OTS: Spoločnosť Huawei mení podobu skladovania energie v komunálnej sfére ...

TASR, 23. júla 2021 15:56

Spoločnosť Huawei mení podobu skladovania energie v komunálnej sfére pre budúcnosť poháňanú obnoviteľnými zdrojmi

ŠEN-ČEN, Čína 23. júla (TASR-OTS) -/PRNewswire/ - Dňa 22. júla sa začal globálny virtuálny summit Huawei FusionSolar Smart PV & Large Scale Energy Storage 2021, ktorý organizuje spoločnosť Huawei a moderuje časopis pv. Na tejto akcii sa zišli poprední odborníci v odbore fotovoltaiky a diskutovali o najnovšom vývoji a trhových príležitostiach v oblasti ukladania energie. Zistili, ako inteligentný systém ukladania energie Huawei Digital Power urobí z fotovoltaiky primárny zdroj energie v budúcnosti.

Spoločnosť Huawei Digital Power má za sebou viac ako desať rokov skúseností s výskumom a vývojom v oblasti skladovania energie a už dodala lítiové batérie s celkovou kapacitou viac ako 5 GWh určené pre rôzne scenáre, okrem iného pre solárne elektrárne, rezidenčné aplikácie, napájanie lokalít a dátové centrá .

Vo svojom úvodnom prejave marketingový riaditeľ spoločnosti Huawei Digital Power Technologies Co., Ltd. Dr. Fang Liang-čou zdôraznil víziu spoločnosti Huawei Digital Power a významné vlastnosti inteligentného systému pre ukladanie energie. Poznamenal: "Vízia Huawei Digital Power sa zameriava na vedenie digitalizácie energetiky pre bezuhlíkovú inteligentnú spoločnosť. Sme presvedčení, že kľúčom k vybudovaniu energetického systému orientovaného na budúcnosť a založeného na obnoviteľných zdrojoch je integrácia digitálnych technológií a výkonovej elektroniky. "

Podľa Dr. Fanga, s cieľom vyriešiť rad výziev dopadajúcich na tradičné systémy ukladania energie integrovala spoločnosť Huawei digitálne a výkonové elektronické technológie do fotovoltaických systémov a systémov pre ukladanie energie a prišla s inteligentnou modulárnou konštrukciou, ktorá zdokonaľuje správu systému ukladania energie prostredníctvom optimalizácie na úrovni batérií a stojanov. Optimalizácia na úrovni balenia zlepšuje kapacitu nabíjania a vybíjania o 6%, zatiaľ čo optimalizácia na úrovni stojanov ponúka ďalšie zlepšenie o 7 %. Inovatívna architektúra distribuovaného odvodu tepla predlžuje životnosť batérií a inteligentné technológie, ako je umelá inteligencia a cloudový systém BMS, sa používajú k vývoju bezpečnosti systému od reaktívnej k proaktívnej.

"Riešenie Huawei pre inteligentné ukladanie energie v reťazcoch zvyšuje kapacitu vybíjania, znižuje náklady na prevádzku a údržbu, zaisťuje bezpečnosť a spoľahlivosť a dosahuje 20 %-né zníženie LCOS," uviedol na virtuálnej akcii prezident Huawei Smart PV Čchen Kuo-kuang. "Pre našich solárnych zákazníkov sa snažíme vytvoriť kompletný ekosystém, komplexné energetické riešenia. Nielen pri výrobe energie, ale aj pri jej skladovaní a spotrebe, čo ďalej znižuje LCOE a umožňuje dosiahnuť paritu fotovoltaickej siete s fotovoltaickou sieťou + skladovaním energie."

S klesajúcimi nákladmi na skladovanie energie a neustálymi technickými inováciami zažíva trh s ukladaním energie vo verejnom meradle celosvetový rozmach a očakáva sa ďalší rast. Sam Wilkinson, riaditeľ oddelenia čistých technológií a obnoviteľných zdrojov spoločnosti IHS Markit, sa s celosvetovým publikom podelil o svoju predpoveď trhu so skladovaním energie. "Rok 2021 je začiatkom veľmi silného obdobia rastu tohto odvetvia. Predpokladáme, že v tomto roku sa tento sektor viac než zdvojnásobí a prvýkrát bude inštalovaných viac ako desať gigawattov, čo zodpovedá 28 gigawatthodinám (GWh) kapacity skladovania energie. A tento rast nepochádza len z veľkých zavedených trhov, ale aj z mnohých menších novo vznikajúcich príležitostí," povedal Wilkinson.

Jorge de Miguel, vedúci technického poradenstva v spoločnosti Vector Renewables, na podujatí predstavil päť rozsiahlych aplikácií batériových systémov skladovania energie (BESS) a upozornil, že širokú škálu služieb BESS možno využiť na maximalizáciu celkových príjmov fotovoltaických elektrární. Ďalším rečníkom, ktorý osvetlil riešenie fotovoltaiky + skladovanie energie, bol Felipe Hernandez, výkonný riaditeľ spoločnosti FRV X & Engineering. Spomenul, že obchodné príležitosti v oblasti samostatných BESS aj hybridných riešení fotovoltaiky + skladovanie energie sú po celom svete rozsiahle, a odhalil rôzne vrstvy v hodnotovom rebríčku oboch prístupov.

Okrem toho Hariram Subramanian, technický riaditeľ spoločnosti Huawei Smart PV pre Európu, zoznámil poslucháčov s riešením smart strunovej fotovoltaiky a skladovaním energie v úžitkovom meradle. Zdôraznil, že je dôležité vytvoriť stabilnú sieť s koncepciou formovania siete a prijať modulárnu konštrukciu, vďaka ktorej budú elektrárne odolnejšie a robustnejšie.

S vysokou penetráciou obnoviteľnej energie v elektrickej sieti bude BESS hrať ešte väčšiu úlohu pri urýchlení prechodu na nízkouhlíkovú budúcnosť. "Sme pevne presvedčení, že integrácia digitálnych technológií uvoľní plný potenciál skladovania energie a priblíži odvetvie k jeho cieľu v podobe uhlíkovej neutrality. Spoločne môžeme vybudovať bezuhlíkovú inteligentnú spoločnosť a v blízkej budúcnosti dosiahnuť uhlíkovú neutralitu," uzavrel Dr. Fang.

Ak ste program nestihli, môžete sa prihlásiť a pozrieť si celý záznam.

O spoločnosti Huawei

Spoločnosť Huawei bola založená v roku 1987 a je popredným svetovým poskytovateľom infraštruktúry informačných a komunikačných technológií (IKT) a smart zariadení. V súčasnosti v nej našlo uplatnenie viac ako 197 000 zamestnancov, pôsobí vo viac ako 170 krajinách a regiónoch a poskytuje služby viac ako trom miliardám ľudí na celom svete.

Našou víziou a poslaním je priniesť digitálne technológie každému človeku, domácnosti a organizácii a vytvoriť tak plne prepojený a inteligentný svet. Za týmto účelom budeme podporovať všadeprítomné pripojenia a rovnaký prístup k sieťam, prinášať cloudové riešenia a umelú inteligenciu do všetkých štyroch kútov sveta s cieľom poskytnúť špičkový výpočtový výkon tam, kde ho potrebujete, a vtedy, kedy ho potrebujete, vytvárať digitálne platformy, ktoré pomôžu všetkým odvetviam a organizáciám stať sa flexibilnejšími, efektívnejšími a dynamickejšími, či novo definovať používateľskú skúsenosť pomocou umelej inteligencie a prispôsobiť ju ľuďom vo všetkých aspektoch ich života, či už sú doma, v kancelárii alebo na cestách. Ďalšie informácie nájdete na webe spoločnosti Huawei na adrese www.huawei.com alebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1579454/image_5003324_40532168.jpg

KONTAKT: Connie Wang, wangjing402@huawei.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring