OTS: Spoločnosť Featurespace uvádza na trh automatizované hlboké...

TASR, 26. februára 2021 16:21

Spoločnosť Featurespace uvádza na trh automatizované hlboké behaviorálne siete

Svetový líder v oblasti prevencie podnikovej finančnej kriminality zavádza hlbšiu vrstvu obrany pre karty a platby

Londýn/Atlanta/Singapur 26. februára (TASR-OTS) - (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Featurespace dnes predstavila Automatizované hlboké behaviorálne siete (Automated Deep Behavioral Networks) pre odvetvie kariet a platieb, ktoré poskytujú hlbšiu vrstvu ochrany na ochranu spotrebiteľov pred podvodmi, ukradnutím účtu, podvodom s kartami a platbami, ktorých hodnota v roku 2020 sa odhaduje na 42 miliárd dolárov.

"Význam tohto vývoja presahuje rámec riešenia finančnej kriminality v podnikoch. Je to skutočne nová generácia strojového učenia," uviedol Dave Excell, zakladateľ spoločnosti Featurespace.

Vynález

Ide o prelom v technológii hlbokého učenia a tento vynález si vyžadoval úplne nový spôsob architektúry a vývoja platforiem strojového učenia. Automated Deep Behavioral Networks je nová architektúra založená na rekurentných neurónových sieťach, ktorá je k dispozícii iba prostredníctvom najnovšej verzie ARIC™ Risk Hub.

Výzva a objav

Technológia hlbokého učenia môže byť rôzne využitá, napríklad pri spracovaní prirodzeného jazyka na predikciu ďalšieho slova vo vete, avšak jej použitie na prevenciu podvodov pri detekcii podvodov s kartami a platbami nebolo doposiaľ optimalizované na ochranu spoločností a spotrebiteľov pred podvodmi s kartami a platbami. Týmto vynálezom je táto výzva vyriešená.

Transakcie sú prerušované, takže kontextové chápanie času je kritické pre predvídanie správania. Predtým bolo pri budovaní efektívnych modelov strojového učenia na prevenciu podvodov potrebné, aby vedci pracujúci v oblasti dát mali rozsiahle odborné znalosti v oblasti identifikácie a výberu vhodných dátových funkcií - čo bol namáhavý, avšak nevyhnutný krok.

Výskum v spoločnosti Featurespace umožnil vyvinúť Automated Deep Behavioral Networks na automatizáciu zisťovania funkcií a zavedenie pamäťových buniek s natívnym pochopením významu času v tokoch transakcií, čím sa zvýši špičkový výkon adaptívnej behaviorálnej analytiky (Adaptive Behavioral Analytics). Detekcia podvodov predtým, ako peniaze obete opustia účet, je najlepšou obrannou líniou proti podvodom, útokom na účet, útokom na karty a podvodom s platbami. Medzi ľudí, ktorí môžu využívať výhody automatických hlbokých behaviorálnych sietí patria nasledujúce skupiny:

Spotrebitelia: - Umožnenie skutočných transakcií so zníženým počtom overení; a - Automatická identifikácia podvodov, útokov s cieľom ukradnúť účet, útokov na platobné karty a podvody uskutočnené predtým, ako peniaze obete opustia účet.

Dátoví vedci: - Automatické zisťovanie funkcií v transakčných udalostiach; - Presúvanie logiky strojového učenia do celého modelovania; - Využívanie nepravidelnosti ľudských činov na identifikáciu anomalistického správania; a - Zachovanie všetkých objavov Adaptívnej behaviorálnej analýzy produktu Featurespace.

Kartový a platobný priemysel: - Zvyšovanie skóre rizika vo všetkých transakciách (zvyšuje sa detekcia podvodov počas transakcie a presnejšie sa identifikuje skutočné správanie, aby sa uľahčilo akceptovanie viacerých transakcií); - Poskytnutie zvýšenia výkonu pre všetky typy platieb, vrátane kariet a ACH/BACS, bankových, P2P a rýchlejších platieb; - Zlepšenie odhaľovania podvodov s vysokou hodnotou a malým objemom (a tiež odhaľovania podvodov s vysokou hodnotou a veľkým objemom); - Zníženie postupného overovania; - Poskytnutie prísnej dokumentácie riadenia modelu s vysvetliteľnou logikou, spravodlivým rozhodovaním a kódmi dôvodov; a - Poskytnutie stabilného skórovania v reálnom čase s vysokou priepustnosťou a nízkou dobou odozvy pre kritické podniky, a to aj za ťažkých podmienok.

Excell dodal: "Pretože platby v reálnom čase, digitálna transformácia a dopyt spotrebiteľov si vyžadujú okamžitý pohyb peňazí, našou úlohou je zabezpečiť, aby priemysel mal najlepšie nástroje na ochranu svojich organizácií a spotrebiteľov pred finančnou kriminalitou. Som nesmierne hrdý na náš výskumný tím a ich odhodlanie inovovať v oblasti strojového učenia v mene našich zákazníkov."

O spoločnosti Featurespace - www.featurespace.com

Featurespace™ je svetový líder v oblasti prevencie podvodov a prania špinavých peňazí v podnikovej finančnej kriminalite. Spoločnosť Featurespace vynašla adaptívnu behaviorálnu analytiku (Adaptive Behavioral Analytics) a automatizované hlboké behaviorálne siete (Automated Deep Behavioral Networks), ktoré sú k dispozícii prostredníctvom platformy ARIC™, softvéru strojového učenia v reálnom čase, ktorý za účelom prevencie podvodov a finančnej kriminality hodnotí udalosti vo viac ako 180 krajinách.

ARIC™ Risk Hub využíva pokročilú a vysvetliteľnú detekciu anomálií, aby umožnil finančným inštitúciám automaticky identifikovať riziko, zachytiť nové podvody a identifikovať podozrivú aktivitu v reálnom čase. Viac ako 30 hlavných svetových finančných inštitúcií využíva ARIC na ochranu svojho podnikania a svojich zákazníkov. Medzi verejne oznámených zákazníkov patria HSBC, TSYS, Worldpay, NatWest Group, Contis, Danske Bank, ClearBank, AK Bank a Permanent TSB.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210225005221/en/

Kontakty: Michael Touchton, Featurespace PR and Communications Manager Michael.touchton@featurespace.com +1 (423) 364-5491 Zdroj: Featurespace

Upozornenie: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring