OTS: Spoločnosť Highlander Partners ukončila predaj skupiny Akomex Group

TASR, 3. apríla 2020 15:56

Varšava, Poľsko 3. apríla (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - Highlander Partners, L.P. (ďalej len ako „Highlander"), popredná súkromná investičná spoločnosť operujúca na trhu stredne veľkých podnikov so sídlom v Dallase, štáte Texas a pobočkami v strednej Európe, dnes ukončila oznamovaný predaj svojej portfóliovej spoločnosti Akomex Group (ďalej len ako „Akomex" alebo „spoločnosť") Sebastianovi Śliwovi, spoluzakladateľovi firmy Akomex, spolu s manažmentom a podporou zo strany AMC Capital IV S.c.Sp., fondu pod vedením firmy Mezzanine Management.

Akomex so sídlom v Poľsku je jedným z popredných výrobcov obalov v strednej Európe, špecializujúcim sa na vysoko kvalitnú lepenku, letáky, štítky, podnosy a laminátové fólie pre farmaceutický priemysel, potravinárstvo, elektroniku, technológiu, osobnú starostlivosť a domáce spotrebiče. Spoločnosť Akomex vznikla v roku 1993 a v súčasnosti má dva výrobné podniky v Poľsku a jednu spracovateľskú prevádzku v Dánsku, ktorá ročne vyprodukuje viac ako 1,8 miliardy položiek.

Spoločnosť Highlander získala kontrolný podiel v spoločnosti Akomex v roku 2010 a následne výrazne rozšírila kapacity prostredníctvom nových podnikov a najmodernejších výrobných zariadení v poľskom meste Starogard Gdanski. V roku 2014 spoločnosť Akomex odkúpila firmu Druk Pak so sídlom v Aleksandrów Kujawski v Poľsku, aby ďalej diverzifikovala svoju ponuku v oblasti farmaceutických obalov. Po tejto akvizícii nasledovala kúpa dánskeho výrobcu obalov Planopack of Herning v Dánsku v roku 2018. Kombinácia týchto troch spoločností vytvorila jeden z najväčších obalových konglomerátov v strednej Európe, ktorý slúži mnohým z popredných svetových výrobcov potravín a farmaceutických výrobkov.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo ukončiť túto transakciu a že sa Sebastian môže opäť stať majoritným akcionárom. Sme veľmi trpezliví pri našich investíciách. Akomex vlastníme už viac ako deväť rokov, a počas tohto obdobia sme do tejto spoločnosti investovali obrovský balík vrátane dvoch významných prídavných akvizícií. Je veľmi príjemné vidieť taký vynikajúci výsledok," uviedol Jeff L. Hull, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Highlander.

„Je skvelé prizerať sa, ako sa darí Grzegorzovi Łajcovi, prezidentovi a generálnemu riaditeľovi spoločnosti Akomex Group a jeho tímu. Vďaka nim sa zo značky Akomex stal líder v strednej Európe. Želáme im a Sebastianovi to najlepšie na ceste k rastu spoločnosti," dodal Artur Dzagarow, partner poľskej pobočky Highlander Partners Central Europe. Rothschild and Co. (Rothschild Polska Sp. z o.o. - www.rothschildandco.com) pôsobil ako výhradný finančný poradca spoločnosti Highlander a firma GESSEL (www.gessel.pl) poskytla právne poradenstvo spoločnosti Highlander.

CIC Corporate Finance (www.cic.pl) pôsobil ako poradca Sebastiana Śliwu a firmy Mezzanine Management pri tejto transakcii. Firmy Baker & McKenzie (www.bakermckenzie.com) a Norton Rose (www.nortonrosefulbright.com) pôsobili v roli právnych poradcov. Firma EY zabezpečila analýzu náležitej starostlivosti.

O spoločnosti Highlander Partners Highlander Partners, L.P. je súkromná investičná spoločnosť so sídlom v Dallase s hodnotu spracovaných aktív prevyšujúcou 2 miliardy USD. Firma sa zameriava na investovanie do podnikov v cielených odvetviach, v ktorých majú riaditelia významné prevádzkové a investičné skúsenosti v oblastiach základnej výroby, potravín, chemikálií, stavebných materiálov, spotrebných výrobkov a ďalších. Highlander Partners využíva investičný prístup „kúp a vybuduj", čo znamená pridanú hodnotu vo firmám vo forme organického rastu a rozvoja pomocou akvizícií. Viac informácií nájdete na: www.highlander-partners.com.

O spoločnosti Mezzanine Management Spoločnosť Mezzanine Management v súčasnosti investuje z programu Accession Mezzanine Capital IV, ktorý uzavrel rok 2018 so sumou 264 miliónov EUR a je doteraz najväčším nástrojom spoločnosti. Mezzanine Management je výhradným poradcom skupiny Accession Mezzanine Capital, ktorej celková investícia presahuje 700 miliónov EUR. Spoločnosť Mezzanine Management pôsobí v strednej a východnej Európe od roku 2000 prostredníctvom svojich pobočiek vo Viedni, Varšave, Bukurešti, Budapešti a Prahe. Investičné portfólio fondov je rozmanité, s viac ako 50 transakciami v 12 krajinách strednej a východnej Európy. Fondy sú podporované renomovanými inštitucionálnymi investormi vrátane Európskej banky pre obnovu a rozvoj, Európskeho investičného fondu a niekoľkých bánk, fondov, penzijných fondov a poisťovacích spoločností. Viac informácií nájdete na: www.mezzmanagement.com.

Logo -https://mma.prnewswire.com/media/85592/highlander_partners_logo.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1141039/Akomex_logo.jpg

Kontakt: Artur Dzagarow, ADzagarow@highlander-partners.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring