ďalšom raste v USA.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1080063/Liberis_group_Logo.jpg

Kontakt:

Ak potrebujete ďalšie informácie alebo sa chcete porozprávať s Robom Straathofom o tomto poslednom kole investícií:

mail.: liberis@madebychameleon.com

tel.:+44(0)7961515259

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring